Sveriges järnvägsnät är uselt

INSÄNDARE. Till Erik Magnusson, Sydsvenskan

Efter att ha kört tåg i ca 36 år så har jag stor erfarenhet av kontaktledningar med kontaktproblem. En av anledningarna till att dessa är underdimensionerade, precis som så mycket annat i det svenska samhället, är att det är fel statligt verk som har ”ansvaret” för detta, alltså Trafikverket. Precis som alla statliga verk i detta landet, förutom ett, så saknas det ekonomiska medel för att kunna sköta sitt uppdrag på ett bra sätt.

Men jag har lösningen till detta och överlämnar detta med varm hand till dig så att du kan skriva om detta. Jag kan garantera dig att du kommer att få stor publicitet och du kommer förmodligen att också få en massa utmärkelser för dina avslöjanden.

Det är nämligen så att det finns ett statligt verk som har outtömliga ekonomiska resurser vad det gäller pengar, och det är Migrationsverket. Detta verk har heller inga som helst problem att få mer pengar när dom behöver. Senast så fick dom ett tillskott på 30 miljarder när det började sina i kassan.

Därför är den enkla men genialiska lösningen att detta verk får ta hand om t ex tågdriften, försvaret, vägtrafiken, pensionsutbetalningar, sjukvård, fångvård, skolan och alla andra utbildningar, flygtrafik, sjöfart, bostadsbyggnationer, ja precis allt i detta landet.

Om detta verk får ta hand om hela driften av detta landet så kommer allt att fungera och sådant som att det saknas resurser p g a att det inte finns pengar kommer hädanefter aldrig att uppstå.
Migrationsverket är lösningen på alla ekonomiska problem eftersom pengabrist är och kommer antagligen aldrig att bli ett problem för detta verk. Detta har vi under årens lopp fått otaliga bevis på.

Så Erik Magnusson, skrid till verket och sätt ovanstående förslag på pränt och du kommer att gå en bekymmerslös ålderdom och pensionering till mötes. Eftersom jag är en generös person som alltid tänker på andra människors väl och ve före min egen så behöver du inte ens nämna varifrån ovanstående förslag kommer. Du kommer att få stå i strålkastarnas sken och få ta åt dig äran helt själv.

Du kommer garanterat också att bli alla lokförares hjälte när kontaktledningarna har slutat att rasa ner över banvallarna runt om i landet. Själv kan jag bara beklaga att jag inte längre kör tåg och får uppleva den tiden då kontaktledningarna kommer att hänga kvar där dom hör hemma.

M V H Sandor Herold, Malmö

9 thoughts on “Sveriges järnvägsnät är uselt

  1. Tror inte att Sydsvenskans Islamkramare begriper vilka summor som slängs på lyxflyktingar, att hela samhället får stå tillbaks för detta spektakels kostnader?

  2. När man använt osthyvelsprincipen tillräckligt länge så… blir det såhär..
    Nästan ingen utanför politiken är förvånad.
    Och detta är inte det enda området, det kommer mera..

  3. Vi har ju MP i regeringen som skitar i allt svenskt och bara jobbar för Islamiseringen i Sverige.
    Bra ide med att låta Migrationsverket ta över så finns det pengar till allt för alla svenskar också

    • Nåja, rätt ska va rätt. Var det inte mp som vill (kanske ”ville” nu) satsa på höghastighetståg 😕. Ja med högre hastigheter kör hela regeringen in i bergväggen.

  4. Sandor har alldeles rätt i vad han säger. Migrationsverket har förmodligen mer pengar i sin kassa än vad Sverige har. Statskassan dras ju med mångmiljards skulder, det gör inte migrationsverket.
    Jag har därför ett råd till alla studenter som saknar bostad. Vänd er till detta verk! Dom inte bara fixar fram en bostad, utan dom betalar dessutom hyran för den.

Kommentera