Migrationsverket begär 28 miljarder EXTRA i år och 32 miljarder EXTRA för nästa år


INVANDRING. Migrationsverket begär drygt 28,4 miljarder kronor utöver sin budget för i år och drygt 32 miljarder kronor extra för nästa år för att klara flyktingmottagandet. Orsaken är det stora antalet asylsökande som kommit det senaste året.

”Migrationsverket förvaltar nu ett system som hyser fler människor än det bor i Sveriges femte största kommun”, konstaterar generaldirektören Anders Danielsson i budgetunderlaget till regeringen.

”D-dagen visar utmaningen med 80 000 utvisningar”. Inrikesminister Anders Ygeman (S) har talat om att 80 000 personer som fått avslag på sin asylansökan ska utvisas från Sverige. Det är en logistisk utmaning som regeringen inte är rustad för i nuläget, konstaterar Jan Kallberg, statsvetare och jurist, i en debattartikel på Dagens Samhälle.

För att statuera exempel jämför han siffran 80 000 personer med hur många soldater som landsteg i Normandie under D-dagen 1944 – vilket var ungefär dubbelt så många. ”För den enorma logistikoperationen krävdes det 5 000 lastfartyg och 13 000 flygplan. Men eftersom ingen person som utvisas från Sverige skickas hem ensam utan åtföljs av personal från Kriminalvårdens transporttjänst är faktiskt D-dagen, hur otroligt det än låter, en användbar jämförelse.”

Hans räkneexempel visar även att två fullastade Boeing 787 skulle behöva lyfta från svenska flygplatser, varje arbetsdag i ett år, för att genomföra alla utvisningar.

Lena Mellin på Aftonbladet, kär samma taktik som vanligt, skyller på SD-ledaren Jimmie Åkesson och menar att Åkessons förslag på obligatoriska hälsokontroller för asylsökande i Sverige är olagligt.

Mellin konstaterar att förslaget framför allt strider mot en av grundlagarna: regeringsformen.
”Enligt andra kapitlets sjätte paragraf är det förbjudet att exempelvis kroppsvisitera en person som inte är misstänkt för brott”, skriver hon och ifrågasätter vad det är tänkt att man ska göra med personer som med lagens rätt tackar nej till en läkarundersökning. ”Neka att ta emot asylansökan? Internera? Förpassa till ett särskilt läger för sjuka?” Släng förslaget i papperskorgen, anser Mellin, och föreslår i stället en utredning av varför så många asylsökande i dag väljer bort hälsoundersökningar.

-Pettersson menar att det är några bra förslag Mellin kommer med. Att inte ta emot asylsökan eller att internera dem som vägrar är inte så dumt…

Budgeten som regering lade och som statens ekonomi är beräknat på är 12,5 miljarder kronor för 2016.

Nu bedöms alltså behovet för ersättningar och boendekostnader till 41 miljarder kronor. Det betyder att man behöver 28,5 miljarder kronor utöver budget för innevarande år.

Minns ni hur mycket skit SD fick för att rösta ned budgeten??? och hur många som sade att SD inte kan räkna. Glöm dessutom inte bort att dessa 41 miljarder är bara Migrationsverkets kostnader för erättningar och boende för de nya svenskarna. Sedan ska det betalas skolor, sjukvård, socialhjälp och det ena med det fjärde…

Invandringen kostar minst 600 miljarder för 2015


38 responses to “Migrationsverket begär 28 miljarder EXTRA i år och 32 miljarder EXTRA för nästa år

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: