”Nyanlända isoleras” – L vill stoppa religiösa friskolor

INVANDRING. Liberalerna vill att det blir stopp för fler religiösa friskolor, skriver bland andra partiledaren Jan Björklund på DN Debatt. Förslaget ska läggas fram på partiets landsmöte. ”Skolan får aldrig bli en förlängning av föräldrarnas kulturella och religiösa uppfattningar – den svenska skolan ska vara en fristad från just detta” skriver L-politikerna i debattartikeln.

De skriver att integrationen av nyanlända är en viktig aspekt.”I stället för att bli en brygga in i det svenska samhället riskerar skolan att bli en enklav som isolerar de barn som mest av alla behöver integreras i det svenska samhället.”

Liberalerna, eller dåvarande Folkpartiet, var ett av partierna som var med och drev igenom att religiösa organisationer skulle kunna starta friskolor. Så han har själv varit med och skapat problemet.

-Pettersson tycker att Björklund är feg, han kommer med denna debattartikel år 2016. Ett liknande förslag lade dåvarande FP 2005 och sedan satt de i regeringen i åtta år utan att göra något.

Jan Björklund också artikeln utan att nämna islam och de muslimska friskolorna för jag kan inte tänka mig att det är några problem med exempelvis judiska friskolor.

Förre gymnasieminister Aida Hadzialic (S) som avgick efter en mindre fyllkörning nyligen ifrågasatte om Sverige i framtiden ska ha religiösa friskolor i en artikel i Aftonbladet.

-Pettersson undrar varför vi ska ha religiösa skolor som dessutom får statsbidrag i ett sekulärt land. Dessutom måste Skolinspektionen ha bättre kontroll på de skolor både friskolor och kommunala som redan finns.

Vi får inte glömma att 47 av de 50 sämsta skolorna är kommunala och kommunisterna diskuterar övervinster i de privata!

7 thoughts on “”Nyanlända isoleras” – L vill stoppa religiösa friskolor

  1. Det är för lite och försent, jag tycker att flicksnärtorna i hans parti ska fortsätta att klistra hjärtan.

  2. Vi är en sekulär stat och inga religiösa skolor ska tillåtas. Varken privata eller statsunderstödda. Undervisningen skall baseras på vetenskap och inte tro då vissa religioners lära går tvärtemot vetenskapen, t ex rymden och planeterna.

    Höll på att få ett anfall när en muslimsk rektor lyckas få till segregerad gympa för att flickorna tyckte (sa han) att det var friare utan sjok och slöja. Vad med killarna då? De verkar ha stort behov av att lära sig umgås med flickor. Ingen religiös klädsel i den svenska skolan!

  3. Asyl är en tillfällig lösning och den som verkligen är flykting önskar inget annat än att kunna återvända till sitt hemland. Därför bör inte asylanters och asylsökandes barn placeras i svensk skola utan undervisas i särskilda anstalter med utländska lärare på sitt modersmål. Naturligtvis under uppsikt av svenska myndigheter så att undervisningen är i linje med FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna.

  4. Håller med Björklund, han har haft ett par ljusa stunder de sista dagarna. Jag har förespråkat de privata skolorna men absolut inte de religiösa. Har någon kollat deras vinst? Jag har aldrig hört ett ord om att några av dem haft vinster. Ingen skall inbilla mig att de inte har vinster – varför hörs inget om detta Jonas Sjöstedt????

Kommentera