47 av de 50 sämsta skolorna är kommunala och kommunisterna diskuterar övervinster i de privata!

SKOLAN. Det diskuteras ”övervinster” i välfärdssystemet utan att någon specificerar vad övervinster är, mer än ett kommunistisk språk. Visserligen räcker en vinstmarginal på 5-10 procent gott och väl men om man tror att detta går att reglera bort vinster är man mer än lovligt dum.

I slutet på bokslutsåret tittar revisorn på siffrorna och säger till ledningen – passa på att höj lönerna nu, vi ligger lite högt och behöver få ned vinsten…är det ingen som behöver en ny bil, vi har pengar över, vad sägs om en ”studieresa” till värmen…

Nåväl, det är ett argument. Ett annat och betydligt allvarligare är att 47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala och det lär indragna ”övervinster” inte göra något åt.

Vänsterpartiet borde i stället för att diskutera kommunistisk planekonomi diskutera kvalitén på skolundervisning.

Sedan är det märkligt att lagen kräver att kommunerna går med vinst på sin välfärdsverksamhet, det kallas överskottsmål.

-Pettersson minns att för många år sedan utreddes privatägda S:t Görans sjukhus. Det socialdemokratiskt styrda landstinget kom fram till att vården jämfört med den offentligt styrda var billigare på S:T Göran, patienterna var nöjdare, köerna kortare, personalen hade mer betalt och var nöjdare. Slutsatsen från S blev att privat är inte bra, det ska vi inte ha…

Någon kanske borde fundera på hur många lärare, poliser och sjuksköterskor, de 30 miljarder i EXTRA tillskott som Migrationsverket får i år eller de 80 miljarder Arbetsförmedlingen kostar varje år, skulle räcka till?

10 thoughts on “47 av de 50 sämsta skolorna är kommunala och kommunisterna diskuterar övervinster i de privata!

  1. Kommunister och feminister är mer än lovligt korkade, hade inte dessa kommunister tom läger för de mest korka så de kunde styras någorlunda rätt?

  2. Man får lätt bilden av avundsjuka missunnsamma kommunister som jagar millimeterrättvisa för alla ”andra”.

  3. Snart får vi höra prat om överlöner. Kommunismen är som influensavirus, den återkommer hela tiden i nya former.

  4. Ta bort vinsterna är bara ett spel för att vinna röster,det är lätt att sänka vinsten genom ett konsultbolag eller investeringar.Man flyttar bara vinsten till ett annat bolag (helst utomlands)då förlorar Sverige mer än vad det smakar

    Fast det är väl det socialdemokratin går ut på

  5. Har hört att kommunisterna vill lägga ned alla högskolor och ersätta dem med lågskolor så att deras medlemmar ska platsa.

  6. Som jag förstår så uppfattas det som att patienter och elever får sämre vård/utbildning om företaget gör vinst mot att inte göra någon vinst.

    Vinsten skulle då användas till fler vårdare/lärare inom företaget och inte i reda pengar till ägarna.Men frågan är varför det inom det statliga saknas vårdare/lärare,det skulle då gå att kunna anställa väldigt många,så det måste vara något som inte stämmer?

  7. Tur att det inte är problem för ”Feministregeringen, Jonas o PK med ÖVERVINSTER FÖR ASYLBARONER, MEN DET ÄR JU SÅ ATT INVANDRINGEN KOSTAR INGENTING.

Kommentera