De arabiska ”barnen” vill inte åka hem

INVANDRARBROTT. Omkring 800 nordafrikanska ”barn” och ungdomar lever på gatan i Sverige. Men att få dem att återvända hem är oerhört svårt.Utrikesminister Margot Wallström försökte få fart på det svensk-marockanska samarbetet om gatubarnen när hon besökte Rabat.

Sedan årsskiftet har Sverige och Marocko haft en dialog om hur barnen och ungdomarna ska kunna återföras till Marocko. I maj slöts en överenskommelse som inrikesminister Anders Ygeman beskrev som ”ett viktigt steg på vägen.” Men sedan dess har situationen för ungdomarna inte förändrats.

Utrikesminister Margot Wallström (S) tog upp frågan med sin marockanske kollega när de båda träffades i Rabat på onsdagen.

– Vi pratade framför allt om att få arbetsgruppen, som har överenskommits tidigare, att börja fungera och mötas. Det var ett tillfälle att säga att det här är viktigt, säger Wallström till TT.

Om en månad är det val i Marocko, vilket kan ha påverkat att saken drar ut på tiden. Men Wallström påpekar att hela frågan är komplex, till exempel vill ungdomarna själva ofta inte åka hem.

– De vill inte söka asyl och lever i samhällets utkant, eller håller sig undan för polis och andra, då är det inte lätt att skicka tillbaka dem och inte heller lätt att kontrollera dem. Och det är svårt för oss att bli effektiva i hur vi söker upp dem, säger Wallström.

-Pettersson undrar vad utrikesministern menar? ”Ungdomarna vill inte åka hem”. Vem är det som frågar vad de vill? De är här olagligt, de begår brott när de är här, de SKA åka hem heller sitta inlåsta…

Metro

14 thoughts on “De arabiska ”barnen” vill inte åka hem

  1. Dessa ”stackars barn” livnär sig på,att råna äldre kvinnor på deras halsband och väskor…Under veckohelgen har det inträffat en mängd sådana brott i Göteborg. Inte kan det vara så svårt att ta fast dessa parasiter,om det funnits polis ute på platser,som är attraktiva för dessa halvzigenare.
    Hur många åldringar ytterligare,skall behöva utsättas för dessa hemska brott,innan Absurdistans röda Centralkommitte agerar ?

  2. Klart att det är svårt att hämta babbar på stan, med den inkompetenta Polis/ledning vi har.
    Det är väl bara att plocka in lösdrivarna, kan de inte uppge fast adress/inkomst/ID i landet så UUUT

KommenteraAvbryt svar