2000 barn har vräkts av den humanitära stormakten


INRIKES. De senaste fyra åren har 2 000 barn vräkts trots nollvisionen om att inga barn ska vräkas från sina hem. Nya siffror från Kronofogdemyndigheten visar att nollvisionen inte har uppnåtts.

Trots nollvisionen, som den tidigare borgerliga regeringen införde, har 2.000 barn i familjer vräkts de sista fyra åren. Kommunen har ett ansvar att förhindra och i god tid söka upp barnfamiljer som ligger i riskzonen för att hotas av vräkning. Trots det har knappt var fjärde kommun dessa rutiner.

-Pettersson tycker detta är ett otroligt slöseri. Den vanligaste orsaken till att barnfamiljer vräks, nio av tio gånger, är att de inte klarar hyran. Det billigaste och effektivaste för samhället och det bästa för barnen är då att socialen går in och betalar delar av eller hela hyran.

Alternativet är att familjen vräks och socialen får ordna ett tillfälligt boende som troligen blir mycket dyrare.

Med tanke på att vi betalar 1900 kronor/dygn för andras ”barn”, som det kom 35000 av förra året, så är det ynkligt att vi inte kan ta hand om våra egna. Pengar finns.

Har familjerna andra problem får man göra något åt dem, men vi ska inte vräka barn i en humanitär stormakt, men det kanske inte gäller svenska barn…

SR.se

Det finns i grunden bara en stor fråga – asylinvandringen. Törs politikerna erkänna det?

Läs gärna om Camilla Johansson och hennes dotter


9 responses to “2000 barn har vräkts av den humanitära stormakten

 • Kalasbetalaren

  Ja, det är alltid svårt vilka signaler man skall sända ut!

  Är det bra för barnen att tidigt få reda på att man kan skita i att betala hyran och ändå alltid få bo kvar?

  ALLA i Sverige har pengar till att betala sin hyra, slänger man ut pengarna på en massa annat kanske ens lämplighet som vårdnadshavare prövas? Förmyndare?

  Gilla

  • eugenecork

   tipsat om det förr, tipsar om det igen…
   Inhys samtliga primater i våra SKYDDSRUM, börja befolka
   de som finns inom 08 regionen…finns säkert plats för 1 milj.
   bara på Söder i Sthlm…Mariaberget kan idag jämföras med
   obebodd Termitstack, miltals med färdiginrädda ytor finns
   där att nyttja…G:a Gasklockan vid Hjorthagen skulle säkert
   oxå (med enkla medel) gå att göra bebolig…för å inte tala
   om de nyrestaurerade tegelhögen i Gamla Stans norra del
   …vore kalas om olika islamreligioner då kunde få ha olika
   delar av stan som sina territorier…blir ju bara osämja (som
   nu) ha dem boende ihop huller om buller?

   Gilla

 • Nisse

  Nuvarande regering ger fullständigt fan i den Svenska befolkningen enda räddningen (SD) Partiet för oss riktiga Svenskar……….

  Gilla

 • Suzie

  De enda barnen som sjukklöverjuntan anser vara barn och viktigare än några andra riktiga barn är gökungarna,de ljugande deserterande vuxna männen från mena som låtsas vara barn när de kommer till Sverige och lever flott och gott på pengar som Sveriges riktiga barn och gamla är i stort behov av.Det måste till att svenskarna går man ur huse i jättedemonstrationer mot all diskriminering,undanträngning,rasism mm som sjukklöverjuntan bedriver med sitt folkutbytesprojekt mot det svenska folket.Det här är bara försmaken på det helvete som kommer drabba hela svenska folket som inte är rika och välbemedlade.Om inte svenska folket agerar nu så kommer deras egna barn och barnbarn gå runt på gator och torg hungriga,törstiga,smutsiga,trasiga och hemlösa inom en snar framtid allt ont sjukklövejuntan utsätter folket för pekar i den riktningen,det går inte att tänka enbart så långt näsan räcker,stoppa huvudet i sanden,vända bort huvudet och låtsas som allt är väl,allt är inte väl,och det hänger på svenska folket hur utvecklingen avvecklingen kommer att bli/se ut för deras barns närmsta framtid.

  Gilla

  • Anna

   Mycket bra skrivet Suzie, jag ska demonstrera 24 september med folket, Stockholm, men vi måste över hela landet visa att vi fått nog, fler och fler som drabbas av vanstyret, vi måste demonstrera utanför riksdagshuset, länsrätten, domstolen, socialkontoret, kommunen m.m

   Gilla

 • Anna

  Jag träffar människor varje dag som bor på gatan som av olika orsaker blivit vräkta eller inte har råd med lägenhet, många ungdomar .
  Läst om Svenska barnfamiljer som blir vräkta av kommuner och socialen de som ska värna den nyfattige svensken och deras barn, nej de blir vräkta för att ge plats för ulänningar och utlänningar som kommer hit och har rättigheter till gud vet vad, rättigheter som vi aldrig får ta del av
  De ska tillgodoses till varje pris, det finns inga hinder
  migrationsverket köper dyra villor, bostadsrätter, allt som är ledigt till dessa patrask, lurendrejare och gökungar som väller in över gränsen
  Kommunerna vräker Svenskar från sina hem, läser om åldringar som får flytta från äldreboenden, i desperata letande efter boplatser för gökungar och annat.
  Jag vill se demonstrationer på Sveriges gator och utanför kommunhus
  Man ska demonstrera mot att våra ungdomar studerande och andra, gamla fattiga slängs ut, psykiskt störda bor i trappan.
  Demonstrera mot att varenda ledig lägenhet ges bort i år, att man inte bygger modulhus till våra barn, ungdomar, studerande.
  Demonstrera, protestera!

  Gilla

 • ossie

  Kan det möjligen vara så att dessa barn har föräldrar som missköter att betala hyra och en del annat ??

  Gilla

  • Stromboli

   @ossie
   De invällande behöver inte betala överhuvudtaget i Sverigestan så då är det svårt att missköta, de ockuperande tillför dock i form av diverse som sedan får saneras av lämpliga firmor.
   Mera allvarligt är TBC som inte går att sanera, Sverige för tusan vad händer !

   Gilla

 • eva

  Antagligen är det bara vita svenska barn det är fråga om, knappast somaliska dito.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: