Regeringen: ”Största miljöbudgeten i historien”


INRIKES. Regeringen presenterade under gårdagseftermiddagen satsningar ur den kommande höstbudgeten. Enligt statsminister Stefan Löfven står den rödgröna regeringen för den största miljöbudgeten i svensk historia.

– Vi gör bara i den här budgeten investeringar för klimatet på 12,9 miljarder kronor, sa finansminister Magdalena Andersson (S).

Framåt föreslår regeringen nya investeringar i klimatarbetet, fossilfria resor och förnybar energi på 10,9 miljarder kronor för perioden 2017-2020, och 2018 är det val så det regeringen lovar framåt är svammel.

Investeringarna görs inom framför allt fyra områden, däribland omställningen till förnybar energi och fossilfria resor. 1,8 miljarder! för bland annat fossilfria resor när notan för höghastighetståg i Sverige beräknas bli 230 miljarder!!!

SR.se

-Pettersson har sällan sett så mycket skitsnack. Regeringen lägger 1,8 miljarder på miljöåtgärder nästa år. Jämför det med att Migrationsverket begärt 32 MILJARDER EXTRA för 2017 och att Arbetsförmedlingen kostar 80 miljarder för samma år så får ni lite proportioner på ”Största miljösatsningen någonsin”.

Tänk dessutom på att invandringen är miljöfarlig i sig. Frånsett att det är idiotiskt att tömma exempelvis Somalia på de oerhört kompetenta ungdomar som behövs för att bygga upp landet så är det en mycket dålig idé att ur miljösynpunkt tillåta somalier bosätta sig i vårt land Sverige.

Utsläpp av koldioxid per invånare och år:

 • Sverige 5600 kg
 • Somalia 70 kg

2014-06-23_0705

 


16 responses to “Regeringen: ”Största miljöbudgeten i historien”

 • Hönsmamman

  Det här vågar MP inte ta in. Att det är miljöförstöringen att släpa hit folk från varmare länder.
  Dessutom är det bättre för deras (och vår) hälsa art de stannar där de har optimalt utbyte av sina fysiologiska förutsättningar.

  Gilla

 • rsal

  Regeringen är så obildad att man inte kan skilja på miljö-föroreningar och naturligt nödvändiga utsläpp.

  INGENTING görs för att undanröja utsläpp av gifter, tungmetaller, plaster etc, medan allt satsas på nyttiga utsläpp för mänskligheten typ CO2. Miljörörelsens makt grundar sig på ett berättigat hot från föroreningar, medan de politiker som sedan tog ledningen över miljörörelsen talade vitt och brett om miljön, medan de i verkligheten smög in något helt annat än vad väljarna trodde de röstade för. Men nu får MP plikta för sitt väljar-bedrägeri och miljörelsen lär få sota för dess svek i många val framöver.

  Vid de tillfällen jordens fauna varit som mest artrik och hade det varmaste klimatet, så har t ex CO2 kunnat mätas till 0,06-0,08% av atmosfären, fast det var några 100 miljoner år sedan. Liv = CO2 + H2O + Värme. Tag bort/minimera en komponnent och allt på jorden dör.

  Gilla

  • Mia

   Så du menar att alla dessa vetenskapsmän och forskare som studerat klimatet i åratal och är mycket eniga har fel och du har rätt?
   För hundra miljoner år sedan som du skriver om fanns det inga människor på denna planet.som kunde ta skada av ett för varmt klimat och dess följder.

   På vår närmaste grannplanet finns det en massa ”nyttig” koldioxid som fått till följd att att temperaturen är knappt 500 grader.

   En lagom mängd av koldioxid är däremot bara bra, annars skulle det vara för kallt här.

   Gilla

 • Mm

  Sverige behöver INTE fjantpartiet Miljöpartiet..

  Gilla

 • ossie

  Patetiskt att se denna fjantregering stå och klappa sig för bröstet.

  Gilla

 • Fjodor

  Det är bara massa skitsnack från regeringen.
  Förändringarna är i huvudsak avsedda att inträffa 2019-2020 EFTER att sossarna förlorat nästa val.
  Det får mig att tro att de aldrig kommer genomföras.

  Gilla

 • Nosferatu

  Jag har inte läst budgeten, men har den krisade polisen fått extra miljarder? Har försvaret begåvats med fler miljarder? Har Sveriges 231 000 fattigpensionärer fått miljarder att dela på? Har man sänkt skatterna för företagen så att också icke-skattefinansierad verksamhet kan lyftas och bli kvar i landet?

  Gilla

 • Utvandrad

  Om man betänker att Sverige skulle kunna upphöra som land imorgon, så skulle Sveriges miljöpåverkan inte ens vara mätbar. Att ödsla skattepengar på detta är bara ett infall av infantila politiker och s.k. miljövänner. Är man genuint intresserad av miljön i världen så skulle dessa pengar använts för att stödja privata företag som skulle kunna marknadsföra och sälja sina produkter och tjänster där det får någon påverkan, dvs i Indien, Kina, Indonesien, Filipinerna och USA. Lägga dessa summor på miljö i ett av världens renaste länder händer bara i kommunistsverige.

  Gilla

 • Nisse

  Kom ihåg lita aldrig på en sosse……..

  Gilla

 • Alf

  Miljöåtgärder till världens renaste luft, idioti!

  Gilla

 • Fiona1177

  Det är så genomskinligt att det är löligt. Man kan tydligen lova guld och gröna skogar när man inte är säker på att kunna få sitta kvar en mandatperiod till.

  Gilla

 • Tony

  Men skitsnack är väl just det område som Sosse katastofen varit bäst på
  genom åren. Denna så kallade satsning kommer till enbart för att försöka lyfta den andra katastrofen i regeringen nämligen MP, för att dom ska få näsan över vattenytan. Om dom senare hade haft ett uns av trovärdighet över sig så kunde dom föreslagit åtgärder över vad som ska göras för att
  få slut på dom tusentals onödiga bilbränder, som MP är djupt ansvarig för
  med sin massinvandring av dysfunktionella individer. Men om detta håller dom käft ? Talande!

  Gilla

 • Galten

  Noterade speciellt att Fjantolin inte var närvarande vid presskonferensen igår. Det har varit märkbart tyst kring den puerile fjånen den sista tiden.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: