Turkiet: Barnvåldtäkt vanligt – medierna mörkar

av Robert Jones  •  6 september, 2016

 • Journalisten som skrev om våldtäkten för tidningen Birgun uppgav att han och tidningen fick ta emot otaliga dödshot på sociala medier för att man rapporterade om fallet.

 • I juli upphävde Turkiets konstitutionsdomstol en lagparagraf vilken gjorde alla sexuella handlingar med barn under 15 år straffbara som “sexövergrepp”. Parlamentet har fått ett halvår på sig att komma med förslag på ny lag.
 • De fakta som framkommit på plats ger vid handen att sexuella övergrepp mot barn är mycket vanliga i Turkiet, och att de turkiska myndigheterna inte agerar ansvarsfullt.
 • Syriska bebisar och barn, och även kvinnor, våldtas och behandlas fruktansvärt i Turkiet; förövarna går fria; journalister som skriver om övergreppen hotas; brott mot syrier censureras i medierna, och brottslingar får straffrabatt för “gott uppförande” av domstolarna. Allt detta får Turkiet att framstå som ett av de sista länderna på jorden som bör ta sig den moraliska rätten att kräva visumfria resor till Europa, eller andra ställen.

Gatestone_våödtäkter_turkiet

Turkiet har än en gång hotat att riva upp det kontroversiella migrantavtalet och skicka hundratusentals asylsökande till Europa, om inte turkiska medborgare får rätt till visumfria resor till EU inom några månader.

Den turkiske utrikesministern Mevlut Cavusoglu har krävt att EU ska slopa visumkraven för turkiska medborgare senast i oktober månad.

Samtidigt utsätts syriska barn för våldtäkter och sexövergrepp både i och utanför flyktinglägren i Turkiet.

Nio månaders syrisk bebis våldtagen; total blackout i medierna

En nio månader gammal syrisk bebis våldtogs i Islahiyeområdet i Gaziantep 19 augusti. Enligt tidningen Birgun tillhör bebisen en syrisk familj som flytt från kriget. Familjen arbetar som daglönare inom jordbruket i Gaziantep, och bodde i ett tält på fältet där de jobbade.

Dagen då våldtäkten inträffade hade föräldrarna lämnat bebisen i tältet tillsammans med en 18-årig man, för att gå och arbeta på fältet 100 meter bort.

Läs vidare

2 thoughts on “Turkiet: Barnvåldtäkt vanligt – medierna mörkar

 1. Svenskfolk och kvinnofientliga Löfven stödjer Erdogan,det säger allt om anti-demokraten Löfven.

  Stefan Löfven, vår statsminister, som vill ha ett demokratiskt samhälle, ett feministiskt samhälle stödjer Erdogan. När kuppmakarna kämpade för en religionsfri stat så stöttar Löfven och andra EU ledare honom!? Är det en arrangerad kupp av Ergogan själv för att förstärka sin makt så är Löfvens stöd om möjligt ännu värre.

  https://petterssonsblogg.se/2016/07/16/lofven-stodjer-erdogan/

 2. De sataniska vilddjuren måste med alla medel stoppas, och de vidrigheter som via alternativa media kommer en till del, är av sådan karaktär att de måste fördömas och förbannas av en hel värld. Erdogan är en av Satans ledande fältmarskalkar och jag kan personligen inte tänka ut ett straff som är tillräckligt proportionerligt med denne djävuls ondskefulla illgärningar. Lagändringen säger ALLT om Turkiets inställning och detta islamistinfekterade land hör definitivt inte hemma bland våra Europeiska nationer.
  Medias globalistlakejer tiger konsekvent om dessa fruktansvärda brott och skall därför betraktas som medskyldiga. Det finns ingen ursäkt för dessa kräk som svikit sin journalistiska heder och folkens förtroende för en objektiv och saklig nyhetsrapportering. Skam vidlåder kräldjuren!
  Andreas.

Kommentera