Miljöpartiet vill ta bort spärrar i tunnelbanan

INRIKES. Miljöpartiet i Stockholm vill att spärrarna i kollektivtrafiken ska tas bort. MP vill se andra metoder för att komma åt fusket. Det sedan antalet skador mer än fördubblats sedan SL justerat spärrarna för att hindra tjuvåkare.

– Sättet som Moderaterna driver sin politik på är att det ska vara tuffare tag. Snabbare stängda spärrdörrar har visat sig drabba resenärerna. Vi varnade för det och ser nu att antalet skadade mer än fördubblats. Man hinner inte igenom utan blir klämd och skadad, säger Malin Karlsson som är trafikpolitisk talesperson för Miljöpartiet i Stockholms läns landsting.

Karlsson säger till tidningen att spärrarna har ökat köbildning i kollektivtrafiken. Hon lyfter fram Berlin, där spärrarna är öppna, som ett bra exempel för Stockholm.

-Pettersson gillar Miljöpartiets förslag. Inga spärrar, gratis kollektivtrafik och inte bara i Stockholm utan i hela landet och det ska finansieras av invandringen…skillnaden mellan genier och dårar är numera obefintlig…

DN.se

13 thoughts on “Miljöpartiet vill ta bort spärrar i tunnelbanan

  1. Ja betala betala, nya dyra spärrar som skadar folk högre och högre, det kostar och kostat miljardbelopp att bygga, och alla dessa vakter, kontrollanter som ofta är nysvenskar som gått gräddfil till jobbet som kontrollant, de jobbar med att bötfälla fattigsvensken som åker på fel biljett, reducerat m.m, eller inte har råd med biljett alls, det är ju ingen rättighet för Svensken som redan betalat skatt till kommunaltrafiken.
    Billigaste biljetten 1 zon Stockholm 20 kr giltig 70 min barn,ungdom
    vuxen 40 kr, 30 dagarskort 790 kr skall höjas snart.
    Pengarna går till landstinget m.m
    Vad tror du dessa höga böter går till en fråga bara?
    Fattigsvensken kan med fel biljett på grund av dålig ekonomi åka på böter eller som de kallar det tilläggsavgift 1200 kr, ska snart höjas till 1500 kr
    Det kan vara den fattiges sista matpeng, böter måste betalas inom 10 dagar.
    För det är ju ingen rättighet med kommunaltrafiken, bara för eu migranter, papperslösa, utlänningar, ensamkommande för de har tydligen rätt till att färdas i komunaltrafiken, GRATIS, 2015 köptes det till tiggare, eumigranter 15000 st slkort
    I den sociala obeskattbara förmånen för papperslösa och utlänningar gratis slkort.varje månad..
    Svensken trotts fattigdom, betala, betala mer och mer till vad gissa 3 gånger ?

  2. Malmö vill återinföra spårvagnar (de har väl råd?) och i Göteborg vill man bygga tunnelbana. Jag tycker att vi i Norrland ska få tunnelbana också och att det ska vara gratis. Då lovar jag att vi inte ska köra bil så ofta.

  3. MP vill bara åka snålskjuts och slippa betala. Bättre att förbättra spärrarna så att ingen kan ”planka”

  4. Jag ser alltid massor av babianer i tunnelbanan som tycks sakna spärrar.
    Men det kanske inte är inte är samma sak 🙂

    • @Svenne, det ska vara tvärtom. Vi som behöver bilen skall betala mer så mupparna och immigranterna får åka gratis.

Kommentera