Löfven stödjer Erdogan!

Stefan Löfven, vår statsminister, som vill ha ett demokratiskt samhälle, ett feministiskt samhälle stödjer Erdogan. När kuppmakarna kämpade för en religionsfri stat så stöttar Löfven och andra EU ledare  honom!?   Är det en arrangerad kupp av Ergogan  själv för att förstärka sin makt så är Löfvens stöd om möjligt ännu värre.

erdoganBild från Washington Post

Flera toppar inom EU har uttryckt sitt stöd för Erdogan.  Donald Tusk, Jean-Claude Juncker och Federica Mogherini.  FN´s Ban Ki Moon säger att -“militärt ingripande i vilket land som helst  är oacceptabelt”. Han manar  till ett snabbt återgående till civilt styre.

Om Erdogan själv har arrangerat denna kupp så kan Löfven stå där med lång näsa men det är ju bara spekulationer – att han vill bli Turkiets  Führer.  

Om det är för ett religionsfritt samhälle, en religionsfri stat som kuppmakarna ville ta över så är Löfven mer islamist-vän än någon kunde föreställa sig. Löfven vill att den demokratiskt valda regeringen skall fortsätta att ha makten. Även Nato med USA i spetsen säger samma sak.

Undrar om de stödjer Erdogan när alla huvuden skall börja rulla?  De som varit med skall straffas som terrorister och det vet vi vad det betyder i ett islamistiskt land.

AKP – Erdogans parti var från början, 2002 när de vann det första demokratiska valet ett bra parti, ett demokratiskt parti som värnade om sina medborgare. Nu, framförallt sedan valet 2011 har bilden och verkligheten förändrats. Islam har mer och mer tagit över inom regeringen. Lagar som domstolar i Turkiet upphävt  för att de ogillat riktningen visar att det finns ett motstånd mot islamiseringen. Bl.a lagen om  kvinnors rätt att “täcka” håret.

Om Erdogan lyckas avvärja denna kupp så kommer hans envålsdshärskarstat bli ännu starkare. Han är lagen i Turkiet – inte en demokratisk regering- 90% av media kontrollerar Erdogan. I en demokrati är detta inte möjligt. Se bara på Sverige!

Nu är detta spekulationer och det kommer säkert att bli många fler innan detta är över. MEN- om någon av dessa stämmer så borde verkligen Löfven och övriga som stöttar Erdogan ta sig en funderare. Oavsett om det är  en arrangerad kupp eller inte så fanns det en tanke bakom. En för Erdogans makt och en för den ickemuslimska befolkningens makt.

Det är inte demokrati i ett islamistiskt samhälle så detta skall man inte uppmuntra.  Löfven har varit bra på att inte uppmuntra demokrati en längre tid. När man inte accepterar demokrati i sitt eget land så kan man inte begära att han skall göra det i andra länder heller.

Oavsett så får man hoppas att EU bortser från orsak och stänger sina gränser mot Turkiet. Nu kommer snöbollen att börja rulla och 30 miljoner Turkar och andra “flyktingar” bankar på. Målet måste vara att de stannar på rätt sida  av Bosporen och marmasjön.   Grekland och Bulgarien har ett “hästejobb” att hålla sina gränser.

 

 

16 thoughts on “Löfven stödjer Erdogan!

 1. I Absurdistan skrives eller talas inte om TTIP.Ett ämne som tydligen skall förtigas,och påföras i smyg av Junker,Schultz och de andra förrädarna i Bryssel.
  Detta “amerikanska frihandelsavtal” diskuteras flitigt i flera av EU`s länder. Nu står det klart att Österrike inte kommer att acceptera detta EU-topparnas försök,att sälja ut Europa.Även i Tyskland har tydligen sossarna nu tagit beslut att avslå detta försök,att omyndigförklara oss i den gamla världen.:
  http://imgl.krone.at/Bilder/2015/05/10/TTIP_Volksbegehren_in_Oesterreich_nun_fix!-Genug_Unterstuetzer-Story-520260_630x356px_3_jTnElykDf_b8E.jpg

 2. Satt uppe och följde händelserna i Turkiet. Vi har alla sett hur Erdogan steg för steg de senaste åren strävat efter att bli allsmäktig kalif. Med hjälp av islam tror han det går fortare.

  Månssons länk från Krone sammanfattar mina egna slutsatser.Erdogans maktbegär har samtidigt splittrat landets befolkning. Vladimir Putin hör till dem han inte klarar av och Putin har också genom Rysslands insats i Syrien förstört Erdogans lukrativa dubbelspel. Kanske underskattade han också Angela Merkel som förhandlingspartner? Han mer eller mindre lovade turkarna visumsfria resor i Europa redan till semestern.

  Nu återstår att se hur han hanterar efterspelet. De militärer som startade kuppen kommer att straffas, men hur? Dödsstraffet är avskaffat i Turkiet. En anpassning till framtida EU-medlemsskap. se Wikipedia.

  • De vill återinföra dödsstraffet nu. Då kommer bokstavligt talat huvuden att rulla. Då är även chansen till EU medlemskap borta.

 3. Stefan löven måste avgå han passar att jobba på buttrix ett större skämt o fiasko har vi aldrig haft i Sverige han skämmer ut Sverige avgå Stefan!!!!!!

 4. Vilken fars !!

  – Turkiet är en nyckelpartner för EU och EU stödjer till fullo den demokratiskt valda regering, landets institutioner och rättssamhället, säger de i ett gemensamt uttalande enligt AFP. ( enligt svt.se)

  • EU-Maffian håller samman,oavsett vad gemene man/kvinna tycker och tänker ! Stora dieter står på spel bland dem som armbågat sig fram till s.k. toppositioner.
   Vet inte vad “svittsaren” årligen skrapar samman av skattebetalarnas medel.Hörde just,att Führerin Ferkel hade fått löneökning till 188.000 Euro.Om det var per månad,eller år uppfattade jag inte.Despoten i Turkiet har med säkerhet bra mycket mer i “lön” !

  • Kanon, läser lite tyska men den går att översätta och det blev helt ok. Tack för tipset

 5. Svetsaren skulle kanske hellre kallas Skärbrännaren,
  för Svetsa betyder ju att man sammanfogar något, men
  med en skärbrännare har man sönder något, och det
  är väl just vad den lille fjanten gör med Sverige, det
  bryts sönder.
  Någon hade ju sammanställt Stefan Löfvens Greatest Hits,
  den borde bli årets julklapp?

 6. TURKIET.
  Diktatorn den bakstuga Sultan Erdugans fejkade stadskupp är en hägring,
  En upprepning för andra gången, endast för att få med och påtvinga hela folket islam,
  så demokratiska sharia lagar kommer fullt ut på plats i Turkiet.
  Skrämma tafatta EU på plats med liknande skrämsel taktik så sharialagar införs.
  Allt är noga beräknat.
  Ingen ska ha en tjans att ifråga sätta islam, hahaha

 7. @mari svensson. Intressant antagande, det har hänt förr, både i histotisk och modern tid att makt stärker sin makt med “falska” statskupper. Borde inte ledaren dödas eller “säkras” innan kuppen går till fas två. Jämför försöket att döda Hitler. Nu 0748 verkar kuppen vara över.

Kommentera