Nyanländ familj med uppehållstillstånd får 22400 kronor i månaden utan att arbeta

INVANDRING. Riksdagens utredningstjänst har på uppdrag av Moderaterna räknat ut inkomsten från barnbidrag, bostadsbidrag, etableringsersättning och ekonomiskt bistånd för olika hushåll som befinner sig i den så kallade etableringsfasen, det vill säga de första åren i landet. Resultatet för två vuxna med två barn ligger på 22400 kronor i månaden. Med tre barn 27400 och med fyra barn 32800. Om man är ensamstående ligger man 3000 kronor lägre i varje nivå.

Marginaleffekterna för denna grupp är extrema. Om en förälder går från bidrag till ett arbete med månadslön på 18 000 kronor sjunker familjens inkomst med 200 kronor. Det kanske kvittar för många. Folk vill ha jobb och respekt och utvecklingsmöjligheter, men om man tror att incitament betyder något är de alltså negativa.

Med båda föräldrarna i heltidsarbete ökar familjens inkomst med 16 procent. Det är en del, men inte så mycket att ökningen alltid och för alla uppväger förlusten av att kunna heltidsarbeta med barn och hem.

Moderaternas lösning, är att sätta ett bidragstak som motsvarar 75 procent av den avtalade lägstalönen.

Motargumenten från vänstersidan är de vanliga, taskig människosyn, ger sig på de svagaste och vill nedmontera skyddsnäten.

Förut kunde alla ta ut föräldrapenning fram till att barnet fyllde 8 år, vilket var viktigt för svenska föräldrars pussel kring ledigheter. Men det gjorde att nyanlända föräldrar kunde ta ut föräldrapenning retroaktivt för alla barn under åtta år, vilket har fått förödande effekter för särskilt utländska kvinnors förvärvsfrekvens eftersom de kunde inleda sin vistelse i Sverige med många år av föräldraledighet.

2014 försämrades möjligheten för alla och gränsen går nu vid 4 år. Möjligheten för nyanlända kvinnor att gå direkt på lång föräldraledighet kvarstår dock.

Vänster går naturligtvis i taket om någon diskuterar ändringar och försämringar. Man ska inte göra skillnad på svenskar och invandrare.

De arbetslösa domineras i dag av utrikes födda. Det tar åtta år innan ens hälften av nyanlända har någon typ av sysselsättning. Regeringen räknar med att nära 1 miljon personer i åldern mellan 20-64 år kommer att försörjas av bidrag år 2020.

Läs mer på DI.se

-Petterssons förslag är att de nyanlända, om de ska bli kvar och inte ångra sig och åka hem, måste kvalificera sig för socialförsäkringarna genom arbete under några år. Under tiden ska de få bidrag motsvarande miniminivå – alltså bidrag att överleva på och inte att leva på…

35 thoughts on “Nyanländ familj med uppehållstillstånd får 22400 kronor i månaden utan att arbeta

  1. Med tanke på att det bara var 2% av kompetensregnet som hade jobb efter två år i Sverige, ljög de om sin utbildning eller kom till Sverige för de generösa bidragen, eller kanske både och.

  2. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    Moberg skriver:

    Låt de nyanlända få bidrag i nivån 75% av vad en kvinna vilken arbetat 25 år som biträde i sjuk eller äldrevård. Anses av våra politiker att den gruppen svenska kvinnor ska ha ett drägligt liv på sin pension, då kan det inte finnas hinder för ett snabbt beslut att låta invandrarna känna på vardagen i Sverige. Och hör sen!

  3. ja hade jobbat tjugo år blev utan arbete fick 10480 sen fickarbete efter två år ett halvt år blev utan arbete m fick halvt år på a kasse nivån plus halvt år arbetad lön blev 8000-8800 på de borgerligas tid och nyanländ utlänning fick direkt 10850 i socialbidrag plus gratis el+försäkring och gratis tandvård. medan jag fick betala el försäkring och låna. har funktionshinder. sökte spärrvaktsjobb fick komma på intervju men skrev inte jag hade svårt skriva för hand medan utlänningarna hade skrivit det fick extra tid jag bad om det nej fick ingen hjälp men sen såg jag dessa personer fick jobb som spärrvakt som fick extra hjälp tre år och 26000 i månaden medan jag som har funktionshinder fick ett tungt skitigt jobb tre år 19255. ja skit lön medan utlänningar fick beskattat månadskort 210 i månaden men jag fick betala 680-730 kronor i månaden plus lyxigt jobb jag tungt ont i axlar med mera medan utlänningarna vältränade sett dom två och kommer hit får allt utan behöva kämpa sedan gått 11 miljarder in svart hål på grund av ta emot nyanlända hade vasrit nog med 30000. fy fen för den jävla moderata och socialdemokratiska regeringen som slösar pengar på onödiga utgifter miljard tals kronor. ser man vad vi skattebetalare får betala onödiga pengar till ingen nytta

  4. Margit Bergström, mitt hjärta blöder när jag läser ditt inlägg. Jag hoppas att du kan få hjälp av någon att söka färdtjänst, hade jag bott på plats hade jag erbjudit mig.

    Jag känner några av dem som samhället nu öser pengar över och jag tänkte berätta om en av de familjerna. De är syrier. Men makarna har sedan många år tillbaka båda arbetat i Saudiarabien, högavlönade. De är oerhört förmögna i sitt hemland Syrien. Dessa makar bestämde sig av någon anledning för att ”fly” från Saudiarabien, ge upp sitt hus, sina bilar, sina yrken, sina löner för att åka till Sverige och bli asylsökande. Syrier får ju permanent uppehållstillstånd. Förutsatt att de flyr från Syrien, vilket denna familj inte gjorde. Men de fick permanent uppehållstillstånd för det verkar som om Migrationsverket sväljer alla lögner.
    Nu lever makarna på våra bidrag och sonen går i skola. Dottern som är 18 år sitter hemma och sparar på oskulden (får inte cykla eller göra läkarundersökningar eller dylikt som kan hota oskulden). Dottern tar emot friare hemma och planen är att hon ska gifta sig och bli hemmafru. Därför har hon under sina 3 år i Sverige inte brytt sig om att lära sig ett enda ord svenska, den man hon till slut väljer kommer ju att vara arabisk. Makarna är själva inte heller så motiverade att gå på SFI, maken har helt lagt av och sitter hemma och röker hela dagarna. Hustrun är mer aktiv socialt och ordnar bjudningar och generösa middagar till sina vänner, mellan resorna utomlands där hon besöker övrig släkt som emmigrerat till olika europeiska länder. Det verkar inte vara några som helst problem att även resa till Syrien för att övervaka de företag hon fortfarande äger där. Efter varje resa visar hon upp nya märkesväskor och smycken mm. Allt medan vi svenskar betalar för familjens hyra och uppehålle genom bidrag.

    Jag har ingen aning om varför de är i Sverige när övriga släktingar valt andra europeiska länder. De verkar vara här för att sitta av tiden, eller för att vara på långsemester. Jag begriper det inte. Denna familj kostar oss oerhört mycket pengar, pengar som kunde ha gått till dem som byggt upp vårt land. Är ett svenskt uppehållstillstånd och pass värt så mycket för dem?

  5. Hej jag är 84 år min man 87 år, på 50-talet var jag ”hemmafru” men tog extrajobb, söndagar, helger då min man var ledig från sitt arbete, och passade barnen. Jag var lektant i park under sommarmånader och då fick de två barnen följa med. Ingen bil utan jag drog sittvagn med barnen ca 3 km från hemmet till parken/arbetsplatsen, i alla väder.
    Nu har vi pension, jag har en garantipension på kr 97.- + min tilläggspension 9916.- betalar i skatt 1455.-
    Brukar prata om min besvikelse att vi äldre betalar mer skatt än inkomsttagare, utgifterna finns ju även för oss. Som t ex nu har vårt bredband gått upp från 269.- till 339.- i månaden, datorn är sällskap och hjälp med t ex betala räkningar 🙂
    Tack vare att vi båda är i livet och har gemensam ekonomi klarar vi det hela. Vi får inget bostadsbidrag av den orsaken.
    Talas vitt och brett om bostadsbidrag, men jag har aldrig riktigt förstått hur det räknas ut.
    Varför jag skriver nu? Kanske för att jag känner mig så trött. Förr, så heter det ofta för mig nu, förr nr vi hade det så knapert och bodde i genomgångsbostad med två små barn, ett rum och kokvrå med toa i källaren, kall vatten och vedspis, i Stockholms förorten Hökarängen, så var det tufft, då talades det om alla som kom hit som fick barnvagn, som fick möbler, som fick tandvård mm Efter vårt andra barn så var mina tänder i dåligt skick, två behövdes lagas, läkaren på barnavårdscentralen sa till mig att graviditeter kunde ställa till det så illa.
    Då sökte jag hjälp på sociala men fick ingenting.
    Bestämde mig då för att jag aldrig mer skulle sätta min fot där. Ändå så gjorde jag det helt nyligen. Har dålig rygg, och mina knän är i mycket risigt skick, svårt att gå, har fått en unloader till ena knät, som jag inte kan använda helt ut då den ger irritation, väntar på att ortopeden ska höra av sig, båda knäna behöver proteser. Läkaren på vårdcentralen skrev att jag behövde färdtjänst. För mig är det svårt med tunnelbanan, jag kommer knappt upp för sätet, behöver armstöd som jag kan häva mig upp på. Så om jag skyel behöva av någon anledning åka tunnelbana så hade det varit skönt att få möjlighet att åka färdtjänst.
    Det gick inte, kvinnan som hade hand om mitt ärende tyckte att jag skulle operera knäna om de var i så dåligt skick. Sen sa hon ” Hur skulle det se ut om vi gav färdtjänst till alla som har ont i sina knän”.
    Då reste jag mig och gick. I väntrummet var det bara folk av annan kulör, jag kände mig faktiskt som lite ”över” i vårt samhälle.
    Varför jag hoppar in här och skriver är för att jag är så trött när jag läser om hur staten gödslar med pengar.
    Varför kosta på så enorma pengar överallt.
    När jag var barn min pappa jobbade på varv, vi bodde i arbetarbostad, ett rum och kök, kallvatten, vedspis och kakelugn, toa på gården. Då byggdes baracker där många män kom från Danmark, efter kriget, en städerska som såg till tvättrum och korridor, för övrigt fick de hålla ordning själva, jag kan inte minnas att de hade fordringar och krav, de jobbade och skötte sig.
    På ringvägen i Stockholm fanns baracker för ensamma män.
    Nu ska det vara privata ägare till asylsökande, nu ska det vara små villor mm till ensamkommande barn. Många är män som kallas barn, och det bara går för runt. Jag vet att min mesta tid på jorden är gjord. Ändå så skriver jag här för jag känner att Sverige, det land som jag älskar börjar köras ner i botten.
    BB, skolan, arbete, sjukvård, äldrevård,sen de som vill ha jobb med att hjälpa oss. Ambulans, brandkåren, polisen. De är underbemannade, de möts av stenkastning och hat.
    Vi borde alla stå upp för dem. De behövs i ett samhälle.
    När en minister står bakom polischefen och många, många poliser protesterar, de som finns där och upplever hur det är, vi som behöver polishjälp och ser att det inte fungerar.
    Vi som behöver sjukvård och ser att det fungerar inte som det ska.
    Jag brukar skämta, eller är det ett skämt? Jag skulle behöva tolk när jag går till vårdcentralen.
    Skulle kunna hålla på att skriva mer, nu blev det en lång kommentar.
    Jag känner oro inför framtiden, landets framtid, även om jag inte ska vara med i det. Så vill jag att mitt land där jag föddes och växte upp i ska vara ett bra land för alla. Politiker som har kurage, och rätt känsla att styra landet.
    Kommuner som värnar om sina medborgare, som igår Uppdrag granskning, parkeringsvansinnet. Nog kändes det som om de med flit lurar dem som parkerar? Hur kan de göra så mot dem som lever och bor i en kommun?
    Bättre politiker, rättvisare samhälle.
    i Norge skrev de att Sverige går mot kaos. Sjutton vet om de inte har rätt.

    • God afton, fru Bergström!
      Aldrig tidigare har mina ögon tårats efter att ha tagit del av de härstädes publicerade texterna. Er utomordentliga redogörelse över de skandalbetonade förhållanden som råder, utgör ett undantag.
      Man blir verkligen nedstämd över att läsa om ett sådant respektlöst bemötande av en ärligt sinnad och till åren kommen svensk som i all ödmjukhet dristar sig till att be om samhällets assistans.
      Den biståndshandläggare som handhavt Ert ärende har enligt mitt förmenande gjort sig skyldig till tjänstefel. Detta i dubbel bemärkelse på grund av den försmädliga kommentar hon levererade vid besöket.
      Naturligtvis är fru Bergström berättigad till färdtjänst och man kan blott innerligt beklaga att handläggningen av dessa ärenden sköts så godtyckligt, samt att de uppenbarligen skiljer sig mellan olika kommuner. Mitt råd är att söka finna någon som kan bistå med en överklagan. (Gjorde i skrivande stund ett tappert försök att få tag i en god vän som är en verklig expert inom detta område, dock utan att lyckas.)
      Jag vill ta tillfället i akt att tacka för den påminnelse om flydda tiders Sverige, där dagens privilegier, vilka nu med all önskvärd tydlighet främst kommer inkräktarna till del, icke var någon självklarhet för den sannskyldigt hjälpsökande att komma i berättigat åtnjutande av.
      Vi har blivit en skamhöljd nation där äldre trotjänare och skattebetalare skymfas och försummas, under det att kriminella och parasitära individer prioriteras.
      Med utmärkt högaktning och ett hjärtligt lycka till i kampen för en dräglig tillvaro,
      Andreas Petterson 🙂

    • grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
      Moberg skriver:

      Ja Du Margit, det är förmodligen bara vi 80-plussare som kan tala om för våra politiker hus vårt land skall skötas och vi har ingen talan.

  6. De flesta utgifter kan vi själva bestämma över.
    Vi kan säga upp prenumerationer m.m.
    Invällarna kostar hela tiden. – går inte att komma från.

    Är det vi som är skyldiga till överbefolkningen i Afrika och mellanöstern?
    ”Mänskliga rättigheter” förutsätter att någon är skyldig eller tar på
    sig skulden.
    Ska vi ta på oss den skulden?

    • Nej, sannerligen inte! Det finns ju heller ingen anledning för landets nya ”adel” att nedlåta sig till att utföra ett hederligt dagsverke som motprestation. Patrasket seglar in på en räksmörgås, roffar girigt åt sig vad de dumma svenskarna erbjuder och gör sig inga som helst samvetsbetänkligheter. Sverige har förvandlats till en gigantisk experimentverkstad och vi befinner oss alla under globalistmaffians granskande lupp och mikroskopiska iakttagelser.

  7. Seriöst, det är ju för fan bara att lägga sig ner och tvärdö. Jag är så less på detta sjukliga, fega, äckliga Sverige. Ska galenskapen aldrig ta slut? Dom sitter på sina feta arslen och käkar upp hela välfärdssystemet, medans vi andra sliter så dessa parasiter kan bli ännu fetare. Nu är det fan nog!

  8. Inte underligt att man blir förbannad.
    Efter att ha arbetat nästan 50 år för att ha en bra ålderdom
    belönas man med hela 9000 i månaden efter skatt.
    Fy faan för politiker och annat slödder.
    Så, det är bara att fortsätta arbeta för att kunna
    överleva.

  9. Ska våra skattepengar missbrukas å det grövsta som det görs nu så kan vi lika gärna lägga ner skidsystemet som ändå bara utnyttjas helt fel!

  10. Dom bidragen skulle dom 11000 pensionärerna i Stockholm ha i stället så att dom kunde köpa mat i slutet på månaden. FY FAN 7KLÖVERN……….

  11. Jag känner själv att jag börjar låta som en trasig grammofonskiva, men; Återstarta Statens arbetslöshetskommission, skippa bidragen för alla med utrikes härstamning och erbjud beredskapsarbeten till högst medioker lön för att hjälpa dem vidare till riktiga jobb. Slopa kommunernas försörjningsplikt för alla med asyl, det är statens (Migrationsverket) uppgift och begränsa utrikes och inrikes stöd till 0,7% av BNI som både EU och FN rekommenderar. Använd beredskapsjobben till att anställa lärare som kan undervisa utlänningarna, kanske på det egna modersmålet, för att förbereda dem för återresan då lägen blivit bättre i hemländerna och för att värna svenska barn (framför allt flickor) i skolan.

    Frågor på det?

    • Samhällstjänst på visst antal timmar varje vecka för att få försörjningsstöd.
      Plocka skräp utomhus, plocka mördarsniglar, städa gator och torg, det finns massor med arbete att göra och även om de är ”nya svenskar” borde de arbeta för landets bästa.

  12. Undra på att bidragsturisterna väller in och dreglar över alla kravlösa bidrag. Hade vi en public service TV värd namnet så skulle Janne Josefsson göra ett uppdrag granskning och avslöja detta för alla ovetande dönickar som röstat fram detta.

    • Håller med om allt utom punkt 18 om vattenkanoner och tårgas. Då dessa medel saknar allt vad långtidsverkan heter. Endast bly överdragen med Tombak har avsedd långtidsverkan. Dessutom är polisen redan utrustad med denna utrustning men glömmer oftast bort dess välgörande verkan.

  13. Jag tänkte på ordspråket ”pennies from heaven” men det är fannimaj inte pennies utan en stor jävla säck med förbehållslösa kontanter utan en enda fråga och utan ett enda krav. Kriminellt att PLUNDRA statskassan på detta viset.

    I morgon sticker jag av igen. Farväl, mina få vänner här på Pettersson, kämpa på och måtte jävelen ta alla PK-kriminella lögnare i media som anser det är polisens (!!!) fel att det blir upplopp, varje rutten politiker som stjäl pensioner och skatter från de fattiga i Sverige. Och den där förbannade hovnarren Schulman som tycker att det är OK, rent av berömvärt, för vem som helst att klampa in på Migs kontor och stjäla pengar från gamla och handikappade – hur jävla sjukt är det inte att låta sånt fyle härja fritt i media?

  14. Alla vet att det finns skäl till att så många väljer just Sverige. De oerhört generösa bidragen i kombination med en total kravlöshet är det givna skälet och mer än halva Sveriges befolkning applåderar detta och tycker det är en självklarhet att vi skattebetalare ska försörja afrikaner och araber livet ut.

  15. Mina tankar går till alla våra pensionärer som efter 50 års slit belönas med att få leva på existensminimum. Vår nya adel får alla möjliga förmåner på bekostnad av de som byggde upp vår välfärd 🙁

    • Om min fru och jag hade haft de summor
      Som nämns här. Då hade vi haft ett liv.
      Nu överlever vi bara . Ett land som inte
      Bryr sig om sina egna gamla i första hand,
      Är illa ute.

  16. Helt vansinnigt sjukt att svenska skattebetalare villigt och glatt betalar dessa kolonisatörer så mycket bidrag i månaden,samtidigt som samma svenskar ser ner på och uttrycker förakt för sina egna landsmän som av olika orsaker inte är ute i arbetslivet pga sjukdom,skada eller arbetslöshet.
    En svensk ensamstående tre barns mor som är tex arbetslös får inte ens i närheten av bidrag vad en inbjuden kolonisatörs kvinna får då hon anländer hit med sin barnaskara.Svensken finner sig lydigt och undergivet i att hela tiden bli nedprioriterad,undanskuffad och degraderad på alla områden som sjukkklöverjuntan kan trycka ner dem.Majoritets svensken verkar vilja gå under med det självskadebeteendet som alltför många uppvisar.

  17. Och en normal människa frågar, HUR FAAAN kunde man låta det gå så långt? Alliansen regerade i åtta år. Och -nu- upptäcker man felen i det man själv skapat, ett Frankensteins jävla monster till invandringsindustri och bidragssvamp som alla svenskar måste föda.

    • Toppstyrning av partier och en klinisk psykopat i ledningen för landet som hatar svenskar. Nu har voodoo-doktor Reinfeldts inflytande avklingat vilket gör att moderater åter vågar komma fram från under riksdagsbänkarna. Ni såg vad som hände med Anne-Marie Pålsson för att hon opponerade sig mot rådande ordning.

      Lägg till det en mytomanisk och agendastyrd press som beredvilligt filtrerar bort allt som de vill att inte svenska folket ska få reda på och som kletar epitet på de kanaler som rapporterar sanningen.

      Orsakerna till detta finns det många teorier om men låt mig säga att det inte uppstod på grund av någon naturlag utan är skapat av individer. Om det är snöd vinning, hämnd, maktambitioner eller en kombination ska jag låta vara osagt men en oomkullrunkelig sanning är att några tjänar på rådande ordning och det är inte småsummor.

  18. Och trots de ovan uppräknade beloppen; Får de sina tänder fixade för kr. 50:-?, samt dessutom subventionerad läkarvård som man inte kan veta var det slutar?
    Inget under att vårdpersonal med låga beskattade löner vill lägga av!
    Vad skall pensionärerna tycka som får betala fullt pris för tandläkare!

    • Har någon sett köerna till tandläkaren?
      Vill vi ha det så?
      Är det vi som orsakat invällarnas bakgrund?

      Akutmottagningarna på sjukhusen har tvingats hyra in
      TVÅ vakter. — varför?

KommenteraAvbryt svar