Dom mot två afghaner som halalslaktade f.d. frun och hennes nye man

INVANDRARVÅLD. Idag kom domen för Reza Mohammadi och Kazim Salehi som mördade två människor för något så banalt som att den mördade kvinnan lämnat Reza Mohammadi.

I dag dömdes Reza Mohammadi, 27, till fängelse och utvisning för dubbelmordet i Södertälje. Hans vän, Kazim Salehi, 31, döms till 12 år för medhjälp och utvisning. 

TIDIGARE 2016-08-05. Morden som media inte glömt i sommar

Aftonbladets Oisín Cantwell beklagar sig idag över att det är märkligt tyst i tidningar, radio och tv när två unga asylsökande från länder långt borta hittas knivhuggna till döds i en lägenhet i Södertälje. 
Aftonbladet

-Pettersson vill upplysa herr Cantwell, om han är tillräckligt nykter för att fatta i knarkdimmorna, att pressen visst skriver om morden på unga asylsökande och om vilka mördarna är. Herr Cantwell kan finna de mesta fakta han behöver nedan, visserligen inte färska nyheter men det duger nog åt Aftonbladet. Cantwell läser helt enkelt felsorts press…

TIDIGARE 2016-07-29. Rättegång mot två afghaner som halalslaktade f.d. frun och hennes nya man

Två män åtalades under fredagen för dubbelmordet i Södertälje i vintras. I slutet av januari hittades en kvinna och en 21-årig man döda i en lägenhet i stadsdelen Västergård. Enligt åtalet hade de mördats nio dagar tidigare. Morden beskrivs som mycket brutala. Offren hade bland annat fått halsarna avskurna.

Polisen Anders Åkerlund beskriver utredningen som en av de ”grövsta” han någonsin jobbat med. En orsak är brutaliteten, en annan är språkproblemen.

– Vi har jobbat med att underrätta anhöriga i flera länder. Det svåraste har varit att försöka finna och få kontakt med offrens anhöriga som finns i utlandet, säger Anders Åkerlund.

-Pettersson noterar att de två åtalade är Reza Mohammadi och Kazim Salehi samt att det rör sig om något så banalt som att den mördade kvinnan lämnat Reza Mohammadi.

Reza Mohammadi har, efter att hans hustru Sara Mohammadi lämnat honom och inlett en relation med Jawad Moradi, hotat Sara Mohammadi till livet och bestämt sig för att döda henne och Jawad Moradi.

Kazim Salehi, som känt till Reza Mohammadis plan, har erbjudit Reza Mohammadi husrum och har tillsammans med Reza Mohammadi innan mordet rekognoserat utanför målsägandenas bostad i syfte att kontrollera deras förehavanden. Reza Mohammadi har därvid filmat målsägandena när de haft intimt umgänge och visat filmen för Kazim Salehi. Den 14 januari 2016 har Kazim Salehi och Reza Mohammadi kontaktat målsägandena per telefon
och hotat med att sprida filmen till Sara Mohammadis släktingar.

Kazim Salehi och Reza Mohammadi har den 15 januari 2016 på Västergatan 29, Södertälje, Södertälje kommun var för sig eller tillsammans och i samförstånd uppsåtligen dödat målsägandena genom att med eggvasst föremål
tillfoga dem omfattande skador som lett till deras död.

Sara Mohammadi har avlidit på grund av skador på halsen med fullständig genomskärning av flera kärl och luftröret med åtföljande yttre förblödning. Sara Mohammadi har utöver skadorna på halsen tillfogats ett flertal stick- och skärskador i bröstkorg, buk, på vänster arm och hand samt vänster ben.

Jawad Moradi har avlidit på grund av förblödning orsakad av kärlskador på hals, lungor och kroppspulsåder. Jawad Moradi har utöver skadorna på halsen och bröstkorgen tillfogats sårskador på höger arm.

-Det räcker tycker Pettersson, jag vill samtidigt tacka Reinfeldt, Löfven och 87:an för att ni berikat vårt land…

De åtalade har tolkbehov på dari som  pratas i Afghanistan och åklagaren har yrkat på utvisning om de döms.

5 thoughts on “Dom mot två afghaner som halalslaktade f.d. frun och hennes nye man

  1. Det stämmer nog att Ojsan Cantarell flyger högt ibland, ” prickskjuta med ett hagelgevär??? Jag är visserligen inte jägare, men är ganska säker på att man använder inte ett hagelgevär om man ska prickskjuta, eller vad säger jägarna?

KommenteraAvbryt svar