Ett asylbeslut i veckan per handläggare – driver Migrationsverket med skattebetalarna?


INVANDRING. Migrationsverket har problem med ineffektiv organisation, enligt en intern rapport som SVT Nyheter har tagit del av. De anställda vid asylprövningen fattar i genomsnitt ett beslut i veckan, betydligt färre än vid exempelvis Balkankrisen under 90-talet.

Enligt revisionen beror ineffektiviteten bland annat på en kulturskillnad mellan de som jobbat länge och de nyanställda.

”Myndigheten har numera de så kallade curling-föräldrarnas barnkullar i rullorna. Vi har med andra ord anställda som vant sig vid att bli skjutsade hit och dit och få allt de pekar på”, skriver rapportförfattarna enligt SVT Nyheter. Dessutom konstateras att vissa anställda vägrar fatta avvisningsbeslut.

-Pettersson menar att det är det lilla. Vi har också fått in klansamhället på Migrationsverket, en sunnimuslim behandlar inte en shia korrekt, en somalier hjälper de som kommer från hans egen klan, det har anställts folk som inte är jurister utan humanister, de följer inte lagen utan godkänner för att de tycker synd om folk…Religion och klanpolitik bestämmer vilka som ska få uppehållstillstånd

ETT BESLUT I VECKAN!!! och de handläggarna jobbar tydligen kvar. Hur svårt kan det vara? Dock är det inte de enskilda medarbetarnas fel utan denna regering samt den förra som tillsammans med 87:an ställt till eländet.

Avslag

Handläggare1 Handläggare2


20 responses to “Ett asylbeslut i veckan per handläggare – driver Migrationsverket med skattebetalarna?

 • angelicaplacet

  Vilken gigantisk industri – men ingenting exporteras utan dom använder bara upp våra skattepengar.

  För tre år sedan kostade varje asylprocess cirka 170.000 kronor per person,undra vad det kostar idag?

  Gilla

 • mari svensson

  Överskriften är precis vad som vi reagerade i mitt hem. Detta är ett hån mot oss och även mot asylsökarna. Någon erbjöd sig att jobba gratis (jr)- det är nog många som gärna gjort detsamma. Man tror inte att detta är sant, 200.000:- asylsökare – hur lång tid skall detta ta????

  Gilla

 • Kurt

  Försöker nu sen tre år att få min hustru och dotter hit från Kina, jag tycker det är märkvärdig hur många namn som inte se svensk ut när jag ha kontakt med migrationsverket.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Så länge Sverige kan ta gigantiska lån och så länge dumhuvudena röstar på 7klövern kommer detta att fortsätta, en rejäl kris behövs inom EU som blottlägger problemen för Europa och där ansvarsfulla ledare som Orban i Ungern träder fram. INTEGRATIONSVERKET med sina 9000 NIOTUSENS ANSTÄLLDA är ett resultat av en gigantisk flumpolitik där också vissa skikt i det svenska samhället inte förstår allvaret och jag tänker på de med några miljoner på kontot : DE SKITER I SVERIGE BEFOLKNING….!
  Liksom sådana som Bert Karlsson och andra flyktingprofitörer och dessa curling-barn på Integrationsverket….De lever för helvete inte i verkligheten och borde tvingas till ett uppvaknande!

  Gilla

 • Involuntarium

  Hahahohahohaaaaahohooohaho de anställda är troligen fullständigt inkompetenta! Med tanke på de arbetsmarknadsundersökningar som bemanningsföretagen genomför och som visar att det bara är ca 6-7 arbetstagare är engagerade i sitt arbete!

  Resultatet på hahahohaaaaaahoha migrationensverket talar sitt tydliga språk hahahohaaaaaahoha, snacka om myndighet som fått den personal de förtjänar!

  Dessutom hahahohaaaaaahoha går facket in och tar arbetstagarna i försvar, hur förbannat svagsint får man bli????

  System sammanbrottet närmar sig sakta men säkert, det är nog det enda vi kan vara helt säkra på idag!!!!

  Hahahahoaaaaahoha skrattsalvorna mullrar i kvarteret där jag bor!!!!

  Stefan Löfven avgå utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  Gilla

 • Stromboli

  Sverige målar in sig i ett hörn, hör alltmer ofta från yngre välutbildade svenskar att de letar jobb i andra länder. Känner flera som redan har gett sig av, de tycker om landet Sverige men står inte ut med den politik som bedrivs, särskilt inte den ekonomiska politiken.
  Den ljusnande framtid finns inte här och det kommer att märkas.

  Gilla

 • Kattsand

  Man borde egentligen göra om och dra in alla uppehållstillstånd som utfärdats pga felaktiga beslut.
  Fast det känns som om Migrationsverkethar någonting gemensamt med Rikspolisstyrelsen, närmare bestämt mellan åren 2007-2011, och som säger mig att polisen snart kommer vara lika ineffektiv…

  Gilla

 • Allah snack bar

  Tyvärr drabbas dom högutbildade från annat västinfluerat land värst av migränvärkets imbeciller. Eftersom dom inte tillhör någon klan och därmed hamnar sist i kön. Jag känner folk som arbetar, är hederliga och betalar skatt här. Och som efter 14 månader forfarande inte ens tilldelats en handläggare när dom bara sökt FÖRLÄNGT uppehållstillstånd!

  Gilla

 • Suzie

  Mycket bra att Pettersson lyfter fram den jättestora elefanten i rummet.
  Hur många anställda har migverket som är varit asylsökande från mena och ganska omgående fått jobb där.Thoralf Alfsson begärde ut listor på migverkets anställda, tittade man på efternamn i slutet av alfabetet så var där knappast någon svensk,det var arabklingande namn varav många säkerligen muslimer av deras förnamn att döma.Skrämmande minst sagt,undra hur anställningslistan ser ut på hela alfabetet?
  Många vänsterextremister/ligister har ju fått anställning där.

  Gilla

 • Christer

  Jag har tidigare varit god man åt ensamkommande vinstmaskiner och känner igen mönstret. Detta är inget annat än familjerätt-advokaternas arbetsgivare.

  Det är en prekär och sjuk situation.

  Gilla

 • Thor

  Egentligen är detta mindre intressant. Asylmottagningen måste reduceras till några tusen kvotflyktingar per år och därmed kan Migrationsverket läggas ned och ersättas med Repatrieringsverket.

  Gilla

 • putte

  Det är inte konstigt att arbetslösheten går ner när det sitter tusentals på migrationsverket och vänder papper , och handläggningstiden blir längre och längre för var dag. Men vad det gäller senfärdigheten så är det väl inte bara på migrationsverket som den gäller för den har tydligen även smittas av sig inom regeringen för den har tydligen gått i ide ,för det som därstädes produceras gör ingen människa glad.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Denna effektivitet ligger helt i linje med hela maktapparaten och stora delar av den offentliga sektorn. Detta fungerar något sånär så länge flertalet av skattebetalarna är svenskar.

  Gilla

 • Falköga

  Vad har en sådan lågvarvig handläggare i lön? Men man kan inte förvänta sig mer av en ansvarig justitieminister som Morgan Johansson. Han fattar ju beslut ändå mer sällan.

  Gilla

 • undrar

  Var härstammar flertalet från som fått jobb på migrations….hört de va många av dessa som tidigare va arbetslösa.
  Sverige eller? Med svensk bakgrund, historia, förfäders kamp i minnet?

  Gilla

 • Trynbald

  Tjänstemanasvaret är borttaget men man kan likafullt begå tjänstefel.
  Det blir väl följden om lagar inte efterlevs. Anders Danielsson begår tjänstefel som inte rättar till missförhållandena.

  Gilla

 • malmobon

  Minst 100 bilar på Mig.verkets parkering i Malmö igår när jag körde förbi. Normalt brukade det stå 5-6 bilar där.
  Inte konstigt Magdalen Andersson har kunnat ordna så många,arbeten.
  Någon skall betala., Black Ingvars ville inte spela i morgon i Sölvesborg. Dumstrut på.

  Gilla

 • jr

  Hej ! Jag kan faktiskt jobba gratis hos er. Och jag kan lova att i slutändan blir kostnadseffektivt för alla ,inte minst Sverige.
  maila mig på: nomoreshit@freeeurope.com

  Gilla

 • James Fjong

  Märkligt att LAS får finnas kvar.Klamra sig fast vid ett och samma företag/myndighet livet ut? Producerar de inget skall de ha sparken. Pang bom bara!

  Gilla

  • Moderaterna 2018

   Brutalt uttryckt, men företagen behöver förståss personal som levererar.
   Sveriges ekonomi mår bra av om företagen kan ha anställda som de faktiskt behöver.
   Att bara vara ”snäll” säljer inte våra produkter på världsmarknaden.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: