Rasismen vi aldrig ser


Det sägs att en majoritet aldrig kan drabbas av rasism. Vem som myntat detta har jag ingen aning om, men det är så debatten går i politiska och mediala kretsar.

Egor Putilov har en bakgrund som handläggare på Migrationsverket och som frilansjournalist. Det var i egenskapen av det sistnämnda han bevittnade en rå misshandel som inte kan benämnas med annat än ren rasism.

Putilov berättar att han och en vän begav sig till Husby i samband med de uppmärksammade kravallerna 2013.

Hans beskrivning av Husby förde tankarna till krigszoner han bevittnat som journalist. Öde, tyst, skrämmande och plötsligt attackeras bilen de bägge färdas i av stenkastning. Vid Rinkeby torg, dit de sedan begav sig, stod en uppretad skara invandrarungdomar beväpnade med tillhyggen och stenar. Ett rykte hade florerat om ett gäng nazister som skulle komma till Rinkeby för att göra upp.

Så skedde aldrig, men den hotfulla stämningen och hatet mot ”svennejävlar” var påtaglig. Putilov och hans fotograf var de ända i området som kunde tas för ”svennejävlar” och med risk för sin egen hälsa valde de att stanna i bilen och observera på håll.

Några nazister dök aldrig upp, men väl en ung man med rötterna i Norrland som bodde i området. Den påtända mobben vände genast sin vrede mot denna ensamma yngling som gång på gång försökte förklara att han bodde i närheten och inte tillhörde något nazistiskt gäng.

Den unga mannen misshandlades svårt under hatiska tillrop om ”svennejävlar” och fördes i ilfart till sjukhuset. Den enda artikel Egor Putilov kunnat finna om denna rasistiska misshandel, var en liten notis på 15 rader i Expressen. Inga fördömanden från regeringen, inga manifestationer, inga debatter om rasism i TV. Om den ensamma unga mannen varit arab eller afrikan och förövarna etniska svenskar. Hur tror ni mottagandet av denna händelse sett ut då?

Att media, myndigheter och politikerna blundar för den rasism som vänder sig mot majoritetssamhället, är inget annat än bedrövligt och självklart är det fegt att gömma sig bakom orden att ”en majoritet kan aldrig drabbas av rasism”.

Lika bedrövligt som etablissemangets tystnad, lika bedrövligt är Putilovs vittnesmål om polisiär frånvaro under den aktuella kvällen. Inte förrän vid avresan från Rinkeby upptäckte Putilov och hans vän poliser, poliser som stod parkerade med tiotalet piketbussar på lagom avstånd från Rinkeby torg.

Sorgligt och inget annat!

Putilovs blogg

Den polisiära frånvaron på Rinkeby torg den aktuella kvällen, påminner om händelserna i Gottsunda under sommaren. Specialutbildade poliser från Stockholm fanns på plats, likaså polishundar och helikoptrar. De fick inte ingripa, utan istället skickade ledningen in dialogpoliser för att uppmana svinen att ta det lugnt.

Apropå detta med rasism mot majoritetssamhället, ska vi aldrig tillåta etablissemanget att glömma händelsen i Södertälje 2008. Tjugo till tjugofem modiga invandrare kunde inte acceptera att en ung svensk tjej gav svar på tal. Deras egon och manliga ideal fick sig en törn och de angrep den unga  flickan med sparkar, slag och hade inte sex svenska grabbar passerat och kommit till undsättning, kanske flickan inte varit i livet idag. En händelse vi aldrig ska glömma.

 


53 responses to “Rasismen vi aldrig ser

 • ingemar

  Det är ju ett praktexempel på en propagandaklyscha som så många gånger tidigare talar emot sig själv!! Negrerna i sydafrika var i stor majoritet!! Det som PK-folket egentligen menar är troligen att ”vita aldrig kan utsättas för rasism” och det är ju helt fel!!

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Vi kan bara hoppas på att 87:an vaknar 2018 och röstar på Sverigedemokraterna, MEN tror tyvärr ändå att det är försent att vända utvecklingen för Sverige, framtidsutsikterna är nattsvarta och det mina vänner kan vi även tacka SVT och hatmedia för….

  Gilla

 • Yugo2

  Apropå rasism och krig, om det utbröt krig på Balkan, vad skulle ni ha gjort då?

  1. Stött Serbien
  2. Stött Kroatien
  3. Stött Bosnien
  4. Förespråkat fred
  5. Skitit i det

  Motivera er ståndpunkt.

  Gilla

 • Maja

  När vi bodde i Tensta var en av mina söners vän på väg till oss från tunnelbanan. En kille från Vitryssland, blåögd och ljushårig. Han blev chockad när en förbipasserande på cykel vuxen man kallade honom med hat i rösten för ” jävla svenne”…

  Gilla

 • Tony

  Vi har ju också Världens i särklass mest fega och ynkliga
  journalistkår med Expressens och Aftonlögnens så kallade
  journalister i topp!
  Hade jag varit journalist på någon av dessa blaskor så hade
  jag bara sett två val, att antingen begära omedelbart avsked
  eller att ta mig själv av daga, för ingen kan i längden må bra av
  det enorma hat som byggs upp!

  Gilla

 • Stromboli

  Sluta att tala tungomål alla stollar i Sverige, vi är ockuperade av det sämsta som globalt finns och vi ska ……………………förväntas det att hålla tyst !
  För att ni era giriga eländen vill fylla era bankkonton med skattebetalarnas medel………….de flesta förstår inte……………..TYVÄRR !!!!!
  FÖRAKT !!!

  Gilla

 • Synonymen

  Tråd på Flashback

  När får vi se nåt liknande här?
  Jag anmäler mej frivilligt som slöjryckare.

  https://www.flashback.org/t2755826

  Nice förbjuder burkinin
  ”Det var våldsam stämning”
  I Cannes tvingades en annan kvinna att lämna stranden och betala böter för att hon bar hijab.
  – Jag tänkte inte ens bada, bara doppa mina fötter, säger kvinnan.
  Hon visste inte om att det fanns ett förbud och kläderna täckte inte hennes ansikte.
  En fransk journalist på plats såg poliserna rikta pepparsprej även mot henne och människor omkring började skrika åt kvinnan att hon inte var välkommen i Frankrike.
  – Det var ganska våldsam stämning. Jag hade känslan av att de skulle ge sig på en kvinna som bara satt på marken och grät tillsammans med sin dotter, säger journalisten Mathilde Cusin till Franska 4TV

  Nu skall islam och muslimer utrotas eller kastas med koranen före ut från VÅRT Europa.

  Börja gärna i Sverige!

  Gilla

 • Ståfräs

  Det är helt otroligt vad korkade PK journalister är, lika rolig bild som Parks ”Brända bilar”

  Gilla

 • Stromboli

  Den här artikeln ger mig bara mer ”ved på brasan”, vi svenskar har INGET annat land som vi kan kalla vårt………..för ”helvete” tänk efter………..om det är det är trist för dig och de dina ……hur tror du då att det är för oss i det enda land vi känner i de ”flesta” fall !
  Inte en enda sådan artikel är värdighet !
  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/%C3%A4r-n%C3%A5gon-verkligen-f%C3%B6rv%C3%A5nad-1.3718775

  Gilla

 • Synonymen

  Negrer som inte är nöjda. Otacksamma djävla negerslödder!!!

  Ändra rubriken till: ”Katastrof om inte negrerna lämnar landet”

  http://www.hallandsposten.se/nyheter/halmstad/katastrof-om-vi-tvingas-till-pite%C3%A5-1.3722194

  Gilla

 • James Fjong

  Böjar någon prata rasism så avslutar jag samtalet. Då antar jag att vederbörande är hjärntvättad.

  Gilla

 • Stromboli

  Ibland så blir fel rätt, eller ?
  Heja Hallandsposten vilken blunder !!!

  Eller välplanerat ?

  Gilla

 • Ståfräs

  PK Svenskarna tillsammans med sina muslimska bröder, AFA o EXPO gräddat med Arnstad måste vara allvarligt sjuka eftersom dom verkar vilja utplåna Sverige, för att skapa vadå? Eget Nordkorea, Kalifat? drömrike som typ PolPot i Kambodja, kan ngn förklara, gärna ngn PK elit person.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Det finns en PLAN bakom…

  Gilla

 • Izvestia

  Hm, har för mig att de svarta var i majoritet i Sydafrika under apartheidtiden. Så de utsattes alltså inte för rasism. Intressant.

  Gilla

  • Stromboli

   Vad finner du intressant med det ?

   Gilla

   • Izvestia

    Tror nog att de flesta i PK-sfären, och de flesta andra, tycker att de svarta utsattes för rasism, trots att de var i majoritet, men svenskar kan inte utsättas för rasism då de är i majoritet… Det är bristen på konsekvens som är intressant. :-S

    Gilla

   • Stromboli

    Jag undrar fortfarande över vad som är intressant ?

    Gilla

   • Stromboli

    Menar du Jacob Zuma som tvättade / duschade sitt ”vapen” i småbarn för att inte få aids ?

    Gilla

   • Stromboli

    Izvestia
    Jag minns de svenska barn i Sverige som var så trygga på 70-talet att de lekte i fattíg-gropen för att göra sin trygga tillvaro mera spännande.
    Härligt deras barn behöver inte leka, den är deras naturliga vardag !

    Gilla

  • dave

   Innan dom vita hade byggt upp landet fanns nästan inga negrer där.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: