Beteendeproblem på Jollen


INVANDRING. Det har varit lugnt om vår gamle bekant, asylförläggningen Jollen i Oxelösund, ett tag. Nu är huset dock aktuellt igen. Invånarna och många av lägenheterna har sedan några månader drabbats av vägglöss. 

Vägglöss är blodsugande. Vanliga symptom på vägglusförekomst är svullnad och rodnad tillsammans med viss smärta och klåda till följd av vägglössens bett och framfart. Dagtid tillbringar de i springor i sängbottnar eller möbler. Under nattens mörka timmar kommer de fram och uppsöker en lämplig värd, ofta en sovande människa, som de kan suga blod av.

Vägglössen har ökat rejält i Sverige de senaste åren. Den allra största anledningen till spridningen beror på att vårt sätt att resa har förändrats. Vi reser både längre bort och oftare. Vägglusen sprids och kan följa med i bagaget från resor långt bort. När den väl är här kan den spridas vidare via t ex begagnade möbler, resväskor och ryggsäckar. En vägglus kan inte hoppa eller flyga utan förflyttar sig krypande.

Vägglöss är enligt Anticimex delvis ett beteendemönster, de sprids och förökar sig lättare i ostädade hem och blir det inte sanerat så försvinner inte vägglössen och sprider sig i stället vidare inom området.

Jollen är numera inte en asylförläggning utan där bor nya gäster, de flesta ”nya svenskar” från fjärran land som fått uppehållstillstånd.

I Jollen finns 51 lägenheter, de flesta små och där bor 60-70 personer.

Anticimex har varit på plats och sanerat Jollen fyra gånger, och de ska tillbaka två gånger till och sanera samtliga rum och använda lushund så att lössen verkligen försvinner. Det verkar som hyresvärden tar problemet på allvar…för övrigt är Anticimex lika svårt att nå som försäkringskassan så det gäller att ha tålamod i telefonkön…

Tidigare om Jollen

Problemen kommer naturligtvis att dyka upp i Södermanlands Nyheter så småningom och då vet vi av erfarenhet hur det kan vinklas. Så glöm inte att SN fälldes av Pressens Opinionsnämnd


13 responses to “Beteendeproblem på Jollen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: