Stiftelsen expo ljuger vidare………


……..men hör och häpna, nu tar svt in en artikel av Nya Tider-skribenten Perra Winberg, som förklarar hur det ligger till, samt exakt så som den agandestyrda Perrastiftelsen expo agerar.

SVT skriver: ”YTTRANDEFRIHET · Nu är Nya Tider alltså portad från Bokmässan. På grund av ett drev som sattes i gång med hjälp av falsk ryktesspridning grundad på en lögn från en av Sveriges i särklass mest antidemokratiska organisationer, Expo”, skriver Perra Winberg.

Vi ger ordet till Perra:

Bokmässan böjde sig för den högljudda och omdemokratiska vänsterklicken. Publikationen Nya Tider får inte ställa ut på Bokmässan i år, vars tema ironiskt nog är ”Yttrandefrihet”. 

Den 17 augusti publicerade Svensk Bokhandel en artikel, som genererat en mängd liknande texter och inslag i annan media.

Alla för vidare samma skröna att mina kolleger och jag på Nya Tiderskulle arbeta på en ”högerextrem” tidning, med ”starka band” till odemokratiska rörelser.

Detta gör mig djupt upprörd och bestört. Det är nämligen lögn och förbannad dikt.

Nya Tider är en partipolitiskt obunden publikation och den har inte kopplingar eller band åt något håll. Redaktionen består av en mängd drivna stilister och skribenter med förflutet i olika branscher eller andra medier.

Jag själv var till exempel i många år på Göteborgs-Postens nöjesredaktion samt på Musiker Magasinet.

Det mesta som skrivits efter Svensk Bokhandels lömska fabulerande faller alltså på sin egen orimlighet.

De osanna uppgifterna kommer initialt från agendastyrda stiftelsenExpo. Denna ytterst märkliga organisation är en sorts underrättelse- och åsiktspolis med starka band till organisationen AFA och andra våldsbejakande autonoma rörelser.

Expo hänvisar bland annat till att Nya Tider skrev om Nordiska motståndsrörelsen, en uttalat nationalsocialistisk grupp.

Detta var en objektiv nyhetsartikel med anledning av att tidningen Dagens Nyheter hade publicerat elva sidor om organisationen och då lagt ord i munnen på ett antal privatpersoner.

Det var dock inte dessa fantasikopplingar som skrämde upp VD Maria Källsson och Bokmässan, det var i stället avhoppen från andra utställare – konkurrenter till Nya Tider.

En­ligt kommunikationschefen Birgitta Jacobs­son Ekblom på Bokmässan beror beslutet på att man fått ”många samtal” från andra utställare och besökare.

Expo har de senaste tio åren blivit någon sorts allenarådande källa vars etiketter och stämplar är hart när omöjliga att bli av med.

De uppdaterar dessutom sällan sin information och missar ofta hur publikationer och organisationer reformeras över tid.

Expo har prenumererat på Nya Tider i flera år. Men trots att de har alla nummer till sitt förfogande har de inte kunnat peka på en enda artikel som skulle vara ”extrem”.

Därför använder de det gamla knepet att försöka koppla ihop oss med någon annan och dennes åsikter. Det är inte seriöst. Det är ohederligt!

Att Expo med sitt oinskränkta tolkningsföreträde ständigt och okritiskt tillfrågas om andras åsikter är ett vidrigt hot mot demokratin och den fria åsiktsbildningen.

Expo lever på att uppfinna nazister eller låtsas hitta dem i varje buske. Dessa spöknazister är Expos livsluft och utan dem finge de flummiga medarbetarna återgå till att skriva obetalda politiska pamfletter framför hemdatorn.

Nya Tider skriver objektivt om massor med organisationer och politiska partier. Gör vi ett porträtt på Gustav Fridolin så har vi som alla förstår inte per automatik starka band till Miljöpartiet efter det.

Den usla journalistik som Svensk Bokhandels i den här artikeln hänger sig åt bygger på sämsta sortens guilt by association (skuld genom sammankoppling).

Gillar du choklad? Vet du vilka som också gillar choklad? Hagamannen och Anders Behring Breivik. Ja, ni förstår.

Nu är Nya Tider alltså portad från Bokmässan.

På grund av ett drev som sattes i gång med hjälp av falsk ryktesspridning grundad på en lögn från en av Sveriges i särklass mest antidemokratiska organisationer, Expo.

Tänk på det nästa gång ni läser textraden ”Enligt Expo” i en tidning, eller när ni för den delen hör orden ”Bokmässan” och ”Yttrandefrihet” i samma mening.

 


19 responses to “Stiftelsen expo ljuger vidare………

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: