Mordmisstänkt par släppta och inte belagda med reseförbud

BROTTSLIGHET. Den 41-åriga kvinna som var anhållen misstänkt för mord på sin pappa och mordförsök på sin mamma har släppts fri. Även hennes 18-årige afghanske pojkvän har frigivits. Trots att kvinnan var på väg till Thailand när de greps och att misstankarna kvarstår så är de inte förbjudna att resa utomlands. 

”De båda har varit skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden. Det finns inte tillräckliga skäl att begära dem häktade, därför har de frigivits, men de är fortfarande intressanta i utredningen”, skriver åklagare Johan Fahlander som leder utredningen i ett pressmeddelande.

– Utredningen fortsätter naturligtvis, men de är inte längre anhållna och blev inte häktade, säger Anders Hedström, presstalesman vid polisen i Västmanland, till TT.

Kvinnan och mannen kan även röra sig fritt. – De har inget reseförbud. De är fria att resa precis som alla andra, säger Annika Collin, pressansvarig vid åklagarmyndigheten, till TT.

– De är inte borttagna ur utredningen och följden är att de fortfarande är misstänkta.

-Pettersson tycker att denna historia blir mer och mer fantastisk. Fortfarande misstänkta, släppta utan reseförbud.

Mitt förslag till den 18-årige Mohammad att han reser hem till Afghanistan och tar sin brud med sig, trär på henne ett tält och sedan kan de leva lyckliga i alla sina dagar…

TIDIGARE 2016-08-17. Ensamkommande barn, sex och mord

Det är en riktigt snaskig historia av sex och brott som började i somras med att en 41-årig kvinna som bedrev ett HVB-hem för ensamkommande pojkar anklagades för att ha utnyttjad de unga männen för sex med hot om att de skulle utvisas annars. Polisen lade dock ned utredningen. 

Den 3 augusti larmades larmades polisen till en sommarstuga utanför Arboga. När polisen kom till platsen hittade de en död man och en skadad kvinna. De drabbade personerna visade sig vara ett gift par – en 68-årig man, Göran Möller, hittades mördad och en 63-årig kvinna, Christina Möller, var skadat med bland annat skärsår i ansiktet, de var gifta och hemmahörande i Eskilstuna.

Dagen därpå, den 4 augusti, anhölls den 63-åriga kvinnan misstänkt för mord på sin 68-årige make, hon avfördes senare som misstänkt.

Den 14 augusti greps i stället en 41-årig kvinna och en 18-årig man boende i Eskilstuna. Kvinnan är dotter till paret och ska haft en dålig relation till dem.

Den 41-åriga kvinnan är samma person som tidigare i sommar figurerade i utredningen om sexuellt utnyttjande av två ”flyktingpojkar”.

18-åring som nu misstänks för Arbogamordet har bott hos 41-åringen den senaste tiden och enligt vad tidningen erfar ska han vara intressant för utredningen av den grova misshandeln i Råbergstorp i Eskilstuna den 10 juli i år. Då knivhöggs och misshandlades samma två flyktingpojkar som uppger sig ha utsatts för sexuellt utnyttjande av den 41-åriga kvinnan.

Den 63-åriga mamman, Elisabeth Möller, vårdas fortfarande på sjukhus och är bevakad.

Om det inte räcker där så hittades den 41-åriga kvinnans man för ett år sedan drunknad i vattnet utanför samma

Johanna Möller
Johanna Möller

sommarstuga som Eskilstunaparet mördades och misshandlades i. Utredningen kring dödsfallet visade att 41-åringen dröjde 12 timmar med att anmäla sin äkta hälft försvunnen och att det tecknades en livförsäkring strax innan. 

Livförsäkringen, som kvinnan tecknat, var på 2,5 miljoner men försäkringsbolaget IF har vägrat betala ut ersättningen. Mannen var vältränat, duktig simmare, inte full men hittades på 1 m:s djup.

– En av de märkligaste historier jag varit med om i mitt yrkesliv, säger Lars Rogenfelt, numera pensionerad polis, som höll i utredningen om drunkningen, till Vestmanlands läns tidning, VLT.

Drunkningen kom att rubriceras som en olycka men det beslutet har överklagats av ett försäkringsbolag. Enligt uppgifter till VLT tittar nu polisen närmare på det dödsfallet också.

Den misstänkta kvinnan och dottern till paret heter Johanna Möller (kallar sig även Blomsterlund) och är född 1975, också boende i Eskilstuna. Den 18-årige ”vännen” som bodde hos kvinnan hör hemma betydligt längre bort, nämligen u Kabul, Afghanistan.

18-årige Mohammad
18-årige Mohammad

-Så Pettersson försöker sig på en sammanfattning, Johannas man drunknar straxt efter att en rejäl livförsäkring tecknats. Johanna driver ett HVB-hem för ”unga pojkar” och anklagas för sexuellt utnyttjande, Johannas pappa hittas mördad och mamma svårt skadad i deras sommarstuga, Johanna grips med sin 18-årige vän, Mohammad Rajabie, på Arlanda när de var på väg till Thailand trots att mamman fortfarande ligger på sjukhus…

Johanna Möller driver Pangelius familjehemsvård AB med organisationsnummer 559031-6823. Det finns inget bokslut över företaget men den 14/7 2016 införskaffade bolaget en svart Volvo XC60.

Vad tror ni? Går det att göra en långfilm på dramat…Johanna, till höger, med några pojkar nedan.

Johanna med pojkar

15 thoughts on “Mordmisstänkt par släppta och inte belagda med reseförbud

  1. Ännu en äcklig profiterande rasförrädare. Skulle inte pissa på fnasket om vare sig hon eller någon av aporna brann. Spara skattepengar och släng fnasket och aporna i ett betongfundament .

    • De båda sitter häktade om inget annat har dykt upp, det gäller att försöka följa nyheterna så mycket som man orkar.

  2. JAG TYCKER ATT ARTICKEL INTE KUNDE GÖRAS BÄTTRE , DEN VAR SAKLIG , LÄTTFÖRSÅELIG SAMT STÄMMER VÄL ÖVERENS MED MIN RÄTTSUPPFATTNING. . SAMTIDIGT UNDRAR JAG VARFÖR INTE LEIF GW TAR UPP DETTA I LJUSET , OM HAN KAN . DET BÖR SÄNDAS ETT TV PROGRAM SÅ FÅR ALLMÄNNHETEN BEDÖMMA , MEN DET ÄR MÄRKLIGT ATT INTE DESSA INBLANDADE PERSONER , SÄTTS I FÖRVAR , SVERIGE MÅSTE FÅ EN LAG SÅ ATT DESSA PLANERADE MORD ,INTE FORTSÄTTER KENT CARLSSON

  3. Så fungerar en rättsstat!!!! Så länge inget går att bevisa så ska individen hur ond och psykopatisk den än är självklart försättas på fri fot!

    Sveriges ordningsmakt, åklagarmyndighet och domstolar ska självklart hantera ärenden på precis det sätt som gjorts i det här fallet! Ingen ska häktas när det inte går att leda i bevis att individen bortom rimligt tvivel begått den brottsligahandling som bevisligen utförts av någon illgärningsman!

    Sveriges domstolar är inte ett dugg intresserade av vad som är rätt eller fel, inte ens i en häktningsförhandling, utan de är bara intresserade av vad som går att bevisa bortom rimligt tvivel! Möjligen om den starkare misstankegraden är uppfylld och det föreligger risk för att individen kan komma att försvåra fortsatt utredning på frifot eller genom ett frisläppande får möjlighet att förstöra bevis och bevismaterial!

    Det här förstår väl varenda femteklassare i dagens upplysta samhälle!

    Synd att det finns stofiler som fortfarande inbillar sig att domstolar har någonting med rättvisa att göra!

    Löfven avgå utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

    • Instämmer i sista meningen att Löven ska utlysa nyval och anordna Swexit omröstning, – den så kallade ”fria rörligheten” är kriminellas våta dröm och något annat än slödder är det inte som behöver ”fri rörlighet” – KONTROLL av pass och ID handlingar är bra för vårt samhälle liksom en effektiv tull som med modern teknik hittar allt skit de kriminella vill föra in i Sverige, speciellt narkotika.
      Beträffande mördaren Johanna så är hon en notorisk lögnare och psykopat, definitivt skyldig på alla punkter, det är bara bevisningen som saknas.
      Hur hon mördade sin man kan bara en professionell obducent fastställa, han drunknade kanske inte ?? En sådan enkel sak kan fastställas genom blodprover på kroppen och förekomsten av vatten i lungorna, hon har definitivt använt ngt sömnmedel eller dylikt, kanske tillsammans med alkohol och därefter dränkt mannen. Nu spekulerar jag MEN det som definitivt övertygar mig är LIVFÖRSÄKRINGEN tecknad kort tid innan hon mördade honom, hoppas polisen startar en förundersökning som försäkringsbolaget kräver.
      SINA FÖRÄLDRAR HAR JOHANNA planerat att mörda med hjälp av pojkvännen eller pojkvännerna som hon ljög om att hon INTE haft sex med. Det här borde polisen lösa med hjälp av att kartlägga var de Afghanska pojkvännernas mobiler befunnit sig vid tiden för mordet på pappan och mordförsöket på mamman.
      Håller tummarna att polisen gör sitt jobb och får de skyldiga häktade och dömda!!

      • UTGÅR IFRÅN ATT MOBILTRAFIKEN ÄR INHÄMTAD FRÅN BERÖRDA MOBILMASTER VID TIDEN FÖR MORDET – DÄREFTER JÄMFÖR DE INHÄMTADE NUMMER MED AFGANERNAS!!

      • Beträffande Johanna Möllers mördade make som hon tecknat livförsäkring på har försäkringsbolaget överprövat åklagarens beslut att inte inleda förundersökning.
        Johanna är en kriminell psykopat och ville att den avlidna maken skulle kremeras direkt men det vile INTE mannens familj. En noggrann förundersökning bör startas upp, dels om Johanna har förfalskat makens namnteckning på den tecknade försäkringen och dels på kroppen snarast obduceras av rättsmedicinalverket.
        Vi får se framöver vad som händer – en mördare går lös!

  4. Ingen tvekan om att Johanna är en mycket farlig kvinna, hon har mördat sin egen man och dessförinnan tecknat en livförsäkring och den svenska polisen vägrar öppna en utredning, – Johanna har tur att hon INTE lever i USA då skulle hon sitta för all framtid bakom lås och bom utan chans att någonsin bli frigiven. Dessa muslimer/araber hon ”omhändertagit” med samhällsstöd är kriminella sexual-psykopater och djur och har naturligtvis övertalat damen till sex och hon har genom sin psykopatiska personlighet varit öppen för det.
    Johanna har planerarat att mörda sina egna föräldrar, kniven höll nog den 18 åriga muslimen/araben i!!
    Återigen tur att Johanna INTE lever i USA då hade det gjorts en riktig utredning av FBI och alla stenar hade det vänts på, datorer och mobiler hade gåtts igenom noga!
    Svensk polis framstår mer och mer som fullständigt undermålig!!!

  5. Misstänks för mord…och släpps.
    Mycket feminint uppträdande, rättsväsendet! Mycket feminint!

  6. Finns det någon annan / några andra som är misstänkta ?
    Kuslig historia redan från början…….hoppas att ”rättsväsendet” vet vad de gör.

  7. Hon påminner om Kristi brud, fast å andra hålet: Allahu brud.
    Måste gå och kasta ut, synd om den goda mellanmålet.

Kommentera