Stridigheter inom Vänsterpartiet


Det blåser upp till strid inom Vänsterpartiet och en rad V-veteraner frågar nu om partiledningen sitter i knäna på islamister?

För drygt ett år sedan skrev riksdagskvinnan Amineh Kakabaveh en debattartikel i Expressen om män i förorten som förtrycker kvinnor. Det fick en rad partikamrater att reagera och kräva Kakabavehs avgång.

”Förra veckan blev en av hennes väninnor som inte bär slöja tillsagd på jobbet med orden att den som inte följer Allahs lagar förtjänar att dö”

Detta är ett vittnesmål från en av de kvinnor i Stockholms mångkulturella förorter som tvingas se på när männen styr deras liv i allt högre utsträckning. Kakabaveh beskriver hur inte bara hederskulturen breder ut sig, utan också hur islamisterna vinner mark.

Expressen

Riksdagstrion och Amineh Kakabavehs partikamrater, Christina Höj Larsen, Rossana Dinamarca och Aron Etzler, reagerade mot hennes debattartikel som de menade spädde på den negativa synen på förorterna.

”Som feminister vet vi att kvinnoförtryck och homofobi finns överallt i världen, i alla samhällsklasser och sammanhang, men att det tar sig olika uttryck”

Så försvarade trion vänsterpartister det kvinnoförtryck som många vittnar om och som påverkar allt fler kvinnors vardag.

Aftonbladet

Amineh Kakabaveh var inte ensam i sina varningsrop om den utbredda islamismen i förorterna. Husbybon Zeliah Dagli vittnade i både tv och tidningar om en allt svårare tillvaro för kvinnor i förorten och redan 2012 gick en annan kvinnlig vänsterpartist ut i media och varnade för att islamismen får ett allt större fotfäste. Gun Holmertz, som sedermera mordhotades för sina ord, men som inte heller hon fick något nämnvärt stöd från sin partiledning.

I juli förra året fick Amineh Kakbaveh stöd i media av en vänsterpartist med rötterna i Mellanöstern. Cheko Pekgul, make till den mer kända Nalin, stod upp för sin kvinnliga partikamrat och frågade om Vänsterpartiet tar ställning för islamister?

”Budskapet till Zeliha Dagli och Amineh Kakabaveh är att de bör hålla tyst om problemen de upplever i sin vardag. För ledningen för Vänsterpartiet tycks det vara viktigare att stödja islamister än sina egna partikamrater”

Expressen

Nu skriver elva vänsterpartister en debattartikel i Aftonbladet, där man ställer samma fråga som Cheko Pekgul gjorde 2015: ”Sitter vänsterpartister i knät på islamister”?

Debattörerna menar att Kakabaveh kämpade mot den muslimska hederskulturen långt innan hon tog plats i riksdagen och att det vore högst märkligt om hon utesluts från riksdagen.

”Vad vill då Dinamarca och Höj Larsen? I stället för att inse nödvändigheten av ett konkret politiskt arbete vägrar de erkänna den verklighet som så många flickor och kvinnor lever i och påstår att partiet bekämpar kvinnoförtryck…”

Aftonbladet

Egentligen bör man inte bli förvånad, men det verkar som att också Vänsterpartiet har sina anhängare till islamism i sina led, precis som Miljöpartiet. Uppenbart fungerar vänstersocialism och islamism bra tillsammans. Borde inte Stefan Löfven och hans socialdemokrater fundera över vilka deras närmsta vänner egentligen är?


8 responses to “Stridigheter inom Vänsterpartiet

 • Involuntarium

  Tja PK patraskfeministerna gör väl som vanligt, de ser inte skogen för alla träd!!!!

  PK patraskfeministerna vill inte ta till sig fakta, utan diktar ihop en skröna som fritar både dom själva och Tok vänsterns islamist sympatisörer samtidigt som de generaliserar och bagatelliserar de kriminella handlingar som utförs av tidigare och nu hitkommna asylturister!

  Det blir så här när man ordnar fristad åt rena rama terrorister!

  Löfven avgå utlys nyval och anordna Swexit omröstning. Pys sedan sakta och försiktigt ut genom Regeringskansliets bakdörr för sista gången!

  Gilla

 • Alf

  Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler säger så här i Aftonbladet om hedersvåldet ”Hedersvåld är inte kopplat till religion, kultur eller etniskt ursprung”
  Nähä, så om en svensk by med bara svenska innevånare som aldrig haft hedersvåld sedan byn grundades för århundraden sedan, plötsligt nu får 500 invandrare och därefter börjar hedersvåld/mord uppträda, så kan man enligt V:partiet varken kunna peka ut religionen, kulturen eller etniskt ursprung som skyldiga, ja enligt Aron Etzler så är svenskarna i byn lika mycket skyldiga till hedersvåldet.

  Gilla

 • dave

  De långa knivarnas natt, igen? Socialister kan aldrig hålla sams.

  Gilla

 • Tony

  Det är just därför som jag alltid betraktat det partiet som
  ett stolle parti, och med namn som Kristina Höj Larssen och
  idioten Rossana Dinamarca så bekräftas det ännu mer?

  Gilla

 • Daniel NiIlsso

  Läste en bra beskrivning av miljömupparna i schweizisk press: de är som vattenmeloner – gröna på utsidan men röda på insidan.

  Gilla

 • Argus

  Jag började bli oroad över de politiska isotoperna vars halveringstid verkar ha kommit i olag. Det är dags för V(PK) att leva upp till de kommunistiska traditionerna med partisplittring. Ju förr desto bättre, ju fler desto bättre. Kan ingen introducera MP(K) i traditionerna även om de verkar ha en egen återvinningsprocess om man ska tro de senaste opinionsundersökningarna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: