Förbud av tiggeri

Regeringen vill kunna förbjuda tiggeriet på våra gator. Nja, inte hela regeringen. Miljöpartiet är givetvis emot.

Moderaterna jublar och partisekreteraren Tomas Tobé säger att ”Äntligen har S vaknat och insett att man måste få bort tiggeriet från gatorna”.

Minns ni hur det lät från det moderata lägret för bara två år sedan? Bland de som applåderade Reinfeldt återfanns både partikamrater som Tobé och socialdemokrater. Minns ni?

14 thoughts on “Förbud av tiggeri

  1. MP är i alla fall konsekventa i sina omöjliga åsikter och lider när de måste kompromissa med regeringen. M byter åsikt dag för dag och deras förslag vet alla numera bara är ord och aldrig kommer att genomföras av dem!

  2. Vi minns mycket väl statsminister Fredrik Reinfeldt.

    Som i de flesta debatter aldrig svarade på de konkreta frågor eller förslag , som många av hans politiska motståndare kom med under hans regeringstid.

    Som han beter sig i debatten mot Björn Söder, är ju bara ett av många exempel, på hur han hela tiden undviker sakfrågan och kör ett ”ego race”.

    Hans svar är ju bara tramsigt svammel och han har ingen ambition att söka samförstånd för att hitta eller lösa problemet med tiggeriet.

    Tolkningen av hans svar, blir att det är OK med dagens situation och att den även kan utökas med fler ”fattiga” tiggare på våra gator, i våra svenska städer.

    För moderaten Fredrik förstår verkligen hur det är att vara fattig.

    Så då är mer tiggeri lösningen , enligt moderaten Fredrik . För som han säger, ”vi svenskar är ju inte vana med det .”

    Sedan dessa då som applåderar hans svammel. Huva….. vilka hycklare.

  3. Miljöpartiet tycks inte alls hålla med om att regeringen öppnar för ett tiggeriförbud.

    Partiet avböjer att göra en intervju. Men i en kort skriftlig kommentar till TT säger Miljöpartiets gruppledare och talesperson i migrationsfrågor Maria Ferm:

    – Tiggeri är inte ett brott i Sverige och regeringen avser inte att ändra denna lagstiftning. Det går inte att förbjuda fattigdom. Regeringens politik är inte att använda straffrätt mot människor som ber andra om hjälp.”

  4. Jag tror att detta desperata180 graders utspel från Socialdemokraterna kommer sig av mycket dåliga opinionssiffror. Varje parti anlitar opinionsundersökningar som inte publiceras utåt utan hålls internt.

KommenteraAvbryt svar