Islams ”tysta erövring” av Europa

av Giulio Meotti  •  17 augusti, 2016

  • ”Islam är en fransk religion och det franska språket är ett av islams språk.” — Tariq Ramadan.
  • 1989 försvarade Paris stora moskés överhuvud Dalil Boubakeur Ayatollah Khomeinis förföljelse av Salman Rushdie. Förra året propagerade Boubakeur för att kyrkor ska göras om till moskéer.

  • I Storbritannien skipar muslimska mainstream-organisationer ”islamisk rättvisa” genom över 85 shariadomstolar kopplade till moskéer.
  • Islamiska staten vill starta ett inbördeskrig i Frankrike: Genom att framtvinga repressiva åtgärder som slår blint, ska den muslimska befolkningen övertygas att stödja den revolutionära minoriteten. Det finns dock ett ännu värre tänkbart scenario: Att ingenting händer och vi fortsätter på den inslagna vägen.
  • Verkligt ”moderata muslimer” tystas eller mördas.

Gatestone_Frankrike

Förra månaden publicerade Wall Street Journal en intervju med chefen för Frankrikes inrikes underrättelsetjänst, Patrick Calvar. ”Konfrontationen är oundviklig”, sa Calvar. Det finns uppskattningsvis 15 000 salafister bland Frankrikes sju miljoner muslimer ”vars radikalfundamentalistiska tro dominerar i många av de företrädesvis muslimska utanförskapsområdena i utkanterna av städer som Paris, Nice och Lyon. Deras predikanter manar till inbördeskrig, där alla muslimers uppgift är att förinta förbrytarna längre ner på gatan.”

Dessa salafister utmanar öppet den franska livsstilen, och gör ingen hemlighet av att de gärna vill störta den rådande ordningen i Europa med våldsamma medel, terrorattacker och fysiska hot. Men paradoxalt nog – om det islamistiska hotet mot Europa var begränsat till salafisterna, skulle det vara lättare att övervinna.

Läs vidare

4 thoughts on “Islams ”tysta erövring” av Europa

  1. Alla muslimer är muslimer!
    Det finns ingen ”lightversion” av koranen!
    Det finns ingen ”koranens lilla röda”!
    Varje muslim har order från koranen att ta över världen!
    Varje muslim utgör ett hot mot oss!
    Vi måste skydda oss mot koranens mål?
    Förbjud våldssekten, islam, i Sverige!

KommenteraAvbryt svar