Islamister driver svensk friskola

Vetenskapsskolan i Göteborg har nära kopplingar med Sveriges förenade muslimer.

Friskolan är inte i blickfånget för första gången. Inte minst har man fått kritik för sina religiösa inslag.

Sveriges förenade muslimer har bl.a. figurerat i Uppdrag Granskning efter att föreningen bjudit in föreläsare som både krigat för IS och uppmuntrat till terrordåd i Sverige.

Det har också framkommit att skolan f.d. rektor har nära kontakt med Gävle moskés omstridde imam, Abo Raad, en av Sveriges ledande islamister. En av elevassistenterna på skolan är öppen IS-sympatisör och dessutom svärson till nämnde Abo Raad. Sveriges förenade muslimers ordförande jobbar dessutom som vaktmästare på Vetenskapsskolan och sitter i skolans styrelse. Som om dessa uppgifter inte är tillräckligt besvärande, är skolans kurator en person som via sin Facebook-sida meddelar att han drömmer om ett framtida kalifat.

GP

Skärmklipp
Bild från Vetenskapsskolans webbsida

Bakom avslöjandet ligger inte etablerad media, utan en bloggare. På dennes blogg får vi en mer detaljerad bild av friskolan, dess företrädare och deras kopplingar till islamism.

Sophies Wordblog

Dags att regering och riksdag granskar denna och andra friskolor med lupp. Ingen kan inbilla mig att de personer som nämns i Sophies blogginlägg är personer som vill det demokratiska Sverige väl och som fullt ut respekterar de lagar och regler vårt samhälle är uppbyggt kring. Det är bland personer som dessa man kan finna uppviglare, IS-rekryterare och andra skitstövlar vi inte vill se i Sverige.

Nu vill vi att regering, riksdag, Säpo, Skatteverket och andra berörda myndigheter gör sitt jobb och förbjuder skolor som Vetenskapsskolan. Vad de lärare med svenskklingande namn säger nu borde vara intressant att veta och samma sak gäller för de svenska föräldrar som placerat sina barn i denna friskola.

Vetenskapsskolan

Tidigare om Vetenskapsskolan

Slagsmål på bolagsstämma

Skola misstänks för bidragsbrott

Skärpta rutiner på Vetenskapsskolan

Vetenskapsskolan får inte driva lågstadium

Vetenskapsskolan får inte etablera sig i Halmstad

Vetenskapsskolans betyg: IG

Vetenskapsskolans alla brister

7 thoughts on “Islamister driver svensk friskola

  1. Sådant här glädjer mig enormt. Kanske har ”muslimerna” insett att om Muhammed levat i dag hade han kanske kommit fram till mer vetenskapliga saker? Ex. hade kanske inte ens satansverserna, som Salman Rushdie gjorde misstaget att beskriva, kommit i åtanke? Vem vet? 🙂

  2. Sjukt sprida en psykosocial sjukdom som islam är och även är den politisk.
    Alla bidrag skall bort från dessa skolor.
    Tror inte det hade varit uppskattat om en nazistisk skola öppnat.
    Svårt för att fatta sossarna.

  3. Fan har det varit en eldsvåda där? det ser svart ut på bilden, är det någon korkad batikhäxa som tvingat in stackar´n i mitten mot staketet? USCH!

KommenteraAvbryt svar