”Vi” klarade även denna sommar skriver rikspolischefen

Rikspolischef Dan Eliasson skriver om behovet av sommarsemester, resursläget och höstens stora frågor i tidningen Svensk Polis.

Så sakta börjar fler och fler komma tillbaka efter semestern. Det känns mycket bra. Själv är jag något kilo lättare, utsövd och har mängder av energi. Det är vad jag tar med mig från min sommarledighet. Visst har jag gjort några dagar då och då under min semester, men jag har också haft stunder av total ledighet. Hoppas att alla ni också på ett eller annat sätt har haft bra sommarledighet och kommer åter fyllda av kraft och energi. Det behöver vi alla för de utmaningar vi står inför under hösten och vintern.

Vi behöver sommarsemestern
Som vanligt har det pratats om för lite bemanning under sommaren. Vissa har till och med hävdat att denna sommar varit besvärligare än vanligt med bemanningen, men trots det har vi lyckats dra runt verksamheten även denna sommar. Bra jobbat och stort ansvarstagande som vanligt! Visst hade vi kunnat göra mer om vi varit flera i tjänst under sommaren, samtidigt ska vi hålla över ett långt arbetsliv och även polisanställda ska ha möjlighet att ha ett fungerande familjeliv. Då måste vi acceptera att vi inte kan köra på för fullt under sommaren.

Budgeten blir viktig
Som en del av er har noterat så har vi blivit fler det senaste året. Det är bra, men vi behöver bli ännu fler. Hur många kommer att avgöras av statsbudgeten för kommande år som riksdagen beslutar om i december. Regeringen bereder frågan just nu och någon gång i början/mitten av september får vi besked om hur regeringen ser på våra resursbehov. Vi har redan föregripit denna process något genom att vi dels har fattat beslut om att anställa 700 fler civilanställda, dels genom att kraftigt ökat intaget till polisutbildningen.

Ombildningen fortsätter
Hösten kommer att präglas av slutförandet av ombildningen. Öst, Mitt och Bergslagen ska gå över till nya regionledningscentraler. Resurser ska fortsätta förflyttas till lokalpolisområdena. Fler områdespoliser ska på plats. Arbetet i de särskilt prioriterade områdena ska förstärkas. Våra nya regionala kontaktcenter ska hamna på plats. Utredningsverksamheten ges nya förutsättningar. Vår förmåga att hantera terror ska förstärkas ytterligare. Vi är inne i en omfattande utvecklingsfas som påverkar oss alla.

”Börjar kännas bättre”
Jag har pratat med många arbetskamrater under sommaren. De allra flesta har vittnat om att ombildningen sakta börjar kännas bättre. En arbetskamrat uttryckte det på följande sätt. ”Jag har känt mig mer sårbar jämfört med tidigare. Det har gjort att det som jag tidigare tyckte var små problem plötsligt kändes som stora problem. Men nu börjar det kännas bättre. Om min sommarledighet blir bra så kommer det nog att kännas mycket bättre till hösten.”

Jag hoppas verkligen att allas sommar har varit bra. Vi ses i verksamheten kommande dagar, veckor och månader.

Dan Eliasson

-Pettersson är lite osäker på vilka rikspolischefen avser med ”VI”. Dan Eliasson menar säkert inte sommarens alla nya brottsoffer och utbrända poliser.

Själv skriver den socialdemokratiske politruken och rikspolischefen Dan Eliasson att han är utvilad efter semestern och anser att polisen – trots mängder med larm om medarbetare som vantrivs och som slutar och att de inte längre kan bistå allmänheten i den utsträckning som krävs – har “klarat även denna sommar”.

Dan Eliasson pannband

18 thoughts on “”Vi” klarade även denna sommar skriver rikspolischefen

  1. Har Eliasson överskottsenergi föreslår jag att hen gräver med spade där hen står ända tills hela karln inklusive skärmmössa försvinner!

    Klarat den här sommaren!!!! Hahahoaaaaahoha, hahahoaaaaahoha, hahahohaaaaaahoha den mannen måste vara fullständigt ……. och här får läsaren själv sätta in lämpliga vokabulär hahahohaaaaaahoha skrattsalvorna gör att inte ens stenspräckningen på granntomten hörs!!!!

    Kraftuttrycken klarar läsaren själv att fylla i, mina räcker helt enkelt inte till för sådana här stollar, stolliga uttalande och andra likvärdiga stolligheter!

    Löfven avgå utlys nyval och anordna Swexit omröstning

  2. Undrar om alla våldtäktsoffer håller med? ”VI” det är det värsta hån. Jag trodde inte det var sant förrän jag läste det. Har han inte sagt och gjort nog – finns det inget man kan göra för att påverka Löfven???!!!

  3. Klart att det bli svårare för Kling & Klang att få tag i de av naturen kamoflage färgade personer/ livsformer, nu i den stundande mörka årstiden.

  4. Det blir förhoppningsvis sista sommaren för den gamla punkrockaren och SD-hataren.Hoppas de hittar en riktig chef att ersätta honom med och inte en korkskalle.

  5. Rekord i bilbränder , ofredanden, våldtäkter m m och han är nöjd. Hur många av dessa brott klaras upp av vår duktiga polis. Knappt ett enda. Och denna sinnesslöe stolle är nöjd.

KommenteraAvbryt svar