Asylsökande vägrar att gå av bussen

INVANDRING. Sedan 16.30-tiden torsdagseftermiddagen har en grupp om 20-25 asylsökande vägrat att lämna den buss som skjutsat dem till ett asylboende i Krokströmmen i trakten av Ytterhogdal.
− Här finns bara ett badrum för sex familjer. Maten är inte bra här och det är väldigt kallt. Matbutik och sjukhus är långt härifrån, säger Ofman Hijazi, som nyss kommit till Krokströmmen.

Polisen är informerad men i nuläget är det hela inget ärende för dem. Men det kan det bli om polisen får en begäran om handräckning, via Kronofogden, från exempelvis bussbolaget som kan vilja ha loss sin buss för andra körningar.

I januari 2015 blev det stor uppmärksamhet kring en liknande händelse i Grytan utanför Östersund, när en grupp asylsökande vägrade lämna bussen som fört dem dit, eftersom de var oförberedda på att de skulle förläggas på en plats ute i skogen, långt från närmaste samhälle.

Enligt Alexandra Elias vid Migrationsverkets pressjour, vid 7.40-tiden på fredagen, ska barn och några vuxna på torsdagskvällen ha klivit av bussen och ätit middag och sovit inne på asylboendet under natten. Ett tiotal personer hade tillbringat natten på bussen och fortsätter uppehålla sig i bussen.

På fredagskvällen var läget ännu oförändrat. – Vi har inte fått något gemensamt krav. Det är vuxna människor som fattat egna beslut om att inte lämna bussen, säger Gona Graufelds.

-Pettersson ser att statliga vänsterorganet SVT kallar personerna ”flyktingar” medan norska Dagbladet kallar dem asylsökande som är mer riktigt. SVT illustrerar även artikeln med bilder på små barn…

Krokströmmens läge mitt i Sverige

29 thoughts on “Asylsökande vägrar att gå av bussen

  1. Landsförrädare som gör allt för att Sverige ska hata dom ännu mer.
    Bra jobbat parasitasylanter.
    Spä på hatet mer, detta ger mer röster till SD, det tackar vi för.

  2. Perfekt!
    Handfängsla fast samtliga vid sätena där de sitter och därefter kör bussen raka spåret till Utansjö och Mena Invader(Ocean Gala). Åker man på morgonen är man framme efter lunch.
    Lås in dem i ett utrymme under vattenlinjen under tiden vi väntar på fler hemåkandes från norrlandsregionen. Sätter vi fart så fyller vi snart båten.

    Man måste vara lite praktisk. Det är fullt genomförbart.

  3. Hörde på SR att det var flera saker som upprört. Inget gångavstånd till marknaden, kallt, barnen hade blivit bitna av insekter, för få badrum för så många.
    För min del får de gärna gå till närmaste marknad, Sverige ligger närmare Nordpolen än Syrien = kallare klimat, barnens bett tänker de sig kräver sjukhusvistelse (det finns myggor i Norberg också men kanske inte lika mycket knott och det kan ta några gånger innan kroppen vant sig). Men argumenten för att få flytta är svaga och verkar tillgripna i all hast.
    Badrumsaspekten kan jag förstå om det gäller familjer med små barn men för vuxna finns säkert bastu sedan tidigare.

  4. Óooomm dessa exotiska äventyrare hunnit själa I-phons ,kan de ju lämpligen logga in,och se hur vackert det är i området,samt alla de aktiviteter som erbjudesl
    Inte bara naturskönt under sommarmånaderna.Kan tänka mig det finns ett tjockt snötäcke under vinterhalvåret,som ju så smått står för dörren:
    http://www.hogdalsbygden.se/

  5. På väg till mitt ex passerade jag alltid Ytterhogdal…vackert som fan…att man med betalning gratis uppehälle inte vill bo där när man dessutom”flytt krig”… är för mig en gåta.
    Skulle nästan betala för att bo i vacker natur.
    Otacksamt värre eller är dom rädda för vargar o björnar..i vanlig ordning.??????

  6. Om de fega Svenska Myndigheterna någon jävla gång
    hade statuerat exempel och gjort klart för dessa
    välfärdssnyltare att det blir en rak resa till landet dom kom
    ifrån om dom vägrar gå ur bussen, så hade detta sänt ut signaler
    till alla övriga som är på väg, att det är inte dom som avgör
    var dom ska bo, men dom enda signaler som sänds ut är
    över alla förmåner dom kan få här.
    Har vi bara fullblods idioter som styr??

  7. Om flyttingarna (inga riktiga flyktingar) inte uppskattar vårt land så packa bussen full och kör dem till gränsen. De kan ju gå någon annanstans med sina oändliga krav. Sverige orkar f-n inte mer och har inte råd med denna fars!! Vi kräver att Löfven-juntan avgår och utlyser nyval NU!

  8. ”Ofman Hijazi, Krokströmmen”
    Nej nej det skärs sig något så in i he…, snacka om att förstöra den svenska idyllen, fy fan.

  9. Tycker dom att det är så jävligt kan dom åka hem till värmen och sina sjukhus.
    Eller så kanske det är dax att de erbjuds aktiv dödshjälp.

    • Håller med Ossie. Låt dom sitta kvar tills dom tröttnar. Inget jävla daltande nu igen, Parasiter, (flyktingar ). Som får komma hit. Otacksamma. Och börjar kräva en massa, 👿👿👿👿👎👎👎 usch. Usch.

KommenteraAvbryt svar