Youssaf Khaliif Nuur, dömd till rättspykiatrisk vård och utvisning

INVANDRARVÅLD. Youssaf Khaliif Nuur, som påstod sig vara 15 och bodde på ett hvb-hem för så kallade “ensamkommande flyktingbarn” och i januari mördade 22-åriga Alexandra Mezher, fick idag sin dom.

Nuur, var i själva verket minst 18 år gammal och Mezher, som knivhöggs tre gånger, arbetade på boendet ifråga i Mölndal. I maj yrkade åklagaren på att gärningsmannen borde dömas för mord men rekvisit förelåg även för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Göteborgs tingsrätt anser att Nuur haft för avsikt att skada kvinnan men inte döda henne. Inte heller ska han ha haft insikten att hon skulle avlida som följd av skadorna han åsamkade henne, menar man.

Skadorna på Mezher var stick- eller skärsår: ett ytligt sår på ryggen, ett tvärgående sår i vänstra handflatan, ett tvärgående sår på vänstra handens – långfingrets, ringfingrets och lillfingrets – böjsidor samt ett sår på högra lårets framsida, beläget 58 cm ovanför högra fotsulan, med avskärning av lårpulsådern och lårblodådern.

Nuur döms för synnerligen grov misshandel, försök till grov misshandel och grovt vållande till annans död till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning samt utvisning med förbud att återvända under tio år framåt.

-Pettersson ser att Göteborgs tingsrätt behagar skämta och dömer Nuur till att betala Alexan

TIDIGARE  2016-02-18. Alexandra är begravd. Slaktad av en vuxen som kallades barn

Den vita kistan stod längs fram i den stora salen, i ett hav av rosor och omgärdad av 22 levande ljus. Korskyrkan i Borås var fullsatt. Under strålande sol samlades 500 nära och kära för att begrava Alexandra Mezher, som knivdödades på ett HVB-hem i Mölndal i slutet av januari.

Arbetskamraterna berättar om en modig person, en tuff och kaxig tjej. Och om den överväldigande sorgen och saknaden.

– Du hade en för vacker själ för att stanna hos oss människor, du brann för att hindra orättvisor i vårt samhälle och ändra på lagar, säger en av dem.

Parisa Rajabion var en av vännerna som hade klätt sig i vitt för att hylla det goda i Alexandras liv. – Alexandra hade en personlighet som fyllde ett rum och gjorde avtryck. Hon ville alltid göra gott och ville göra sin familj lycklig. Vi som har fått äran att stå henne nära är evigt tacksamma, säger hon

Pastor Micael Nilsson, som höll i ceremonin, berättar om minnen från när Alexandra deltog i barngruppen som liten. – Jag minns en liten flicka som hade en tydlighet, en tydlig vilja som brydde sig oerhört mycket om sin familj, säger han.

Han talar om förtvivlan och känslan av mörker, en bottenlös känsla som inte har någon riktning. – Vägen framåt kan inte vara hämnd och mörker: Det måste vara förlåtelse och försoning, säger pastorn.

Läs mer på GP. 

-Pettersson menar att pastorn har fel. Mördaren ska dömmas och utvisas, det är självklart men titta på bilden Youssafi Nuur Khalif från Somalia. Hur kunde någon tro att han var femton år? De personerna borde åtalas också, allra minst för feghet.

Dessutom skulle jag vilja veta varför Alexandra mördades? Var det för att hon var kristen eller kvinna eller både och varför är det tyst om att Alexandra halalslaktades?

TIDIGARE 2016-02-11. Den 15-årige somaliern som mördade Alexandra är vuxen

Den unge man som misstänks ha mördat en 22-årig kvinna på ett HVB-hem för ensamkommande barn i Mölndal är inte 15 år, som polisen fått uppgift om, utan i stället över 18. Det visar en utredning som Migrationsverket gjort. Mannens exakta ålder har dock inte kunnat fastslås.

Migrationsverket har beslutat att avslå mannens ansökan om arbets- och uppehållstillstånd.
– Att han är vuxen har betydelse även i brottmålet, säger kammaråklagare Linda Wiking till GP.
Mannen är nu häktad till i slutet av februari, men befinner sig på en rättspsykiatrisk vårdenhet.

-Pettersson säger att alla de som blundade och teg är medskyldiga till Alexandras död. Att Migrationsverket ska behöva göra en utredning om det som en blind ser är ofattbart och det värsta är att det finns mängder med sådana ”barn” i vårt land.

Politiker, tjänstemän, journalister med flera är medskyldiga till mord.

TIDIGARE 2016-01-28. Bild på Alexandras mördare. Hur kan någon tro att somaliern är 15 år?

Den ”15-årige” pojke som misstänks för knivmordet på 22-åriga Alexandra Mezher häktas för mord – och för mordförsök. Enligt åklagaren ska han ha försökt döda en annan pojke på hemmet efter mordet.

– Det skedde strax efter att kvinnan angreps. Han fick inga skador. Mer än så vill jag inte säga, säger åklagare Linda Wiking.

-Pettersson anser att de som är emot ålderstester på uppenbart vuxna män och låter vuxna passera som barn av någon sorts välvilja ska anklagas för medhjälp till mord på Alexandra Mezher och medskyldiga till en massa gruppvåldtäkter och annat helvete i vårt land.

Alexandras mamma säger också att dottern ofta påpekat att de boende på hemmet inte var några barn utan män på 23-24 år. Såg Alexandra det så måste alla andra också ha sett det så varför krävs inget politiskt ansvar?

Anser etablissemanget att påståendet att ”barn” är äldre än de uppger bara är skrönor?

15_årig_somalier

Daily Mail

TIDIGARE IDAG. Idag häktas Youssafi Nuur Khalif från Somalia för mordet på Alexandra

Under onsdagen förhördes den somaliske pojke/man som greps direkt efter mordet på Alexandra Mezher och idag kommer det att hållas häkningsförhandlingar enligt kammaråklagare Linda Wiking. 

På tisdagen genomgick 15-åringen en så kallad mindre rättspsykiatrisk undersökning och då förhördes också sju andra pojkar som fanns på HVB-hemmet i Mölndal när den 22-åriga kvinnan knivskars till döds i måndags morse. De misstänks inte för brott.

I handlingar om 15-åringen som lämnats till Göteborgs tingsrätt finns inget fullständigt personnummer.

– Enligt de siffror vi har fyllde han 15 år under senhösten. Hundraprocentiga uppgifter om hans identitet har jag inte för närvarande, sade polisens presstalesman Hans Lippens.

Åldern har avgörande betydelse. Personer under 15 år kan inte åtalas och för unga som döms för brott och uppnått den åldern spelar födelseår viktig roll när påföljd fastställs. För att häkta någon under 18 år krävs så kallades synnerliga skäl.

-Pettersson ser att somaliern heter Yuassafi Nuur Khalif men om det är hans rätta namn eller hans ålder stämmer har vi ingen aning om, vi kan inte ens vara säkra på att han är från Somalia…

Alexandras mördare

Fler inlägg om den mördade Alexandra 

17 thoughts on “Youssaf Khaliif Nuur, dömd till rättspykiatrisk vård och utvisning

 1. […] Stor skada har dock redan åstadkommits. Brittiska sajten Daily Mail har tagit upp skandalen med de överåriga ”flyktingbarnen” i Sverige och bland annat skildrat fallet med den påstått 15-årige Youssaf Khaliif Nuur från Somalia, som knivskar den 22-åriga vårdaren Alexandra Mezher till döds på ett boende för ensamkommande i Mölndal utanför Göteborg. https://petterssonsblogg.se/2016/08/08/youssaf-khaliif-nuur-domd-till-rattspykiatrisk-vard-och-utvis… […]

 2. Rättspsykiatrisk vård…jo, tjenare. Det kommer ju inte att hjälpa om afrikanusen eventuellt skulle vara bäng.

  ”synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död”
  Det kommer att kosta en jävla massa skattepengar det här med ”vård”.
  Nej, det bästa för omvärlden är att helt enkelt skjuta den fan så är problemet ur världen för oss(inte för den här kvinnans anhöriga, naturligtvis men åtminstone blir det en presumtiv mördare mindre)

 3. En kort tid före mordet stod Morgan Johansson i riksdagen och påstod att ”alla är barn” efter att Sverigedemokraterna ifrågasatt om det inte var så att de s.k. ensamkommande barnen i väldigt många fall var vuxna. Regeringen är medskyldig till mord.

 4. Vanligtvis blir det alltid en antiklimax när svenskt rättsväsende utdömer straff för mördare tillhörande religionen islam!

  Nu ska vi i och försig komma ihåg att Sveriges tingsrätter är en typ av förfilter, inför en riktig juridisk prövning i Svea hovrätt eller Sveriges högsta domstol!

  I tingsrätterna är nämndemännen lekmän, oftast med mycket bristfällig juridisk kompetens! Alltså nämndemänen ska representera ett snitt av befolkningen och är dessutom politiskt tillsatta! De flesta förstår att här hänger rättssäkerheten på en mycket skör tråd!

  Ju högre instans ju fler jurister och färre lekmän!

  Sen gäller det att komma ihåg att rättvisan är blind, det innebär att bara det som går att ”bevisa” bortom rimligt tvivel är det som är straffbart!

  Det innebär att hur skyldig till brottet en individ än är och individen står inför rätta där det är fullständigt omöjligt att ”bevisa bortom rimligt tvivel” att individen är skyldig så går individen självklart fri!

  Glöm aldrig att rättvisan är blind! Domstolarna skiter fullständigt i vad som är sant eller falskt, det enda intressanta är vad som går att bevisa! Det är din rättighet att ljuga hur mycket som helst i domstolen men betänk att om du blir påkommen med att ljuga så tappar du i trovärdighet och allt du sagt och kommer att säga i fortsättningen tas med en nypa salt!

  Det är bra att den här domen överklagas hoppas att både gärningsmannen och åklagaren överklagar domen!

  Därefter är det bara att vänta på att åklagaren gjort sin läxa och att domstolen förstår att det är dax att statuera exempel!!!!

  I det här fallet är det bevisat bortom rimligt tvivel vem som gjort vad och jag anser att uppsåt förelåg som det alltid gör när det är asylturister med viss kultur och religion som är gärningsman! Gärningsmannen hade efter vad jag förstår flera möjligheter och tillfällen till besinning, framförallt när Alexandra knivskars!

  Stefan Löfven avgå utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  • Så, om han först får vård (vi skattebetalare står för ”hotellnotan” på psyket) och blir där i 8 år, sedan utvisas till år 2026, så kan han återkomma till Sverige redan efter 2 år ute! Sedan begå nytt mord….och så är cirkusen igång igen. Grattis!

 5. Jag blir så ledsen. En ung, engagerad kvinna med livet framför sig blir knivskuren till döds av en idiot till person som aldrig borde ha släppts in i landet. Han skulle ha fått livstid och sedan utvisning med återvändandeförbud på livstid.
  I sådana här fall vore också dödsstraff tillämpligt.

  • Fast hon valde själv att jobba med ompyssling av ensamkommande. Det är risktagande som man ska vara medveten om när man tar ett sånt jobb.

 6. Det är väl inte vad man tänker, utan det man gör som man ska dömas för i det här fallet mord eller ?

Kommentera