Turkiets tradition av mord på kristna

av Robert Jones  •  8 augusti, 2016

  • Turkiets otaliga avtal med västerländska organisationer verkar inte ha minskat hatet mot kristna där.
  • I Turkiet är det ”vanligt folk” som mördar eller attackerar kristna, varefter rättssystemet eller det politiska systemet på något sätt ser till att förövarna går fria. De flesta av dessa brott uppmärksammas inte av internationella medier och Turkiet hålls aldrig ansvarigt.

  • Medan muslimer i stort sett är fria att praktisera sin religion och uttrycka sina åsikter om andra religioner överallt i världen, kan kristna och andra icke-muslimer mördas i Turkiet och andra länder med muslimsk majoritet, bara för att de fredligt försökt utöva sin religion eller öppet uttrycka sina åsikter.
  • ”Multikulturalism”, som så passionerat försvaras av många liberaler i Väst, hade kunnat uträtta underverk på multietniska och multireligiösa ställen som Anatolien. Men tyvärr så tillåter islamisk ideologi bara en kultur, en religion, och ett tankesätt under dess styre: Islam. Ironiskt nog är detta den springande punkt liberalerna inte vill kännas vid.

Gatestone_Turkiet_kristna

26 juli inträffade en fasaväckande islamistattack i den nordfranska staden Saint-Étienne-du-Rouvray: Två terrorister som svurit trohet till Islamiska staten, IS, dödade en 85-årig präst, Jacques Hamel, i hans kyrka under mässan. Två nunnor och två kyrkobesökare togs som gisslan.

Terroristerna skrek ”Allahu Akbar”, skar halsen av prästen och filmade den blodiga scenen, enligt en nunna som lyckades fly från överfallet.

Sådana islamistattacker kanske är nya i EU-länderna, men inte i Turkiet. I flera årtionden har många oskyldiga, försvarslösa kristna i Turkiet slaktats av muslimska angripare.

Kristna i Turkiet attackeras, mördas och hotas dagligen; förövarna kommer oftast undan med sina brott.

I massakern på bibelförlaget Zirve i Malatya 18 april 2007, blev tre kristna anställda attackerade och svårt torterade, varefter de fem muslimska angriparna band offren till händer och fötter och skar halsen av dem.

Läs vidare

-Pettersson vill utöver artikeln ovan påpeka att det inte är i årtionden kristna och andra har slaktats av muslimer utan i 1400 år.

Staden Istanbul i Turkiet hette en gång Konstantinopel och var kristen i över 1000 år tills den år 1453 erövrades av muslimerna. Sedan dess är de kristna lätträknade. 

1 thoughts on “Turkiets tradition av mord på kristna

  1. Nu är det läge för att EU inför en extraskatt – på låt oss säga en tusenlapp
    på alla turistresor till Turkiet. Medlen kan lämpligen skänkas till det
    Kurdiska folkets överlevnad.

KommenteraAvbryt svar