”Fagersjöbor” vantrivs i nybyggda bostäder i söderort, Stockhom

INVANDRING. Ett 30-tal Fagersjöbor från modulhusen vid Lidl tågade i fredags till socialförvaltningen, för att vädra sitt missnöje med bostadssituationen.

”Flyktingarna” i de nybyggda modulhusen i Fagersjö vantrivs, vilket Mitt i Söderort skrev om tidigare i sommar. I fredags tog sig cirka 30 av invånarna i husen – nära hälften av de som hittills flyttat in – till Intro Stockholm, socialförvaltningens avdelning för nyanländas bosättning, för att klaga.

Nya bostäder duger inte för herrarna som flytt för sina liv från kriget. Svenska studenter är dock mer nöjda och betalar dyrt förliknande.
De nya gratisbostäderna duger inte för herrarna som flytt för sina liv från krig och svält. Svenska studenter och ungdomar är dock mer nöjda och betalar dyrt för liknande.

”Vi hade ett möte dagen innan och kom fram till att vi inte vill bo kvar under de här förhållandena”, skriver en av männen i ett meddelande till Mitt i.

I ett PM har socialförvaltningen sammanfattat de klagomål som framfördes. Det framgår att Fagersjöborna känner sig vilseledda av Migrationsverket och arbetsförmedlingen om vilken typ av boende som väntade dem i Stockholm. Vissa har fått höra att de skulle få en permanent egen lägenhet. De åtta kvadraten med gemensamt kök i Fagersjö beskriver de som ”oskäliga” som bostad.

-Pettersson tycker synd om de stackarna. Bilderna nedan föreställer de utmärglade flyktingarna från kriget som lämnat sina fruar, barn, flickvänner, föräldrar och landsmän kvar i kriget. Visst ser de klena ut? De orkar säkert inte försvara och bygga upp sitt land, konstigt att de orkar klaga…PK får ta på sig ansvaret och lägga ned några fler äldreboenden så herrarna får som de vill.

 

17 thoughts on “”Fagersjöbor” vantrivs i nybyggda bostäder i söderort, Stockhom

  1. I och med att ersättningen sänks för de ”ensamkommande barnen” så förbereder sig kommunerna (som tvingas ta emot dem) på billigare varianter. Har sett att en del kommuner gör som i Fagersjö, ensamkommande barn och ensamma män får efter TUT dessa modulbostäder. Samtidigt ser de att en familj med barn från samma förläggning får en större lägenhet eller rent utav ett hus för de prioriteras. Då vill de ensamma karlarna ha samma. I deras hemländer är en fin bostad hårdvaluta på äktenskapsmarknaden. Enda skillnaden är att hemma var de tvungna att jobba hårt för att kunna erbjuda blivande svärfar och bruk en bra bostad – här ska de ha detta gratis.

  2. Vi betalar med glädje er hemresa!
    Vore trevligt om ni kunde visa oss hur ni bodde innan ni flydde. Bara som en jämförelse så att vi kan rätta in vårt mottagande efter era framtida önskemål.
    Jacuzzi?
    Egen butler?
    Seven vestal virgins?
    Hanging gardens of Babylon?

  3. Varför byggs det överhuvudtaget till folk som inte ska beträda Svensk mark.
    Kriminella landsförrädare som sviker sitt hemland.
    Ut härifrån skäggapor från helvetet.

  4. Paradvåning på Östermalm ? Eller fin lyxvilla med pool ? Tror inte att något annat duger åt dessa bortskämda bidragsturister som flyr för sina liv som svetsarn skriker ut !

  5. På bilderna ser det ut som bara araber demonstrerar, nordafrikanerna verkar stannat på asylanläggningen, kanske de är mer nöjda med boendet?
    I viket fall som helst så tror jag inte Fagersjöborna vill ha dessa nya grannar, de har nog med ett segrerat och brottsligt Fagersjö.
    Sorgligt att folket där röstat på mp, vänstern och sossar som man bäddar…..

  6. Enligt Farsta stadsdel social m.f informerade, det ända de informerade om att det var ensamkommande barn ungdomar mellan 17-18 år som skulle flytta in i modulbostäderna med all inklusive, med lyxtelefon,slkort, gratis, gratis m.m, m.m
    Bara hyran per lägenhet närmre 6000 kr m
    Jag förstår deras missnöje när jag läser att det köpts en lyxvilla på andra sidan Fagersjö, Fagersjövägen 206, för 7 miljoner av två privata asylprofitörer, det heter hvb hem för ensamkommande barn under 18 år men klientellet är det samma som på bilder medelålders män som till synes kommer från eritrea och somalia

  7. En enkel gratis biljett hem för dem hade varit guld värd
    för vårt land. Naturligtvis hade dom förväntat sig en egen
    villa plus en egen Mercedes eller en fet BMW som tillbehör?
    Undrar hur deras respektive damer mår nere i kriget, dom
    som modigt stannat kvar? I vart fall kan man konstatera att
    dom största kärringarna är dom som går omkring i
    herrkläder ? Ett sådant beteende som dom visar upp ska
    utan pardon rendera utvisning, dom har inte här att göra,
    dom är här enbart för att skaffa ett bra gratisliv på vår
    bekostnad, dom är inga flyktingar, en flykting beter sig
    inte så!

  8. Gratis är tydligen inte alltid gott.

    Vad som är skäligt och oskäligt är migrationspolitikens stora fråga.

    ”Fagersjöborna” känner sig vilseledda av Migrationsverket”…….

    ”Fagersjöborna” ska bara veta hur vilseledda majoriteten av det svenska folket har blivit .

  9. Detta torde vara lyx om man jämför med grottorna de sägs komma ifrån. Dessa protesterande s.k. män som lämnat fruar och barn i händerna på IS eller andra krigare. Fega kräk som inte skall ha något att säga till om. Öppna munnen och ni får en fribiljett hem så att ni kan ta hand om era familjer istället. Vi vill inte göra det. Bara detta bevisar att de inte är riktiga flyktingar.

  10. Vilket reklambuskap har lockat hit flest välfärdsmigranter?
    1 Sverige är en humanitär sortmakt – Bildt
    2 Öppna era hjärtan – Reine
    3 Mitt Europa bygger inte murar – Raketforskaren S L

KommenteraAvbryt svar