Två polismän skadade i islamistattack i Belgien

ISLAM. Två poliser rapporteras ha skadats i en attack nära polisstationen i Charleroi i Belgien. Den ene av poliserna ska ha skadats allvarligt och skurits i ansiktet. Den andre rapporteras vara lindrigare skadad, enligt HLN. Gärningsmannen ska ha varit beväpnad med en machete och ska enligt flera belgiska medier ha skrikit ”Allahu Akbar” i samband med attacken. Gärningsmannen sköts av en tredje polis, enligt belgiska medier.

Uppdaterat 21:30:  Den belgiske premiärministern Charles Michel uppger efter knivdådet mot de två poliserna i Charleroi att de första indikationerna pekar tydligt mot terrorism. Vid attacken knivskars två kvinnliga poliser, varav den ena svårt i ansiktet. Gärningsmannen dödförklarades på sjukhus efter att ha skjutits av en tredje polis.

38 thoughts on “Två polismän skadade i islamistattack i Belgien

 1. ”från klinikens data”

  ”från klinikens dator” heter det. Lär ni er inte det på SFP?

 2. Vi blattar är mogna mer än svennar. De lär jag mej på SFI.

  Vi garantera vällfärd för er racister.

 3. Tänk om 30 Sverigedemokrater skulle elda bilar samt attackera polis,ambulans eller brandkåren med gatstenar eller brandbomber. Skulle polisen även då stå och titta!? Nej ,aldrig.löfven och varenda vänsterpack inkl.mona sahlin skulle kalla in den lilla militär vi har.löfven skulle åka till det drabbade området och fördömt dådet samt talat om vilka nazister det är som har attackerat det svenska samhället.

 4. Våldet som malmö bla haft i ca15~20 år har nu kommit till småland.det är nässjö kommun som på kort tid har förvandlats ifrån en lugn och trevlig kommun till att vara som typ Chicago.sånt vi sverige läste om i usa på 80 samt 90 talet får vi nu uppleva över hela sverige.stor stad som mindre Kommun.svensken går till arbetet plikttroget.skatterna ifrån dessa arbeten går till lata somalier samt lata araber.dessa människor är tro det eller ej tacksamma mot svenska samhället.tvärtom hatar de sverige.de attackerar bla blåljus fordon.polisen får/vill inte ingripa.allt för att inte stöta sig med importerna.

   • Hej Shirka. Tack vare dig får jag nya kunskaper. Naturligtvis har jag hört kebabsvenska talas av de invasiva. Nu ser jag att ni försöker få till ett skriftspråk också. Lycka till vid rapportskrivningen på Polisskolan.

 5. Två polis-kvinnor attackerades alltså i Charleroi [S om Bryssel]. Vid 16-tiden. Av en man som ropade ”Allahu akbar”. Han är död nu. — Alhamd Lillah – Thanks be to God.
  – Den ena kvinnan fick djupa machete-hugg i ansiktet. Kollegan skadades inte allvarligt.
  – ”The identity of the perpetrator and his motives are still unclear”, läser vi.
  http://www.mirror.co.uk/news/world-news/belgium-police-stabbing-female-officer-8574786

  • Nej, enligt Le Soir är båda de skadade poliserna ”hors de danger” – utom fara. Gärningsmannen ligger för sin del i en kittel med kokande kamelskit i Helvetet och ser sig förvirrad om efter jungfrurna och alla andra förlustelser som hans martyrdöd borde rendera …

  • Behöver han verkligen påpeka att muslimer lider av psykisk ohälsa?
   Förresten så är det inte muslimerna som lider (ännu!), det är vi,
   normala människor som lider av det muslimerna gör.
   Alla muslimer är ju muslimer!
   Känner du dig trygg?

Kommentera