Två polismän skadade i islamistattack i Belgien


ISLAM. Två poliser rapporteras ha skadats i en attack nära polisstationen i Charleroi i Belgien. Den ene av poliserna ska ha skadats allvarligt och skurits i ansiktet. Den andre rapporteras vara lindrigare skadad, enligt HLN. Gärningsmannen ska ha varit beväpnad med en machete och ska enligt flera belgiska medier ha skrikit ”Allahu Akbar” i samband med attacken. Gärningsmannen sköts av en tredje polis, enligt belgiska medier.

Uppdaterat 21:30:  Den belgiske premiärministern Charles Michel uppger efter knivdådet mot de två poliserna i Charleroi att de första indikationerna pekar tydligt mot terrorism. Vid attacken knivskars två kvinnliga poliser, varav den ena svårt i ansiktet. Gärningsmannen dödförklarades på sjukhus efter att ha skjutits av en tredje polis.


38 responses to “Två polismän skadade i islamistattack i Belgien

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: