Kvinnor är portade på Dunkin ‘Donuts i Saudiarabien – om de inte åtföljs av en man


ISLAM. Kvinnor i Saudiarabien får inte besöka den den amerikanska kedjan Dunkin ‘Donuts – om de inte åtföljs av en man. Skyltar har uppsatta på dörrarna till butikerna i huvudstaden Riyadh med texten att ”icke eskorterade kvinnor” är inte tillåtna inne i kedjans butiker. Dunkin ‘Donuts är kända för sina godsaker och den amerikanska kedjan har butiker över hela världen, även i Sverige. 

Saudiarabien har strikta regler hur kvinnor och män ska umgås och hållas separerade, och många av kvinnorna bär heltäckande klädsel.

Även matställen som McDonalds och Pizza Hut har separata ingångar för män och kvinnor och separata avdelningar inne.

Kvinnor som går in på restauranger med sina män och barn sitter i familjeområden som avskärmas från andra gäster och tillåter dem att ta bort slöjan som täcker deras ansikten när de äter.

Saudiarabien är det enda landet i världen där kvinnor är förbjudna att köra bil på grund av sitt kön. Kvinnor har eller inte tillgång till utbildning, läkarvård eller att gå ut och äta utan ett manligt förkläde – vanligtvis en make eller far – följer med eller ger dem tillstånd.

Läs vidare på Express.co.uk

-Pettersson menar att det är märkligt att detta får fortgå i decennier och århundraden utan protester i väst. Tänk er vilket liv det skulle vara på vänstermupparna och feministerna om Israel behandlade arabiska kvinnor på samma sätt som araber behandlar arabiska kvinnor.

Visst man kanske ska acceptera att Saudiska regler gäller i Saudiarabien och det kunde jag gå med på om araberna följde våra regler när de är i väst men…


28 responses to “Kvinnor är portade på Dunkin ‘Donuts i Saudiarabien – om de inte åtföljs av en man

 • dave

  Är det på ingång eller utgång dom ska en man.

  Gilla

 • Stromboli

  Det här sade min mamma på 60-talet, tänk om hon hade rätt ………….
  http://artikel.di.se/artiklar/2016/6/10/debatt-skolhaveriet-borjade-1962/

  Gilla

 • jgarn

  Inga muslimer i mitt Sverige.

  Gilla

 • Pensionären

  Det är inte en amerikansk kedja. I Saudi är alla företag Saudiska.

  Gilla

  • Synonymen

   Det kommer en dag.

   Det kommer snart en dag då värdelösa människor av din sort skall jagas ut ur vårt land. Detta är svenskarnas land. Det är våra förfäder som byggt landet åt oss att förvalta. De byggde det inte för att parasiteras och plundras av undermänniskor som du.

   Jag kommer att jaga.

   Gilla

  • Synonymen

   Ooops fel där för mig kommer aldrig den dan
   för jag är en feg svensk som bara prata tomma ord och när de bli skarp läge bajsar jag i mina h&m trosor och springer och gömer mig.

   Gilla

 • Synonymen

  Två poliser rapporteras ha skadats i en attack nära polisstationen i Charleroi i Belgien.

  Gärningsmannen ska ha varit beväpnad med en machete och ska enligt flera belgiska medier ha skrikit ”Allahu Akbar” i samband med attacken.

  Gärningsmannen ska ha varit beväpnad med en machete och ska enligt flera belgiska medier ha skrikit ”Allahu Akbar” i samband med attacken.

  Gärningsmannen ska ha varit beväpnad med en machete och ska enligt flera belgiska medier ha skrikit ”Allahu Akbar” i samband med attacken.

  ”Allahu Akbar”

  Ni missade inte att gärnings,mannen skrek Allahu Akbar?

  http://www.svd.se/tva-polisman-skadade-i-macheteattack-i-belgien/i/senaste

  Gilla

 • br

  Nässjö kommun har på kort tid blivit lilla malmö.rån,misshandel,sextrakasserier.staden är förlamad.folk vågar inte gå ut.nässjö kommun har de senaste 5’åren legat i topp i småland när det gäller asylmottagande.grattis nässjö.nu har ni på 2 veckorhaft mer brott än ni haft på 70’år innan.undrar vadd det beror på? 🙂

  Gilla

 • Stromboli

  Mer och fler galningar att vänta, äckligt !
  https://twitter.com/RTLFrance

  Gilla

 • Saga H

  Och tänk om det var TVÄRT-OM ! Vilket drag hade de inte blivit i media… SVTs vänstergullefjun som de sänt ner för att göra reportage, kunde säkert fyllt en halv nyhetssändning om de fruktansvärda israelerna.

  http://www.expressen.se/sport/os2016/brak-infor-invigningen–holl-for-bussdorren/

  Gilla

 • Argus

  Det blir lätt problematiskt när man gillar två saker, eller kanske snarare att inte tordas ta avstånd från dem, som är diametralt motsatta och man ska välja. Hade det varit ruter i feministerna hade de inte tagit i muslimer ens med tång. Feminism är, som jag ser det, inte frågan om jämställdhet längre utan att priviligierade kvinnor ska få ännu fler och större privilegier.

  Gilla

 • zeleka

  Sandalnötarna är snart så gott som borta ,finanserna går uruselt så beskyddar staterna kommer att lämna skiten så de kan försöka klara sig själva !

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Nu förväntar vi oss att alla feminister agerar och manifesterar utanför alla svenska Dunkin ‘Donuts.

  För stöd till kvinnor i Saudiarabien.

  Gilla

 • hdmi

  INGET NYTT —så vart det 1988 redan . Jag o min man ( svenskar ) skulle handla på en radio video butik Men jag fick inte komma in !!!

  Gilla

  • Stenbock

   Så rätt … Önskar att svenska medie kunde rapportera hur det fungerar inom S-Arabiska världen.Som du skriver har det varit sedan tiden före västländerna,fann olja åt dem !!!
   Kan tillägga att kvinnor inte ensamma får gå ut på allmän plats. Kommer du ensam till landet med flyg,får du stanna kvar i ankomsthallen till du antingen finner en kvinna (eller man) som ledsagar dig till,och i Taxi`n
   För denna skitstat ligger västvärlden på knä…Skrämmande !

   Gilla

   • Pensionären

    Måste det inte vara en man (maken) som möter?
    En kvinna kan möta upp? Nytt för mig.

    Gilla

 • Pensionären

  Får kvinnor gå ut och handla någonstans utan sällskap av sin make? Tror inte det.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: