Att bära kors är “uppviglande och okristligt” enligt svensk präst

RELIGION. Gunnar Sjöberg, kommunikationschef på kyrkokansliet i Uppsala, skriver på sin Facebooksida att uppmaningen att bära kors känns ”uppviglande och okristligt” och att tonen i debatten är ”ofräsch”.

Jag läser även på Sjöbergs blogg och Twitter och konstaterar att gudsmannen inte gillar uttrycket svenska värderingar trots att han påstår sig bära den svenska flaggan med stolthet.

Men ingenstans ser jag att Gunnar Sjöberg tycker att burka, niqab och andra muslimska attribut är “uppviglande och oislamska” eller att det är “ofräscht”.

Tycker den kristne svartrocken att kristna och andra som gärna bär kors ska gömma undan sin kors och lägga dem i en låda någonstans för att blidka muslimerna i tält?

Gunnar_Sjöberg_1 Gunnar_Sjöberg_2

Katolsk Magasin

-Pettersson håller sig helst ifrån religionen men tycker inte det är så konstigt att Svenska Kyrkan tappar medlemmar med sådana företrädare…

“Vara riktig svensk” från 1966

57 thoughts on “Att bära kors är “uppviglande och okristligt” enligt svensk präst

 1. Allt som sker finns nedtecknat i Johannes Uppenbarelsebok. Johannes fick sina syner på ön Pathmos där han var fången omkring år 100.

 2. Jag tackar Herren Gud att jag för många år sedan utträdde ur denna förbannade och fördömda pajasorganisation!

 3. Har man SATAN som högste ledare är det inte konstigt att man väljer bort kors. antje jackelén är en vidrig kommunist som skyller moskébranden i Eskilstuna på svenskar.

  Det var de muslimska negrerna som själva tände på.

  Åt helvete med den satans prästen!

  https://minfil.org/95b1o2b0bf/Dj_vulen.jpg

 4. Är mycket glad att ja gick ur kyrkan för mycket länge sen!!!!! Kyrkans representanter ÄCKLAR MIG!!! DJÄVLA DÅRFINKAR!!!!!!!!!!

 5. Gunnar Sjöberg, kommunikationschef på kyrk kansliet i Uppsala, får stöd i detta uttalande av prällen Anna Karin Hammar.

  Anna Karin Hammar, född 1951, är en svensk teolog och präst i Svenska kyrkan. Som då även är ihop med (registrerat partnerskap) Ninna Edgardh Beckman.

  Ninna är en svensk teolog och professor i kyrkovetenskap vid Uppsala universitet.

  Hennes doktorsavhandling bär titeln Feminism och liturgi – en ecklesiologisk studie.

  Anna Karin Hammar är för övrigt syster till förre ärkebiskopen K.G. Hammar.

  För var dag som går, blir man stoltare för att man är en trogen ateist.

   • @dave
    En ordentlig utrensning och sanering av “glädjehuset” vore rekommendabelt.

   • inte en susning om va en “sodomister” står
    för…kan iof vara en Engelsman med smått udda
    läggning?
    …finns inte bland “synonymer”, du (galt)) kan ge
    ett bidrag här under till okunniga i ämnet!.,)

   • Here it comes “Korken”. 🙂

    “Sodomi (även onaturlig otukt) är liksom perversion en gammal benämning på avvikande sexualitet, främst sex med djur (zooerasti) eller med person av samma eller motsatt kön (homosexualitet). Det mesta förutom sanktionerat vaginala samlag har räknats hit inklusive smisk, anal- och oralsex med mera. Ordet är härlett från den bibliska berättelsen om Sodom och Gomorra i Första Moseboks 19:de kapitel. Den som bedrev sodomi kallades sodomit.”

   • Mitt fel från början, ser nu att jag fått med ett “s”. Det skall således vara Sodomiter inte “Sodomister”. Men du är en jäkel på ordklyveri, det där med Engelsmannen var formidabelt. 😉

 6. Kanske borde prästerna i framtiden bära Burka eller
  Niqab istället för kristendomens symboler, allt för att
  vara Islam till lags? Alla som står och tvekar, gå ur kyrkan,
  så bidrager du inte till Islamiseringen den vägen?

 7. Snart kommer det väl propåer från Svenska kyrkan att
  korsen ska plockas ner från alla kyrkor för att skrapa med
  foten för Islam?
  Tyvärr är denne Dummerjöns inte ensam om sitt fjäskande
  och bockande för Islam, dom verkar att bli fler och fler trots
  att medlemstappet ökar, inte minst sen den katastrofala
  Antje Jackelin blev Ärkebiskop. Men precis som inom allt
  annat där vänsterfolk kommer in och styr blir det bara skit
  kvar. Sparka ut alla vänsterjönsar!

 8. tänkte ni på de, först då prällen häromsistens blev ett
  huvud kortare, så vaknade prästerskapet?…krävdes att en
  av deras egna, inte då närmare 1000 pers av övriga i EU
  blivit mulade, ganska svagt angagemang tidigare…först nu
  blev de krav på att ett antal moskeer skall bomma..ett antal
  präster till, kanske kan få ordentlig fart på avislamiseringen?
  …så har de iaf gjort någon nytta med sin vistelse på jorden

 9. instämmer helt, Kristendomen har stuckit i ögonen
  på oss i Skandinavien i 1000 år…avskaffa alla fabler så
  blir det ett himmelrike på jorden!.,)

 10. Svenska kyrkan och deras sk företrädare är ett rövarnäste och horhus har ingenting med äkta kristendom att göra.Djävulen och ondskan avskaffades inom svenska kyrkan för många år sedan för det var inte inne.Svenska kyrkan har krattat manegen för islam och hela hbtq rörelsen väldigt länge och nu ser vi de sataniska frukterna av detta.Korset är det centrala i kristendomen,själva livsnerven och kraften i den kristna tron.Den som kallar sig för kristen /eller säger sig vara företrädare för kristendomen via svenska kyrkan men förnekar korsets kraft och Jesus är icke en sann kristen ,icke övertygad inifrån hjärta och själ utan är en lögnare och vilseledd av de onda krafterna som har djävulen till far som är en lögnare,mandråpare,stjäla,slakta och förgöra är djävulens signum och mål med alla som inte vill vara i hans tjänst.På frukten känner man trädet.Kristendomen och islam är varandras motpoler,då kristendomen med Jesus som förebild står för kärlek och liv,medans islam står för hat,våld ond bråd död för detta var vad pedofeten Muhammad sa på sin dödsbädd att hans efterföljare skulle göra,förfölja,döda kristna,judar varhelst muslimerna finner dem.Koranen och haditherna är mycket tydliga med detta budskap.Precis som bibelns kärleksbudskap genom Jesu gärningar och död på korset visar på kärlek och liv för dem som följer och tror på Jesus.
  Tydligare kan det inte bli.Svenska kyrkan har fallit ner i avgrunden då den övergett sina kristna värderingar och istället vänder sig emot kristendomen och Jesu lära och gärning som de en gång sa sig stå för men avvikit ifrån för att tjäna satans ideologi islam och alla orena andars perversa lustar av allehanda slag.

 11. Uppviglande är när islamister använder badhusparken i Östersund mitt under Storsjöyran till bön! Muslimen rullar ut sin bönematta mot mecka ock dunkar huvudet i backen ett antal gånger och ber till Allah, det är provocerande, uppviglande och hatet ökade så till den milda grad att det nästan men bara nästan kokade över och handgripligheterna hängde i luften!

  Praktiserande islamister och hucklekärringar är mycket, mycket mer provocerande än något kristet kors, någonsin kan bli!

  Gunnar Sjöberg får passa sig han kanske råkar ut för samma sak som den franske halalslaktade prästen som trots sitt godhetsknarkande inte var mer värd än att halalslaktas!

  Fy fan för PK patraskfeminister utan minsta självbevarelsedrift, deras dysfunktionalitet lyser vida omkring!

  Stäng gränsen nu!

  Stefan Löfven avgå utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  • Lägger ut den här video igen för er som inte sett den.Den här modiga rättrådiga kvinnan är ett föredöme för alla som inte vill och inte accepterar att bli islamiserade.Man måste komma ihåg att muslimerna kommit hit till Sverige och övriga Europa,hela Västvärlden för att kolonisera och erövra världen med islam.Enligt islam står muslimer mycket högre i värde än krisnta,judar,buddhister,ateister och alla andra ickemuslimer, därför ser muslimerna sig som herrefolk över oss och gör precis vad som de behagar och vill göra som den ockupationsmakt de är,den grovt kriminella Sjukkklöverjuntan har bjudit in särskilt muslimerna just för detta,tro inget annat,svensken betalar för sin egen undergång.Muslimerna beter sig precis som den överhet de bjudits in som,sjukklöverjuntan har gett svenska barn och kvinnor som krigsbyte åt dessa barbarifolk.Större lands och folksvek har världen aldrig skådat.

 12. Fader, förlåt dem; ty de veta icke vad de göra. Och de delade hans kläder mellan sig och kastade lott om dem.

  Svenska kyrkan i ett nötskal.

 13. Jag hoppas att bloggens samtliga läsare gått ur svenska kyrkan?

  Om inte, GÖR DET!

  Med djävulen själv vid rodret (prästhelvetet antje jackelén) är svenska kyrkan att betrakta som satans boning.

  http://www.uturkyrkan.se/

 14. Lämnat Svenska kyrkan och fler borde spara dessa pengar det kostar och gå ur. Nästa år är det kyrkoval och SD behöver vettiga ledamöter i dessa.
  Går kanske förändra kyrkan inifrån?

 15. Så, kyrkan går med bestämda steg mot mörkret, mot den evige fienden: Islam.

  …det är knappt att man kan tro det men det är alltså som talesättet säger:
  “Den, vilken ej lärt av det förflutna, äro dömd att upprepa dess misstag”

  • Vilket då i mina ögon betyder att Svenska kyrkans kyrkor per automatik blir Moskéer och jag är för att samtliga Moskéer på svensk mark skall rivas omgående dom inget har här att göra.

  • Exakt! De kommer nog anse det vara provocerande mot muslimer att vara kristen. När allt kommer omkring är ju Allah också en gud så varför inte lika gärna tillbe Allah?

 16. Tycker han att icke-muslimers religionsfrihet är så provocerande? Borde inte religionsfriheten gälla lika för alla?

 17. Gunnar Sjöberg sitter uppenbarligen nära ärkebiskopen i Uppsala och som kommunikationschef så bör hans budskap uppfattas som Svenska Kyrkans officiella linje. Inga märken eller insignier längre.

  Det ska bli intressant att se ärkebiskopen i jeans och T-shirt vid nästa förrättning.

 18. In hoc signo vinces (i detta tecken skall du segra) Svartrocken borde läsa på mer om sin gudstro. Men de förnekar sig aldrig, alltid har de vänt kappan efter vinden.

 19. Gunnar Sjöberg : alla människor är Guds barn sägs det. Men när du uttalar dig på det viset gällande vår kristna religion och att bära kors då är du ett barn som inte borde finnas. Inkompetens betyder okunskap och brist på erfarenhet men att du inte se vad islam ( muslimer ) innebär då börjar vi tala om idioti.

 20. Praktexempel på en undfallande, feg, naiv, godhetsknarkande svensk som vägrar stå upp för sina värderingar utan lägger sig platt för att inte förarga motståndaren. Vänd inte bara andra kinden till utan lägg dig platt och låt fienden trampa och sparka på dig.
  Om inte Svenska kyrkan tycker man ska bära sin egen trossymbol, om man inte vill kämpa för sin tro – vafan har man då för existensberättigande?
  Jag är stolt över att ha lämnat denna patetiska organisation för länge sen.

 21. Svenska kyrkan är lika smittad och överbefolkad av odugliga PK-arslen precis som svensk politik.
  Jag är jävligt nöjd över att jag lämnade skiten för flera år se´n….

Kommentera