Kinesisk gigant köper israeliska Playtika för 4,4 miljarder dollar – historisk affär

ISRAEL. Det handlar om en av de största affärerna i Israels historia då det kinesiska konsortiet, som leds av Shanghai Giant Network Technology, köper israeliska spelutvecklingsbolaget Playtika för 4,4 miljader dollar. Affären blir en av de största ”exits” ett israelisk bolag någonsin gjort.

Det är dock inte första gången Playtika byter ägare, skriver No Camels, redan 2011 köptes bolaget upp av Ceasars Interactive Entertainment för 100 miljoner dollar. Bolaget, som ligger i Herzliya, köps nu upp ett av Kinas största online-spel bolag som delvis ägs av Alibabas grundare Jack Ma.

Affären har fått stor uppmärksamhet då den är en av de största i Israels high-tech historia. Israeliska NDS, som utvecklar mjukvara för TV-industrin, köptes upp av Cisco for 5 miljarder dollar 2012. Mercury Interactive, ännu ett mjukvarubolag, köptes upp av datajätten HP 2006 för 4,5 miljader dollar. Och nu kliver alltså Playtika in med en exit på 4,4 miljarder dollar.

Enligt information kommer Playtika även i framtiden ha sitt huvudkontor i Israel och den nuvarande ledningen kommer även fortsättningsvis att leda företaget.

Läs mer här: China’s Gigant buys Israel’s Playtika For $4,4 Billion

4 thoughts on “Kinesisk gigant köper israeliska Playtika för 4,4 miljarder dollar – historisk affär

  1. Apropå nobelpris:
    Jag har gått igenom SAMTLIGA pristagare
    och deras biografier. Där presenteras, till 98%, härkomst.

    Resultat:
    164 st för Israel (och utvandrade anhöriga judar – oftast föräldrar)
    17 st för muslimer där jag räknat in 2 turkar – ty de är ju
    till 95% muslimer.

  2. Påminn mig nu, jag har dåligt minne. Har något muslimskt land någonsin haft ett företag som har gjort en sådan elit?

    Hur många nobelpris har judar fått jämfört med alla 57 muslimska länderna? Det finns 1,4 miljarder muslimer och 14 miljoner judar. Räkna bort fredspris och litteraturpris. Bortalaget förlorar. Judar 118 och muslimer 3. Om man nu vill räkna även fredspris och litteraturpris blir det ändå 18-6.

    De är duktiga de där judarna! Jämfört med muslimer……

KommenteraAvbryt svar