Stäng

12-åringar kan fängslas för terrorbrott i Israel

TERRORISM. Israels parlament har antagit en ny lag som innebär att personer i 12-årsåldern kan dömas till fängelse för terrorbrott, skriver Daily Star. Tidigare gick gränsen vid 15 års ålder. Lagen har tillkommit efter en våg av palestinska knivattacker mot judar i Israel och i de ockuperade områdena.

Våldet som pågått sedan i oktober förra året har lett till att 218 palestinier, 34 israeler, två amerikaner, en eritrean och en sudanesisk medborgare dödats. Majoriteten av palestinierna dödades när de var i färd med att utföra attacker.

-Pettersson tycker det verkar vara en bra lag, då kanske några barn kan räddas från muslimernas hat, dessutom spelar det inte så stor roll för offren vilken ålder terroristen har. Dessutom borde föräldrarna som lär barnen hata straffas.

6 reaktioner på “12-åringar kan fängslas för terrorbrott i Israel

 1. Helt rätt, borde införas här också. Som det är så utnyttjas dessa snorungar av äldre kriminella då de vet att de inte får något straff.
  Tukthus borde återinföras.

 2. Ja dom blir ju indoktorinerade redan när dom börjat lära
  sig gå, och kan begå grova brott innan dom fyllt 10,
  så visst är det motiverat. Ja inte i Sverige, här är det
  grövsta brottet att parkera fel, om man är Svenskfödd,
  gruppvåldtäkter och dylikt importerat våld klassas som
  lägre förseelser och bedöms mildare om det bedöms alls?

 3. Helt riktig av Israel. Man må huske på at palestinske 12åringer har hatt 10 års opplæring i terror og våpenbruk. Allerede i barnehagen starter Hamas å trene barna i å drepe jøder. Nordiske regjeringer sponser Hamas med opplæring av nye terrorister og lønn til fengslede terrorister.

 4. Så väldigt klokt. Ska man välja mellan att skydda sin egen befolknings liv eller att en hatisk 24-åring får sitta länge i fängelse är det enkelt för mig vad som är rätt.

  Dessutom tycker jag den muslimska befolkningen i Israel bör tänka till. Jag tror de är ca 20% idag och sitter även i parlamentet. Om de som grupp inte sköter sig så kan de snart få flytta till älskade muslimska bröder och systrar. Dessutom, muslimer som får arbeta inne i Israel där de får bättre löner än av araberna. Vad skulle hända om Israel säger åt dem att de inte får komma in och jobba.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: