Stäng

Nyanlända får bostadsrätter för 33 miljoner

INVANDRING. Vallentuna kommun har efter budgivning köpt 17 bostadsrätter för 33 miljoner till nyanlända, det  är en 1 941 000 i snitt. Vad grannarna i bostadsrättsföreningarna tycker om detta kan vi bara spekulera i. Men Vallentuna är borgerligt styrt och man får anta att de gillar politiken eftersom de röstat på de borgerliga partier som nu styr i Vallentuna.

Valresultat, mandatfördelning. Vallentuna alliansen består av M, C, L (tidigare FP) och KD.

Antal mandat Parti
12 Moderaterna
5 Centerpartiet
4 Folkpartiet
2 Kristdemokraterna
10 Socialdemokraterna
4 Miljöpartiet
1 Vänsterpartiet
3 Sverigedemokraterna

Vallentuna är långt ifrån ensamma om att ge nyanlända migranter denna typ av gräddfil, och förfarandet beror på den nya lagen om mottagande av vissa nyanlända invandrare för bosättning som trädde i kraft den 1 mars.

SD Vallentuna:

”Den borgerligt alliansstyrda kommunledningen fortsätter att driva sina integrationsåtgärder till sin spets. Man väljer hellre att köpa in bostadsrätter som därefter tillfaller nyanlända invandrare än att investera kommuninvånarnas skattepengar i ungdomsbostäder eller vård och omsorg för våra äldre. Alliansen och de rödgröna ska också ha detta i åtanke när man i framtiden måste dra ned på den kommunala servicen eller när man måste avstå andra välfärdsinvesteringar i Vallentuna.

Vi i Sverigedemokraterna anser att kommunens skattepengar ska gå till Vallentunabornas egna välfärd och välstånd. Att med allmänhetens pengar köpa lägenheter för 33 miljoner kronor som sedan går till nyanlända migranter anser vi är helt fel prioritering. Man kan nära tolka beslutet som löjeväckande och hånfullt när våra egna ungdomar står utan egen bostad eller när ensamstående föräldrar hänvisas till hotell eller gatan om något oförutsägbart skulle hända familjesituationen. Vi kan inte annat än att tolka kommunens agerande som att man helt enkelt inte bryr sig om bostadsbristen i Stockholm och Vallentuna. En bostadsbrist som dagligen drabbar bland annat unga vuxna som vill flytta hemifrån. I en budgivning som vi har tagit del av har kommunen budat över två Vallentuna killar, en på 24 år och en 28 år. Både bodde hos sina föräldrar och ville troligtvis flytta hemifrån, något som kommunen nu stoppade när de skulle köpa in lägenheter till nyanlända invandrare”

12 reaktioner på “Nyanlända får bostadsrätter för 33 miljoner

 1. ja där ser man vilken lyx för folk som aldrig bott här får lyxbostäder medan ungdomar arbetslösa och pensionärer inte får något. har inte gjort ett dyft här kommer hit och kommunen fjäskar och slänger i väg onödiga pengar. nej motförslag nej ge dom hotellplats och ge ungdomarnas och pensionärerna dessa lägenheter .skandal att över hela landet våra skattepengar till folk som aldrig bott här i vårar land? får dom möbler kläder och pengar. nej alla flyktingar skulle få låna pengar och betala tillbaka allt utom svensk utbildning. 11 miljarder som bara i onödan slösas utan finansieras allt en jävla soppa. löven ger allt till flyktingar men skiter i oss arbetslösa,pensionärer,ungdomar ger allt till nyanlända sverige ett lyxland nej hårdare regler stoppa 0 personer hit 2017 invandrare kostar för mycket min åsikt

 2. jag föreslår att vi avsätter denna allians feminism och de rödgröna blocken och att vi i sverige åter går till äldre tiders röst sätt man röstade då på partier och regering även riksdag störst parti med flest röster styrde landet annars så kan vi inte få svergie på fötter förr när det var så då fungerade sverige

 3. denna alliansen å de rödgröna är bara för mycket loppet är kört för sverige om vi inte slänger ut dom här femenistiska blocken ur makten man får det man röstar på tänk på det 2018 gått folk så klaga ine när ni skälva har röstat på detta dårskap fan vad jag hatar denna jävla regering nu får det väl ändå vara nog det var bättre förr i tiden när man lät det enda partiet som vann röster som styrde då och på den tiden fans inte alliansen och inget som hette rödgrönt det var det så kallade gamla sverige då allt fungerade både skola jobb utbildning sjukförsäkring och folkpensjon som det då hette äldrevård ja då allt fungerade som det skulle jag länktar tillbaks då hela sverige log å var lyckliga och yttrande friheten åsiksfriheten och friheten i landet var enormt undrar om någon kommer ihåg dänna kändis allemansrätten änglamark som drog runt i våra tv apparater ni som är unga i dag vet inget om det sverige jag fösöker berätta jag mår dåligt alla skyddslagar som fans är totalt bortagna som skulle skydda folk och rättigheter å landets väl å ve undrar om ubllken fortfarande finns kvar vart tog författningsdomstolen och känstemannaansvaret befattningsdomstolen å fyra andra skyddslagar ivägen

 4. Alla BRA har normala stadgar som ska göra detta olagligt. MEN, det finns ett stort men. Den en BRF kämpar mot är inte vem som helst. De har duktiga jurister som kan åberopa undantag och de kan förhala hur länge som helst i domstol. Vissa kan man helt enkelt inte vinna mot. Vissa står över vissa när det gäller juridik. Vilken Tingsrätt tror ni skulle fälla en kommun om det gäller en stackars flykting som flyr från krig och förföljelse.

  Sverige har flippat helt!

 5. Och på vilket sätt kompenseras etniskt svenska pensionärer ekonomiskt, nu när dyra bostadsrätter delas ut till asylturisterna????

  Ekonomiska resurser verkar finnas i överflöd!!!!

  Tydligen har vi resurser för asylturisternas behov men tydligen inte till våra etniskt svenskar i behov av vård och omsorg!

  Etniskt svenska pensionärer har arbetat hela livet och ska tvingas på åldernshöst dela det intjänade pensionskapitalet med fullt friska, arbetsföra asylturister!

  Fy fan för PK patraskfeminister!!!!

  Stefan Löfven avgå utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

 6. I min förenings stadgar står att överlåtelse ska ske till fysisk person. Andrahandsuthyrning får endast ske vid t ex utlandstjänstgöring, jobb på annan ort eller annat skäl av speciell art. Frågan är om kommunen kan bara sätta sig över Brfs stadgar ?

 7. Tänk om man skulle få dessa inkräktare som granne. Vad ska man göra då? Vidriga, hemska tanke!

 8. Hm? Frågan är om detta är ”lagligt”?

  Merit Wager hade en intressant artikel om detta: https://meritwager.se/2016/06/17/det-verkar-inte-vara-helt-sjalvklart-att-en-kommun-kan-kopa-och-hyra-ut-bostadsratter-i-andra-hand/

  Hon återger bl.a.: ”Huvudregeln i bostadsrättslagen är att en bostadsrättshavare inte får upplåta sin lägenhet i andra hand utan föreningens samtycke eller hyresnämndens tillstånd.

  För att upplåtelse i andra hand ska kunna godkännas ska det finnas förslag på en namngiven hyresgäst. Generella samtycken utan namngiven hyresgäst bör inte ges.”

  Vidare: ”…även om rätten att upplåta sin bostadsrätt i andra hand är relativt generös, godtas inte alla skäl.
  Ett exempel på icke godtagbart skäl:
  Förvärv i spekulativt syfte med efterföljande andrahandsupplåtelse. Den som har förvärvat en bostadsrätt i spekulativt syfte utan avsikt att själv bosätta sig i lägenheten anses inte ha ett godtagbart skäl.”

  Min gissning att alla lagbrott är tillåtna samtidigt som inga moraliska betänkligheter kan stå i vägen för att godhetsdårarna skall kunna ösa våra surt förvärvade resurser över de ”oantastliga”. Resurser och förmåner i sådana mängder att vi skattebetalande kommuninvånarna inte ens har förmått drömma om till oss själva.

  Nu skall jag gå iväg och andas i en papperspåse….

Kommentera

%d bloggare gillar detta: