Två bilder från samma land


Kvällens Rapport visade två reportage från det sargade Syrien. Bl.a. berättade man att Damaskus inte haft några strider på fem år och att det på landsbygden är tämligen lugnt.

Det var förvisso positiva nyheter, men det var inte det jag främst fäste mig vid. De två reportagen visade något som många borde reagera över.

Bilder på kristna i Damaskus.

kris

Bilder på muslimer i Aleppo.

muslim

Kvinnor från samma land, de första tillhörande den kristna minoriteten, de andra den muslimska majoriteten. Gissa vilka som anländer Sverige?


8 responses to “Två bilder från samma land

 • Kattsand

  Imamerna säger till den ena gruppen att de skall göra jihad i Europa, den andra blir kvar fastän de är förföljda…

  Gilla

 • eva

  De kristna ser ur ett västerländskt perspektiv helt normala ut, lugna och städade i sin kyrka.
  Muhammedanerna med packning (folk och vapen) ser inte direkt ut som några man vill ”diskutera” med. Gap och skrik och vapenviftande antagligen. Till slut kanske de också viftar med Petter-Niklas(eller Ali Baba).
  Den stora, verkligt filosofiska frågan är varför tokvänstern omhuldar de vildsinta och oregerliga men inte gör något för de lugna och städade?
  Finns det någon psykologiskt skolad person som kan förklara vänsterns inneboende gåta?

  Gilla

 • Johan Krüger Haglert

  Jag gissar blandat, precis som i Syrien. Kanske/antagligen fler (relativt befolkningsstorleken) ifrån minioriteter som känner sig hotade av muslimerna.

  Gilla

 • Benny

  Islamister är helt galna! De skjuter alltså ner en rysk helikopter som flyger in mat och förnödenheter till de instängda i Aleppo. Det måste ju varit uppenbart att det var en civil helikopter det var frågan om. Fast islamister har inget intresse av om folket överlever och det är ju inte många s.k rebeller som är syrier utan från Irak och andra länder i regionen, Dessutom vill man inte att de instängda ska få hjälp eller att de ska evakueras eftersom de används som mänskliga sköldar. Mycket tyder på att missilen barbarerna använde kom från USA vilket ju inte bättrar på deras redan usla rykte i Syrien. SVT är dessutom mästare på att undvika att tala om att USA stödjer dessa barbarer och man ”hittar” alltid påstådda ”invånare” i de härjade områdena som beskyller Assad för all olycka i sina reportage. SVT = sanningsministeriets eget lilla husorgan som lydigt torgför maktens budskap.

  Gilla

  • Johan Krüger Haglert

   Civil?
   Den hade ju om det nu kan heta ”missilkapslar” av bilderna / videos att döma.

   En jävla massa ”Allah akbar!” ifrån dem får en ju att undra hur ”moderata” de är. Men bl.a. al-Nusra (al-Quaida) hänger ju ut där och jag har inte sett något om vilka som sköt ner den.

   Det mest ”konstiga” är väl att USAs ansvar för kaoset i Irak, Libyen och Syrien diskuteras så lite i inslagen liksom vi skall vara allierade med dem och se dem som vänner och Ryssland som fiender. Jag har absolut ingenting emot USA som ideologisk/värderingsnation liksom jag inte har så mycket emot Ryssland (deras homohets exempelvis känns ju väldigt onödig dock) så det är inget emot det amerikanska samhället eller amerikaner som folk (liksom jag i andra frågor inte behöver ha något emot säg det syriska folket), dock så bygger ju deras utrikes- och säkerhetspolitik på vad som är bäst för USA och inte omvärlden så de agerar ju inte som Sverige skulle göra och det är ju fel att anta att de agerar av likadana anledningar som Sverige gör.

   Stöd till rebellerna är ju krig mot Assad och Ryssland liksom Rysslands involvering är krig mot ”NATO” / för att värna sitt eget inflytande och makt också.

   Utan bl.a. amerikanskt stöd till rebellerna hade ju kriget kanske varit mindre eller över. Det är ju USA och inte Europa och framförallt inte Sverige som borde lida av konsekvenserna.

   Gilla

 • Sven-Erik

  @Stefan K, jag förstår. Läs min kommentar ang. Ocean Gala. – kryssningfartyget är en utmärkt lösning för att repartriera ett antal svaga män som lämnar sina kvinnor och barn i sticket för att sedan tillfredsställa sina lustar med ”kahhrush” (felstavat?).

  Gilla

 • Daggz

  Hua hua, nu var denna afton förstörd

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: