Påven försvarar islam


Påven vill inte förknippa islam med våld. Han säger att våld förekommer i alla religioner, hos människor i alla länder och att alla muslimer inte är terrorister.

Jag håller med påven i hans ord om att våld förekommer i alla religioner, hos människor i alla länder och att alla muslimer inte är terrorister, men…

…det finns olika grader i helvetet.

Våld har förekommit sedan människan tog sina första stapplande steg på denna jord och våld kommer att finnas ända tills dess att den sista människan på jorden finner sin sista vila.

Stenåldersmänniskorna använde våld för att försvara sina territorier, romarna använde våld när de erövrade områden i både väst och öst, våra egna vikingar var inga dunungar, Hitler och Stalin är för alltid förknippade med blodutgjutelse och diktaturer världen över har många människors blod på sina händer.

Så här kan vi hålla på i timmar, men låt oss hålla fast vid den nutid vi lever i och den framtid vi lämnar över till våra barn.

”När man pratar om islamistiskt våld måste man också prata om katolskt våld”

Här faller påvens argument. När det gäller internationell terrorism tror jag påven får svårt att hitta terroristattacker som utförts av judiska, kristna, katolska, hinduiska och buddistiska terrorgrupper. Att finna islamistiska är däremot inte svårt. London, Madrid, Paris, Bryssel, Köpenhamn, Berlin och Stockholm är bara några europeiska städer där det begåtts terrordåd i islams namn. Säkerhetstjänster från hela världen hävdar att just islam står för det största hotet mot demokratin, inte judendomen, inte kristendomen, inte buddismen eller hinduismen.

När det gäller nationell terrorism är det främst muslimska länder det rapporteras om och begås det terrorattentat i länder där andra religioner än islam är statsbärande, så är det muslimska terrorgrupper som ligger bakom.

”…vardagliga våldsdåd som utförs i Italien, till exempel av män som misshandlar eller mördar sina flickvänner”

Varje dag utförs det vardagliga våldsdåd i hela världen och det spelar ingen roll vilken religion som styr landet. Att med det argumentet försöka ta fokus från de islamistiska terrordåd som drabbar, drabbat och kommer att drabba världen, är att blunda för fakta och framtida hot.

När får vi förresten se den muslimska världens högste ledare resa runt i muslimska länder och proklamera att islam minsann inte är ett dugg bättre än andra religioner?

GP

Ni som vill fördjupa er lite mer i terrorism kan ta del av Wikipedias omfattande beskrivning av detta gissel och vill ni söka efter terrorattentat kan ni besöka Global Terrorism Database och leta bland 150 000 registrerade terrorattentat. Undrar om påven gjort det?

 


10 responses to “Påven försvarar islam

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: