Islamismen hämtar näring ur Europas sekularism

av Giulio Meotti  •  31 juli, 2016

  • I Frankrike har socialistregeringen infört en “sekularistisk deklaration” i alla skolor, vilket inneburit att kristendomen stängts ute från utbildningssystemet. En del kommuner har redan ändrat ordalydelsen i anmälningsblanketter för skolbarn, och eliminerat orden “far” och “mor” och ersatt dem med “vårdnadshavare 1” och “vårdnadshavare 2”. Det är George Orwells “nyspråk”.

  • Efter två större terrorattacker 2015 mötte Frankrike den islamiska fundamentalismen med en löjlig “sekularismdag”, som ska firas varje år 9 december, i stället för att främja en kulturell “jihad” byggd på västerländska värderingar.
  • Denna trångsynta sekularism har också hindrat Frankrike från att öppet stödja österländska kristna under islamiskt förtryck.
  • Den tomma 1200-talskyrkan Oude Kerk i Amsterdam används nu för utställningar och kan hyras för galamiddagar. Framför kyrkan hittar man “Sexyland”, som erbjuder “Live F*ck Shows”, en coffee shop där man kan köpa droger och en “Erotisk supermarket” där man kan handla dildos. För en kostnad av sju euro kan man också besöka kyrkan.
Gatestone_kyrkanI oktober 2000, i den soliga staden Nice i Frankrike, drog den 105 medlemmar starka Europakonventionen upp Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna. Före detta franske presidenten Valéry Giscard d’Estaing ledde kommittén som upprättade dokumentet, som endast talade om det “kulturella, religiösa och humanistiska arvet i Europa”. Europaparlamentet tillbakavisade ett förslag från kristdemokratiska europaparlamentariker och påve Johannes Paulus II, att i texten ta med en formulering om Europas “judeo-kristna rötter”.

I den 75 000 ord långa stadgan nämns inte kristendomen med ett enda ord. Sedan dess har en aggressiv sekulär vind blåst som genomsyrat all EUs politik. Europadomstolen, till exempel, har krävt att krucifix tas bort från alla klassrum; man menade att de utgjorde ett hot mot demokratin.

Läs vidare

2 thoughts on “Islamismen hämtar näring ur Europas sekularism

  1. Tänk så viktigt det har varit att avkristna folket och skapa ateister som sedan välkomnar islam med all dess huvudbonader och särrättigheter.

Kommentera