Grovt rån utanför Slagnäs, Arjeplog. Gäller kod 291?

Polisen

2016-07-31 14:49, Polisinsats/kommendering, Arjeplog
Polisinsats med anledning av grovt rån i Arjeplog.

I skrivande stund pågår en polisinsats med anledning av ett att grovt brott har inträffat under morgonen i Arjeplogs kommun. En förundersökning om grovt rån är inledd och den leds av jouråklagare.

Med anledning av brottets karaktär och det faktum att insatsen är pågående kommer RLC inte att lämna någon ytterligare information om insatsen.

När insatsen är avslutad kommer information att publiceras via en händelsenotis.

Polisen

-Pettersson undrar vad vi har här. Första rapporten kom 11:06 och insatsen är fortfarande pågående!!!

Det rör sig om ett specifikt boende i en by utanför Slagnäs som enligt Wikipedia hade har 87 invånare år 2010.

Väpnad grova rån kan inte vara speciellt vanliga i Norrlands inland så jag undrar om vi inte hamnar där vi brukar, på ett asylboende, men det är en ren spekulation, fantasin kanske far iväg för långt.

I Arjeplognytt står det att kommunen har sagt upp avtalet med Biltesthotellet för att i stället göra om det till asylboende.

UPPDATERAT 19:05 – En äldre har blivit rånad i sitt och vårdas på Sunderby sjukhus med flera frakturer i ansiktet. Dessa ska ha uppkommit när mannen blivit misshandlad i samband med rånet i Arjeplog. Det var flera beväpnade gärningsmän inblandade och polisens insats pågår fortfarande, med bland annat hundförare.

En förundersökning om grovt rån har inletts och leds av jouråklagare.

Slagnäs ligger 6 mil söder om Arjeplog
Slagnäs ligger 6 mil söder om Arjeplog

10 thoughts on “Grovt rån utanför Slagnäs, Arjeplog. Gäller kod 291?

 1. Arjeplog kommun hyrde ut ett före detta elevhem i Arjeplogs tätort till ett företag med anknytning till Slagnäs, för användning till biltesthotell. Avtalet sades upo av kommunen. Används nu till flyktingboende. Rånarna kan mycket väl vara någon av de i Arjeplog infödda ungdomar som är beroende av tunga droger! De är “kända av polisen”! Och har gjort saker förr!

 2. Och i Dalarna så ska det jagas “näthatare”, inget signalement angivet.
  Kanske någon med kläder och den ena kortare än den andra.

 3. MRQ JAG TYCKER DU SKA TA MEDICIN O LÄGGA DIG I SPÄNNBÄLTET SEN KOMMER NÅN O SMISKAR ARSLET BLÅTT PÅ DIG GUBBE

  • Vad du tycker har jag tidigare förklarat för dig åtskilliga gånger, intresserar ingen…Även om du skiftar “alias” !
   F.ö. vad är det som drar dig jämnt till denna blogg…Det finns väl fortfarande EXPO,och andra vänsterextrema bloggar.Även Ali har ju en blogg för islamister (islaminfo)

  • Men en bra och lämplig plats för “skyddssökande”,långtifrån bebyggelse….Undrar vad det kan finnas att råna på en sådan undanskymd plats ? Åter en “lappdjävel” i farten ?

Kommentera