Allt fler lämnar Sverige

Nej, vi talar inte om asylsökande eller illegala invandrare. Vi talar om svenska medborgare.

Cirka 660 000 svenskar bor utomlands idag och de mår bättre än de som tvingas bo kvar i detta allt märkligare land. Förvånade med tanke på en havererad välfärd, raserad skola och ett allt otryggare samhälle?

Trenden väntas hålla i sig och därmed lär andelen utlandsfödda i Sverige öka snabbare än förutspått. Regeringen talar om brist på välutbildad arbetskraft och får medhåll från många arbetsgivare. Tänk vilken potential det finns om vår regering och vår riksdag kunde skapa förutsättningar så att svenska medborgare valde att inte flytta, alternativt flytta hem.

SvD

43 thoughts on “Allt fler lämnar Sverige

 1. Många flyttar till varmare länder för att slippa den svenska vintern, men det finns många andra skäl och svenskarna har alltid emigrerat.

  Det är också svenskar som under långa tider varit är den största återinvandringsgruppen tillbaka till Sverige, men på senare år har det varit de som flytt kriget i Syrien.

 2. Personerna i SVD-artikeln flyttar från Sverige till Spanien. Dom har nog kommit ur askan i elden; Spanien har ju börjat ta emot flyktingar en masse och kan komma att bli lika illa som Sverige även det tar några år.

 3. Enda sättet att lösa detta enorma problem är att beväpna samtliga genuina svenskar med automatvapen över en natt och därefter direkt eskortera ut samtliga invandrare till större containerfartyg i hamnarna med destination hemland. Samtliga svenskar måste då också få straffimmunitet under detta skede för att kunna genomföra denna massiva ”problemlösning”.

 4. Vilka dårar som stannar kvar. När nästa alla pensionärer
  Kan flytta till valfrit land. Som är biligare att leva i. Men dom är väll för räd om arslet bl får man bara betala 20% då om man skriver ut sig ( sink skatt)

  • Ooops då. Placerade den fel, skulle egentligen varit under inlägget ”Spektaklet är över”.

 5. Hade jag haft lite mer pengar hade jag evakuerat familjen för länge sedan. Här mår jag inte längre bra.

  • Eller rösta på Sd vetja. Med dom kommer allt lösa sig, pensionerna återställs, eller hur????

   Sd+Alliansen har bara 2 väljartyper

   1/ Höginkomsttagare som vet dom vinner på högerpolitik och får lägre skatter med mera fröken höger
   2/ Låginkomsttagare som tror dom vinner på högerpolitk i förhoppning att alla bidragen ska återställas
   Vilken typ väljare du är är sjukt lätt att räkna ut.
   Svenska pensionärer under fattigdomsgränsen kommer aldrig se någon återställare av varken SD/Allians eller rödgröna
   3/ SD/Allians tar fattigpensionärernas pengar till skattesänkningar (stoppar i bakfickan på höginkomsttagarna)
   4/ Rödgröna tar fattigpensionärernas pengar till den internationella socialbyrån som suger hit alla lycksökare.
   Tyvärr så tillhör en hel del läsare här – du bl a – kategorin lättlurade bonnläppar i tron och förhoppningen att Sd ska fixa biffen åt dom.

 6. Många pensionärer flyttar. Sverige har EU:s högsta skatt på pensioner. Höga matkostnader och boendekostnader, så många flyttar av ekonomiska skäl. Lägre sjukvårdskostnader i södra Europa också.

  • Man ha ”stulit” mitt forna hemland ifrån mig, nu upplever jag samma sak igen i Sverige, den delen av staden jag ha vuxit upp är nu i fast hand av muslimer och kallas för Lilla Marocko. Kollade bostadsmarknaden här i Oxelösund i dag två 2 lediga lägenheter på Kustbostäder, och jag tro inte att det är 08 folk som ha invaderad Oxelösund. Det börja bli mycket mörkt i stan.

  • Sjukvård är billigare pga du måste betala försäkring med. Lägg till försäkrings premierna och det blir inte bättre på andra ställe. Blådåre där!

   • Sjukvården är gratis i Spanien och mediciner kostar en bråkdel av vad de gör i Sverige. Dessutom saknas köerna om någon blir sjuk. Förutsatt att man.är skriven och bosatt i landet.

   • Carl Lundquist :
    Jag har efter över 30 år utanför Sverige lärt mig att SVENSKAR alltid VET BÄST.

 7. Är det svenskar som flyttar bort eller ”svenskar” som flyttar hem? Givetvis är det både och, men det vore intressant att veta hur många svenskar med svensk kulturell tillhörighet som flyttar.

  Sen finns det antagligen också MENA-folk som flyttar hem men som fortsätter vara skrivna i Sverige för att kunna behålla sina bidrag.

 8. Vilket förbannat hyckleri från Löfvenjuntan.De vet precis vad de gör när de bokstavligen jagar ut minst 20 000 nyutbildade svenska akademiker varja år ur vårt land plus många tusentals andra välutbildade som flyr skurkstaten och bananmonarkin Sverige.Sjukklöverjuntan har skapat detta katastrofala sönderfallande och grovt brottsliga samhälle vi har här i Sverige idag.Detta har pågått i decennier och bara blivit värre.De gamla sossarna Tage Erlander och Per Albin Hansson varnade för islamsk invandring för dem visste vilket helvetes kaos det skulle bli och just därför inbjöd sjukklövern världens värsta klankulturer från dysfunktionella länder i tredje världen,som bara vill parasitera men inte integreras i vårt västerländska land att få härja fritt i vårt land med all sin barbari och sharialagar.Värre folkförakt och svek finns inte i en sk demokrati.

  ”Låt oss lova varandra att göra Sverige till en demokratins högborg och aldrig tillåta att resultatet av gångna generationers kamp och offer och våra egna mödor lämnas ut som byte åt våldsmän och vettvillingar”.
  Per Albin Hansson 1 maj 1933.

  Precis just detta som Per Albin Hansson varnade för har sjukklöverjuntan gjort,bjudit in den sataniska ideologin islam med all dess barbari och sharialagar som är absolut det värsta som kan hända oss och vår demokrati och yttrandefrihet.

 9. Sverige styrs av muppar med allvarliga personlighetsstörningar..
  Förstöra så mycket som möjligt. Islamister infiltrerar MP.
  Först hade vi Reine, idag har vi Lövet, Margot osv…
  Viktor Orbán: “Hungary Does Not Need a Single Migrant”

 10. Är det frågan om ”svenskar” eller svenskar? Jag kan tänka mig att flyttningarna återvänder till sina veritabla skitländer efter erhållit medborgarskap för att fortsätta vegetera på vår hopslitna välfärd.

 11. Packar och åker direkt om jag får möjlighet. Nu har den svenska staten stiftat en lag att om du bor utanför EU längre än 6 månader får du bara behålla 2000 kronor av din pension. Gäller nog inte politiker!

  • Nästa lag lyder väl att man som pensionär inte får en krona om man äger tex en kåk eller stuga. Man måste först sälja bort allt, sedan kan man få typ matkuponger.

   • Och ifall man som jag köpte en bostadsrätt på 60-talet för kr. 20.000:-, men som nu betingar ett maknadspris på 3 – 4 miljoner så kanske man också blir drabbad av det du nämner?
    De jävla politikerna (oavsett partitillhörighet) skapar numera bara kaos och elände för oss som varit duktiga och hederliga genom att lura oss att rösta på dem så att de skall kunna sitta kvar med sina höga löner & privilegier som de ordnat åt sig själva!
    / Pensionär på det 73:e solvarvet

 12. Jag vet hur känslan är; ska nu söka arbete utomlands; sen flyttar jag. Men ska bedriva mitt ”oppositionsarbete” mot svenska musse-quisslingarna utomlands.

Kommentera