Andra Ryskan godkänd för OS – landsförrädare!


Den Ryska längdhopperskan  Darja Klisjina är inte först  med att bli godkänd att tävla under OS-flaggan. Däremot är hon först med att bli anklagad för  förräderi i sitt hemland. 

Darja Klisjina

Idrottsministern Vitaly Mutko i Ryssland säger att hon i princip blivit anklagad för förräderi men vi önskar henne lycka till, detta säger han till TASS, den ryska nyhetsbyrån.

Detta är den andra  Ryska idrottsmän / kvinnor som kommer att få lov att tävla under OS-flaggan – utan hemland.  Den första var 800-meters löperskan   Julia Stepanova.

Eftersom Ryssland har en historia av organiserad doping så är de sedan en tid avstängda från all friidrottstävlan internationellt. Många idrottsstjärnor har skickat in sin ansökan om att få tävla under IOK´s flagga. Utredningen  tar sin tid men många fler av de dryga 80 ansökningarna  väntas få tävla i Rio.

Man undrar varför ?  Är Ryssland avstängda  så är de, anser många. Detta är orättvist mot idrottsmännen anser andra.  Man kan ha sympatier för de idrottsmän som tränat en livstid för just detta  OS  men hur skall man få bukt på dopingen om undantag görs.

Det är alldeles för små straff för dem som använder doping inom idrotten. Oftast 2 års avstängning och sedan är det fritt fram igen. Andra gången samma sak…….Det kommer inte att ta slut om inte straffen blir hårdare.  Minst 5 år första gången och livstid vid upprepning  är rimligt.

Svensson älskar idrott men det skall vara på lika villkor och det kommer det aldrig att vara så länge dopingen frodas. Det är  på tiden att det  tas i med hårdhandskarna men det verkar vara svårt. Trodde att detta med Rysslands avstängning skulle vara en början men nu vet man inte.  Hur många kommer att tävla under OS-flaggan nästa gång??


12 responses to “Andra Ryskan godkänd för OS – landsförrädare!

 • Maja Anokhina

  Om solidaritet med sitt land är bara tomma ljud så hoppas jag att bägge två idrottskvinnor får alla privilegier, som man på elitidrottnivån brukar ha i mitt land, avdragna och börjar leva som just vanliga medborgare…
  Samtidigt fattar jag att det finns en massa idrottare som inte använder doping…
  Men om hela landet blev avstängt oavsett betyder det att lojalitet står mot egna förhoppningar/förväntningar…

  Gilla

 • Benny

  USA och Tyskland har ju också organiserad doping på programmet. Det hela är ett politiskt gyckelspel det fattar väl alla med någon större IQ.

  Gilla

 • Lofas

  Man behöver bara titta och jämföra bilder på tennis spelarna Williams och Sharapova för att inse vem som dopat sig mest. Men man ser väl det man vill se. Eller hur Mari Svensson. .

  Gilla

 • Lofas

  Globalisterna hade nog hoppats på många fler landsförrädare från Ryssland när dom använder idrotten isin smutsiga kamp för att bli av med Putin som vägrar böja sig för deras Sodom & Gomorra drömmar.

  Gilla

  • mari svensson

   Om du läst vad jag skrivit tidigare så hade du vetat att jag är en PUTIN vän. Detta gällde enbart det idrottsliga

   Gilla

 • Peter Kostin

  Helt fullt och fast är det en hämnd från USAs sida då Putin envist stoppade bombningar av Syrien genom att förstöra de kemiska stridsmedlen. Obama har bestämt sig för att Assadh ska bort och då görs allt för att hämnas på Ryssland

  Gilla

 • MartinA

  Om du tror att Ryssland är avstängda för doping så är du ju helt politiskt enfaldig. USA och globalisterna angriper Ryssland på alla sätt de kan komma på. Det är vad det här handlar om.
  Patetisk artikel.

  Gilla

  • mari svensson

   Tur att vi alla har olika uppfattningar – tack för kommentaren

   Gilla

   • MartinA

    Ok, har Kina stängts av? Finland? Frankrike? Etcetera.

    Gilla

   • mari svensson

    Kina borde vara det. När det är ledningen av landet som sponsrar dopingindustrin så skall de stängas av anser jag också. Finns det bevis för detta i Finland och Frankrike?

    Gilla

 • Sven

  Rysslands avstängning är lika mycket politisk som något annat. Att kollektivt stänga av ett land för att doping förekommer i stor skala är fel, det drabbar även oskyldiga. Att tävla under OS fana måste dessutom kännas som en halvmesyr… Ska OS-organisationen verkligen ha ett eget lag?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: