Vems är asylboendet….del Tre

Att det ska sitta så satans långt inne att få reda på svaren på de endalampa två frågor man ställer. Malmös tjänstemän gör allt vad de kan för att inte svara på…….

Ett: Vem eller vilka som äger och förestår asylboendet för ensamkommande unga män på Stenkällevägen 83 i Malmö,

Två: Då det inte är Malmö stad som upphandlat platserna vid asylboendet, vilken kommun är det då?

Vi är många som väntar på svar och därifrån kan vi gå vidare, även IVO (Inspektionen för vård och omsorg) är kontaktad men konstigt nog ”vet” denna myndighet inte något heller!? Svar från Migrationsverket väntas om fyra dagar…..äh.. Mina vänner som blev hotade i fredagsnatt i sitt bostadsområde vill väldigt gärna ha svar. Polisanmälan är upprättad.

Tidigare HÄR 

 

Kristina Bloomfieldwijk
8 juli (3 dagar sedan)
till mig, Sociala

Hej!

Eftersom Malmö stad inte har upphandlat boendet så har vi ingen information om vem som driver det. Jag får hänvisa till Inspektionen för vård och omsorg, www.ivo.se, som har tillsynsansvar.

 

Vänliga hälsningar

Kristina Bloomfield Wijk

Utvecklingssekreterare

 

Avdelning Barn- och familj

Sociala resursförvaltningen

Malmö stad

 

Tel. 040-340431

Mobil 0732-318645

kristina.bloomfield-wijk@malmo.se

———————————————————

 

till Kristina

Hejigen!

 

Ok, men jag förutsätter att ni vid sociala resursförvaltningen vet vilken kommun det är som hyrt in sig i Malmö för att hysa ensamkommande unga män från andra länder. Vilken kommun är det?

 

Vänligen Eva-Marie

———————————————

Hej!

Jag har semester, åter onsdagen den 17/8. Under min semester läses mina mail av min kollega.  Vid frågor angående Flexite eller Lex Sarah som inte  kan vänta kontakta  Joachim Tevebring, tel 0709-817406 ellerjoachim.tevebring@malmo.se

Vänliga hälsningar

Kristina Bloomfield Wijk

—————————————————

Och så skrev jag till IVO, Inspektionen för vård och omsorg:

Hej!

Jag skriver till Er på uppdrag av vänner som blivit hotade i sitt närområde av ensamkommande unga män, som bor vid ett asylboende på Stenkällevägen 83 i Malmö. En polisanmälan är upprättad.

Vi behöver veta vem som förestår detta boende, samt vilken kommun det är som upphandlat och hyrt in ensamkommande unga män i Malmö stad på denna adress?

Vi ser att ni i närtid gör en inspektion vid detta asylboende.

Vänliga hälsningar

Eva-Marie Olsson

—————————————————

Hej Eva-Marie,

 

Vi kan tyvärr inte söka på verksamhetens adress i diariet utan behöver veta verksamhetens namn eller namnet på företaget som driver verksamheten för att kunna svara på dina frågor. Återkom gärna med dessa uppgifter så hjälper jag dig vidare.

 

Vänliga hälsningar

___________________________________________

Josefina Linde
Registrator på huvudregistraturen
Inspektionen för vård och omsorg, IVO
Box 45184

104 30 Stockholm
Växel: 010-788 50 00
http://www.ivo.se

 

———————————————–

Hej!

Det kan jag inte hjälpa dig med då Malmö stads Sociala resursförvaltning inte vet vilka eller vem som driver detta asylboende, samt vad de säger att de ej heller vet vilken kommun som har avtal med det boende som jag skriver om. Vi malmöbor hoppas på er hjälp i detta.

Som vi ser det har handläggningen av detta ärende blivit till ett onödigt omständigt sådant, vi malmöbor ser med stor oro på detta förfarande. Vi inser också att ett asylboende som ”ingen” myndighet vet om inte existerar.

Det åligger Er myndighet som vi ser det att vara informerad om de institutioner som kan komma ifråga för inspektion.

Vänliga hälsningar

Eva-Marie Olsson

——————————————————

 

Och sedan skrev jag till Migrationsverket, (svar om fyra dagar!)

—————————————-
Vad gäller din fråga? *

Välj alternativ Arbeta i Sverige Besöka Sverige Flytta till någon i Sverige Skydd och asyl Studera i Sverige Svenskt medborgarskap Annat

 

Hej!

Eftersom det förekommer olika mindre trevliga händelser vid och omkring asylboendet på Stenkällevägen 83 i Malmö är vi malmöbor intresserade om att veta vem eller vilka som driver detta asylboende för ensamkommande unga män? Samt vilken kommun det är som upphandlat platser vid detta asylboende, då det enligt uppgift inte är Malmö stad.

 

Tack på förhand för svar

—————————————————

 

Just nu är den beräknade svarstiden upp till fyra arbetsdagar.

19 thoughts on “Vems är asylboendet….del Tre

  1. Helt otroligt – de verkar göra allt som står i deras makt att göra det svårt för ”oss” att få veta vad som pågår. Nu har du kommit så långt så nu kanske, kanske de ger upp hoppet om att du skall tröttna..Ge dig inte Eva-Marie. Det är sådana som du som behövs.

  2. Säker på adressen? Det är ett äldreboende med ett 20-tal pensionärer boende där, Blombukettens Äldreboende. Tidigare beskrevs det som Stenkällevägen/Högatorpsvägen vilket är en bra bit därifrån.
    Om det är på Stenkällevägen 83 så är det ingen höjdare, tvärs över gatan ligger Sommarängens förskola.

    • De flesta mysiga ställen på landet har lämnats pga att det inte går att försörja sig där.
      När Näringslivet fallererar är vi illa ute i storstaden, tror jag.
      I alla fall för Civilförsvaret en tynande tillvaro.

KommenteraAvbryt svar