Idag är det kommunisten från New Yorks dag i Almedalen

INRIKES. Kommunistledaren Jonas Sjöstedt, vars parti numera kallas vänsterpartiet har idag sin dag i Almedalen. Där låter det som vanligt, högre skatter och ännu högre skatter och de rika måste betala ännu mer. 

Man kan tycka vad man vill om skattetrycket och fördelningen av detta men vi har faktiskt nästan världens högsta totala skatter och ändå skenar statsskulden. 

Herr Sjöstedt kanske skulle fundera lite i andra änden, staten har inkomster och utgifter, och det kanske går att göra något lite på utgiftssidan.

Exempelvis politikers förmåner, under tiden oktober 2006 till februari 2009 gick han omkring och softade i New York, bodde på Park Aveny och hade det allmänt trevligt. Det är väl egentligen inget att säga om det om det inte vore för att han som drygt 40-åring levde på skattebetalarnas bekostnad och hade en statlig inkomstgaranti sedan sin tid i riksdagen. Anledningen enligt Sjöstedt själv var att han inte hittade en dagisplats och tyckte att fler politiker borde prova att ta en paus från hetluften.

─ Pettersson känner inte till förhållandena i New York men misstänker att en dagisplats eller en barnflicka inte tar många minuter att hitta om man försöker och vill betala för det men herr Sjöstedt tyckte det var bekvämare att leva på andra än att försörja sig själv. Det är därför Sjöstedt och andra gillar höga skatter. Dessutom skulle Pettersson inte haft något emot att som Sjöstedt ta en paus från hetluften för 40 000 i månaden.

Källa: I lokaltidningen blev jag, när jag berättade detta av andra vänsterpartister för några år sedan beskylld för att vara ärekränkande mot herr Sjöstedt.

Efter ett mejl till Herr Sjöstedt, blånekade han till att han levde på skattebetalarna men efter mejl till statens pensionsverk fick Pettersson rätt, då mindes en betydligt ödmjukare Sjöstedt att han misstagit sig. Dock ska sägas att detta inte var olagligt utan helt enligt reglerna som allt för många utnyttjar och struntar i att försöka förändra.

Kommunisten från New York flyttar till andrahandslägenhet

Kommunisten i New York bor nu på Östermalm

Sjöstedt har mycket att svara på

Jonas Sjöstedt tycker det är tråkigt på Östermalm

Sjöstedt mörkar

Herr Sjöstedt är en av dem som tycker dubbelmoral är dubbelt så bra, bland annat anklagar han Sverigedemokraterna för deras förflutna och har tydligen glömt att Vänstern stödde Hitler

Tycker ni inte att det är märkligt att hatmedier som Expressen med flera bara tar upp gammalt skit från ett parti under Almedalsveckan. Jag menar vänstern har ju betydligt bättre meriter på det området än Sverigedemokraterna men kanske röstar de opartiska journalisterna på Jonas…

Kommunisten softar i New York för skattebetalarnas pengar
Kommunisten softar i New York för skattebetalarnas pengar

11 thoughts on “Idag är det kommunisten från New Yorks dag i Almedalen

  1. […] Själv har den gode Jonas inget emot att utnyttja vinsterna i välfärden för privat lyxliv. Under tiden oktober 2006 till februari 2009 gick han omkring och softade i New York, bodde på Park Aveny och hade det allmänt trevligt. Det är väl egentligen inget att säga om det, om det inte vore för att han som drygt 40-åring levde på skattebetalarnas bekostnad och hade en statlig inkomstgaranti sedan sin tid i riksdagen, alla borde ha rätt till lite ledigt sa Sjöstedt samtidigt som han plockade ut drygt 38.000 i månaden från välfärden. Läs HÄR.  […]

  2. Vänsterns politiska ledare är falska. Vet ni vad det är för skillnad på en häst och en politiker? Hästen kan inte sko sig själv.

  3. Vidrig kommunist som blir lik Ohly för varje dag som går. Sen blir man ju nästan mörkrädd när man ser vilka hatiska blatteas han har i sin riksdagsgrupp.

  4. Jonas “FATTA” Sjöstedt är en hycklare…-vi får se hur mycket han FATTAT om de sexuella trakasserierna på festivaler, – han nämner fattigpensionärer och eftersom han själv är ansvarig för den ansvarslösa massinvandringen så är han en av de huvudansvariga för att det inte finns pengar till fattigpensionärerna, – om det INTE vore för massinvandringen så skulle Sveriges pensionärer kunna ha tre gånger så hög pension generellt eller ungefär på Schweiz nivå….! Såklart det kostar att ligga på topp och ta emot 100,000 tals araber/muslimer…! INTE KONSTIGT ATT HAN OCH FREDRIK REINFELDT VAR PÅ SAMMA NIVÅ BETRÄFFANDE DETTA!!!
    Sverige har GIGANTISKA skatter på många varor, exempelvis tobak och alkohol, problemet är att pengarna förskingras på den MÅNGKRIMINELLA MASSINVANDRINGEN där en enorm mängd grupper av araber/muslimer och annat slödder överutnyttjar bidrags-Sverige!!!

  5. Jonas Sjöstedt kommer ikväll att upprepa sitt mantra om att förbjuda vinster i välfärden. Hur skulle det vara om han istället propagerade för att förbjuda vinster i asylbranschen? Eller blir det en inre intressekonflikt för honom då?

  6. Jag kan inte direkt påstå att Almedalen väcker så stort intresse hos mig. Anna Kindberg Batra framstod som bäst men det finns en varning om ett stänk Margaret Thatcher hos “de nya hårda Moderaterna”. Jag tycker att SD är bäst. Att inte hela svenska folket förstår det?

    • Anna är en bitch. Jag är skeptisk mot hennes utspel. Jag litar inte på M längre, och det kan M tacka Egghead Reinfeldt för. För som han har betett sig så törs jag inte lita på M och hand inflytande är inte borttvättat ännu.

Kommentera