Inga fel när Alexandra slaktades av en vuxen som kallades barn

INVANDRARVÅLD. Det var inga brister i verksamheten som ledde till att Alexandra Mezher dödades på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Mölndal i januari. Det slår Inspektionen för vård och omsorg fast efter en granskning av boendet.

”Vi kan inte se hur man skulle ha kunnat skydda sig mot en sådan här tragisk händelse”, säger Maria Björklund, enhetschef på IVO, i ett pressmeddelande.

Den 22-åriga kvinnan arbetade ensam på boendet när hon höggs ihjäl med en kniv. Den misstänkte förövaren ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning. Han bedömdes efter dådet vara en vuxen man.

-Pettersson undrar hur det står till i myndighets-Sverige? Boendet följde tydligen reglerna men vem har placerat en vuxen dåre på ett hem för barn? Vilka är emot ålderstester? Vilka släpper in farliga människor i landet? De finns hur många ansvariga till mordet på Alexandra Mezher som helst…

TIDIGARE 2016-02-18. Alexandra är begravd. Slaktad av en vuxen som kallades barn

Den vita kistan stod längs fram i den stora salen, i ett hav av rosor och omgärdad av 22 levande ljus. Korskyrkan i Borås var fullsatt. Under strålande sol samlades 500 nära och kära för att begrava Alexandra Mezher, som knivdödades på ett HVB-hem i Mölndal i slutet av januari.

Arbetskamraterna berättar om en modig person, en tuff och kaxig tjej. Och om den överväldigande sorgen och saknaden.

– Du hade en för vacker själ för att stanna hos oss människor, du brann för att hindra orättvisor i vårt samhälle och ändra på lagar, säger en av dem.

Parisa Rajabion var en av vännerna som hade klätt sig i vitt för att hylla det goda i Alexandras liv. – Alexandra hade en personlighet som fyllde ett rum och gjorde avtryck. Hon ville alltid göra gott och ville göra sin familj lycklig. Vi som har fått äran att stå henne nära är evigt tacksamma, säger hon

Pastor Micael Nilsson, som höll i ceremonin, berättar om minnen från när Alexandra deltog i barngruppen som liten. – Jag minns en liten flicka som hade en tydlighet, en tydlig vilja som brydde sig oerhört mycket om sin familj, säger han.

Han talar om förtvivlan och känslan av mörker, en bottenlös känsla som inte har någon riktning. – Vägen framåt kan inte vara hämnd och mörker: Det måste vara förlåtelse och försoning, säger pastorn.

Läs mer på GP. 

-Pettersson menar att pastorn har fel. Mördaren ska dömmas och utvisas, det är självklart men titta på bilden Youssafi Nuur Khalif från Somalia. Hur kunde någon tro att han var femton år? De personerna borde åtalas också, allra minst för feghet.

Dessutom skulle jag vilja veta varför Alexandra mördades? Var det för att hon var kristen eller kvinna eller både och varför är det tyst om att Alexandra halalslaktades?

 

TIDIGARE 2016-02-11. Den 15-årige somaliern som mördade Alexandra är vuxen

Den unge man som misstänks ha mördat en 22-årig kvinna på ett HVB-hem för ensamkommande barn i Mölndal är inte 15 år, som polisen fått uppgift om, utan i stället över 18. Det visar en utredning som Migrationsverket gjort. Mannens exakta ålder har dock inte kunnat fastslås.

Migrationsverket har beslutat att avslå mannens ansökan om arbets- och uppehållstillstånd.
– Att han är vuxen har betydelse även i brottmålet, säger kammaråklagare Linda Wiking till GP.
Mannen är nu häktad till i slutet av februari, men befinner sig på en rättspsykiatrisk vårdenhet.

-Pettersson säger att alla de som blundade och teg är medskyldiga till Alexandras död. Att Migrationsverket ska behöva göra en utredning om det som en blind ser är ofattbart och det värsta är att det finns mängder med sådana ”barn” i vårt land.

Politiker, tjänstemän, journalister med flera är medskyldiga till mord.

TIDIGARE 2016-01-28. Bild på Alexandras mördare. Hur kan någon tro att somaliern är 15 år?

Den ”15-årige” pojke som misstänks för knivmordet på 22-åriga Alexandra Mezher häktas för mord – och för mordförsök. Enligt åklagaren ska han ha försökt döda en annan pojke på hemmet efter mordet.

– Det skedde strax efter att kvinnan angreps. Han fick inga skador. Mer än så vill jag inte säga, säger åklagare Linda Wiking.

-Pettersson anser att de som är emot ålderstester på uppenbart vuxna män och låter vuxna passera som barn av någon sorts välvilja ska anklagas för medhjälp till mord på Alexandra Mezher och medskyldiga till en massa gruppvåldtäkter och annat helvete i vårt land.

Alexandras mamma säger också att dottern ofta påpekat att de boende på hemmet inte var några barn utan män på 23-24 år. Såg Alexandra det så måste alla andra också ha sett det så varför krävs inget politiskt ansvar?

Anser etablissemanget att påståendet att ”barn” är äldre än de uppger bara är skrönor?

15_årig_somalier

Daily Mail

TIDIGARE IDAG. Idag häktas Youssafi Nuur Khalif från Somalia för mordet på Alexandra

Under onsdagen förhördes den somaliske pojke/man som greps direkt efter mordet på Alexandra Mezher och idag kommer det att hållas häkningsförhandlingar enligt kammaråklagare Linda Wiking. 

På tisdagen genomgick 15-åringen en så kallad mindre rättspsykiatrisk undersökning och då förhördes också sju andra pojkar som fanns på HVB-hemmet i Mölndal när den 22-åriga kvinnan knivskars till döds i måndags morse. De misstänks inte för brott.

I handlingar om 15-åringen som lämnats till Göteborgs tingsrätt finns inget fullständigt personnummer.

– Enligt de siffror vi har fyllde han 15 år under senhösten. Hundraprocentiga uppgifter om hans identitet har jag inte för närvarande, sade polisens presstalesman Hans Lippens.

Åldern har avgörande betydelse. Personer under 15 år kan inte åtalas och för unga som döms för brott och uppnått den åldern spelar födelseår viktig roll när påföljd fastställs. För att häkta någon under 18 år krävs så kallades synnerliga skäl.

-Pettersson ser att somaliern heter Yuassafi Nuur Khalif men om det är hans rätta namn eller hans ålder stämmer har vi ingen aning om, vi kan inte ens vara säkra på att han är från Somalia…

12 thoughts on “Inga fel när Alexandra slaktades av en vuxen som kallades barn

  1. Alla muslimer är muslimer!
    Men det vet nog inte de flesta Svenskar.
    De lever med ett antal färdiga fraser i hjärnan, som:
    ”Våldsbejakande extremister”.
    ”Icke praktiserande muslim”.
    ”Troende muslim”.
    Vilket skitsnack, alla är muslimer.
    Många ställer till ett helvete för oss.
    – Och har uppdrag att döda oss + ta över vårt land.
    Glöm inte det!
    Jag är rädd!

  2. Oops, är det därför som boendet gjort en Lex Sara anmälan på sig själva.
    Boendet hade betalt för 2 anställda denna tiden på dygnet, de hade 1. En ensam ung flicka, från Libanon, lite kaxig för att ”passa” ensamkommande s.k. barn. Oavsett hur unga och gamla de är, så är detta ett förödande recept. En kvinna skall lyda mannen – ingen kvinna skall tala om för ”mannen” vad som gäller. Detta är näst intill medfött för dessa muslimer.
    ………….men de gjordes inga fel………

  3. Lägg ner IVO. De håller samma usla nivå som DO, Granskningsnämnden för TV-program, PO o s v.

    Anförvanterna borde kräva en ursäkt av Maria Björklund.

  4. IVO är en skitorganisation som håller med de kriminella. En överläkare jag aldrig träffat har tillskrivit mig diagnoser jag inte har. Han har ingen
    Journalanteckning om detta.Det är grovt förtal IVO lägger ner det polisen likaså

  5. ”Vi kan inte se hur man skulle ha kunnat skydda sig mot en sådan här tragisk händelse”

    Hade bedragarafrikanen aldrig släppts in i riket så hade detta inte skett.
    Alltså stora brister på migv. och gränspolisen.

  6. Det enda felet var att kvinnan dog och det kan ju för faaan inte vara NEGERNS fel han höll ju bara i kniven och högg den i magen på na
    vad är det för konstigt med det ,,,det är ju självklart att han frikänns och får gå före i bostadskön och gulla lite med Mona Stalin

KommenteraAvbryt svar