Hur mycket av vår kultur ger vi upp för islam?

av Giulio Meotti  •  30 juni, 2016

  • Samma hat som kom från nazisterna kommer nu från islamisterna och deras politiskt korrekta allierade. Vi har inte ens en vag uppfattning om hur mycket av den västerländska kulturen vi har gett upp för islam.

  • Demokratier är, eller ska åtminstone vara, väktare av en ömtålig skatt: yttrandefriheten. Detta är den största skillnaden mellan Paris och Havanna, London och Riyadh, Berlin och Teheran, Rom och Beirut. Yttrandefriheten är det som ger oss det bästa av västerländsk kultur.
  • Det är självutplånande att tjafsa om hur vackra satirteckningar, dikter och konstverk är. Vi har betalat ett högt pris i Väst för friheten att kunna göra det. Därför borde vi alla protestera när en tysk domstol förbjuder ”kränkande” verser i en dikt, när ett franskt förlagshus sparkar en ”islamofobisk” redaktör eller när en musikfestival portförbjuder ett politiskt inkorrekt band.

Allt detta skedde under loppet av en vecka. En tysk domstol förbjöd komikern Jan Böhmermann att läsa upp ”obscena” verser ur sin berömda dikt om den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan. En dansk teater ställde uppenbarligen in föreställningar av ”Satansverserna” på grund av rädsla för ”repressalier”. Två franska musikfestivaler portförbjöd Eagles of Death Metal – det amerikanska bandet som spelade på Bataclanteatern i Paris när 89 människor mördades av IS-terrorister – på grund av ”islamofobiska” uttalanden sångaren Jesse Hughes ska ha gjort. Hughes framkastade att muslimer borde granskas mer; ”Det är okej att vara mer krävande mot muslimer nu för tiden”. Han tillade senare:

Gatestone_i_

”De vet att det finns en stor grupp vita ungdomar där ute som är både dumma och blinda. Rika, vita ungdomar som har vuxit upp med en liberal verklighetsbeskrivning ända sedan de gick på dagis, marinerade i högtravande föreställningar som egentligen bara är skitsnack.”

Läs vidare

8 thoughts on “Hur mycket av vår kultur ger vi upp för islam?

  1. Kan vi tillåta att muslimerna fullföljer det uppdrag de har från koranen?
    Kan vi tillåta att muslimerna tar över vårt land?
    Kan vi tillåta att muslimerna våldtar och skändar våra kvinnor/flickor?
    Kan vi tillåta att muslimerna får allting gratis av oss?
    Alla muslimer är muslimer!
    Jag är rädd!

  2. ”De vet att det finns en stor grupp vita ungdomar där ute som är både dumma och blinda. Rika, vita ungdomar som har vuxit upp med en liberal verklighetsbeskrivning ända sedan de gick på dagis, marinerade i högtravande föreställningar som egentligen bara är skitsnack”

    ”Västerländska liberaler gör skitjobbet åt dem; de tystar folk som IS anser vara kättare, de fullbordar IS terror”…

    Det här är fullkomligt vansinne, ahmed muhammed shabdshabd och hans arablikar har alltså lyckats tysta tidskrifter såsom Charlie Hebdo.
    Allt för att polismakten i det landet inte kan garantera säkerheten:
    ”Efter massakern på Charlie Hebdos redaktion var det väldigt få medier som återpublicerade deras Muhammedteckningar”…

  3. Zara Larson säger fy fan för er killar ,,,om våldtäkten ,,varför inte kalla saken vid sitt rätta namn ???? FY FANN FÖR ER JÄVLA BLATTAR
    och så länge man inte ens erkänner att det är blattar så kan man inte göra någonting åt saken utan man låter det fortsätta i all jävla evighet

  4. Så har vi den fåniga mångkulturen (inskrivet i gundlagen 2010). Könsstympningar, barnäktenskap, hedersmord, tvångsäkteskap osv
    Politikerna lever med en livslögn

  5. Vi ska fan i mej inte ge upp en mm av vår kultur för denna vidriga stenålderskultur som inte hör hemma i civilisationen.

  6. En sak är jag helt säker på och det är, att om Svensken inte
    vaknar ur sin medvetslöshet och röstar bort det patrask
    som idag driver Sverige allt längre ifrån överlevnad som
    självständig nation, så är nog fan loppet kört för all framtid.
    Fyra år till med dessa katastrofer överlever inte landet, så för
    fan se till att rösta SD 2018, allt annat är idioti!

KommenteraAvbryt svar