Vi är emot kvotering


Fyra kvinnliga näringslivstoppar skriver i en gemensam debattartikel att de inte vill se en lag där man sorteras efter kön och andra faktorer.

Antonia Ax:son Johnson, Viveca Ax:son Johnson, Jenny Lindén Urnes och Cristina Stenbeck, menar att en lag om könskvotering skulle få oönskade effekter.

De redovisar tre skäl till att en sådan lag inte bör införas.

 1. Bolagsägare ska jobba för ökad mångfald och jämlikhet, men det handlar också om andra faktorer som kompetens och erfarenhet.
 2. Det är aktieägarna som har och ska ha rätten att utse en styrelse, inte regering och riksdag.
 3. Om man inför en kvotering på ett område, kommer det då att stanna där eller spridas till andra?

Det här med kvotering är något vänstersocialistiskt flum. Att kvotera in kvinnor p.g.a. deras kön och inte kompetens, borde vara bland det mest förnedrande en kvinna kan råka ut för. Bara vetskapen om att man fått ett uppdrag för att man har ett visst kön och inte för att man är bäst lämpad, kan inte vara något annat än förödmjukande för de kvinnor som verkligen anstränger sig.

Dessa ord säger ganska mycket.

”…respekten för likabehandling och ett samhälle där vi inte sorteras och diskrimineras utifrån kön, etnisk bakgrund och andra faktorer som vi själva inte kan påverka. Med en kvoteringslag äventyras allt detta. Vill verkligen svenska folket och dess valda representanter i regering och riksdag det?”

Det finns redan exempel där människor diskriminerats p.g.a. sitt kön och sin etnicitet. Minns ni Simon Wallmark, brandmannen som inte fick ett sommarvikariat för att han var man och vit svensk? 100 000 fick han i skadestånd av Södertörns Brandförsvarsförbund. Detta med skadestånd borde om något få den vänstersocialistiska regeringen att dra åt sig öronen.

Antonia Ax:son Johnson, Viveca Ax:son Johnson, Jenny Lindén Urnes och Cristina Stenbeck är bara några exempel på kvinnor som verkligen lyckats utan att behöva en lagstiftning om kvotering. Heja tjejer, vi vet att ni kan om ni bara vill.

DN


11 responses to “Vi är emot kvotering

 • Mary Agnes

  Ett bevis på psykotiskt tvång över andra människor. En regelrätt konfiskering à la Oktober-revolutionen i Ryssland… aktieägarnas och företagens egendom ska likvideras…. men äger inte pensionsfonderna mycket av dessa företag…. ajöss pension…

  Gilla

 • Pica pica

  Kvoteringsfrågan har funnits i många decennier. Jag stötte själv på den på mitt första jobb och sade nej. Hur skulle jag känna mig stolt av att ha uppnått något – inte för min kompetens – utan för att jag är kvinna?

  Det är den här förbaskade vänstervridningen! Har sett att vissa vill gå längre och införa medborgarlöner till alla. Tänker då på sådana som Dror Feiler och Tehuvan i Malmö. Vad kan de tillföra för att utveckla svensk ekonomi och företagsamhet?

  Gilla

 • Argus

  ”Bolagsägare ska jobba för ökad mångfald och jämlikhet”

  Nej, bolagsägarnas uppgift är att driva företag. Det andra kan vara ett mål för politiken. Sedan tror jag inte att man lyckats särskilt bra om man rakt av exkluderar hälften av alla potentiella begåvningar. Det finns också risker med allt för homogena organisationer, ta Nokia eller sjuenighetens partier som exempel. Att dessa damer inte har ryggrad att säga emot den beiga röran som pådyvlats oss är beklämmande.

  Gilla

 • Ståfräs

  Tycker ”Feministregeringen o FI” skall börja med att utnämna muslimska kvinnor till Imaner i jämlikhetens tecken och att dom får vistas ute efter 18.00 utan sopsäck, lycka till!

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Protester skedde även när det breddes räkmacka för kvinnor att utnämnas till professorer.
  Det ska handla om kompetens, inte kön!

  Gilla

 • mari svensson

  Dessa 4 kvinnor hade inte varit där de är idag om de hade kvoterats. Smarta, intelligenta kvinnor som vet att kvotering är döden för många företag samt riksdagspartier. Man skall få ett jobb för att man förtjänar det – inte för att man är kvinna. Det är inte det demokrati och feminism går ut på. Totalt missförstått av inkompetenta politiker.

  Gilla

  • Argus

   Jag kan på rak hand se att åtminstone tre av de fyra är inkvoterade. Utan deras fäder eller förfäder hade de inte haft ett affärsimperium att styra över. Jag kan inte bedöma deras kvalifikationer, det är mycket möjligt att affärsbegåvningen gått i arv, men utan efternamnet hade de inte suttit där de sitter. Samm sak gäller förövrigt manliga arvingar till affärsimperier.

   Gilla

   • mari svensson

    Helt rätt men jag vet att de har fått arbeta hårt för att göra sig förtjänta av att ärva – går inte att jämföra med kvotering

    Gilla

 • Android77

  I vår familj är vi motståndare till feminism och det gäller särskilt min yngsta dotter. Hon rejsade förbi hela högen och fixade ett toppjobb de flesta bara kan drömmar om. Har man 95% rätt på mattetestet så ordnar sig det mesta.

  Gilla

 • Tony

  Att kvotera in människor på grund av kön är otroligt korkat,
  för min del struntar jag fullständigt i om 9 av 10 chefer är
  kvinnor bara det är dom bästa som valts ut.
  Men i det konstiga Sverige idag står man i kö för att kalla
  sig feminist, och gärna med regnbågsflagga i handen?

  Gilla

 • Vargkvinnan

  Hela den nuvarande regeringen är nog inkvoterad!!!! Med både blindhet och fullständig okunskap!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: