Domstol stoppar tillfälliga boenden


”Det blir inga tillfälliga bostäder i Göteborg”, konstaterar Jahja Zeqiraj (S) surt.

Mark- och miljödomstolen har sagt sitt och menar att dessa boenden inte har den karaktär som tillfälliga boende ska ha. De har helt enkelt för hög standard för att få kallas nödboenden.

Bostäderna som i första hand var tänkta för nyanlända familjer och ensamkommande, var menade att placeras i bostadsområden där det finns få utlandsfödda. Ambitionen hos det röd/gröna styret var klar. De svenska familjerna skulle tvingas att integrera sig med afghanska barn, syriska- och somaliska familjer.

Kanske just att protesterna från de boende var en avgörande orsak till mark- och miljödomstolens utslag. Undermeningen i domstolens beslut är att det inte tidigare funnits behov av exempelvis studentlägenheter och att dessa behov knappast finns nu heller. Den sura socialdemokraten menar dock att domstolen med sitt beslut, inte ser till den breda allmänhetens behov av enkla bostäder.

”Den breda allmänhetens behov?”

Nu är det väl inte den breda allmänheten som eftersträvar billiga, enkla och temporära bostäder. De är istället ämnade åt nyanlända som i asylkaosets spår måste ges en bostad utanför Migrationsverkets domäner.

Att det röd/gröna styret i Göteborg vill förlägga dessa modulhus i områden som hittills klarat sig bra från mångkulturen, säger vad vi har att vänta oss.

Nu lurar två andra lösningar som jag knappast tror gör Göteborgarna mer välvilligt inställda.

Dels har fastighetskontoret en lösning när 500 lägenheter ska frigöras från det allmänna beståndet och fördelas till nyanlända. Glädjer säkert de som köat i flera år för en bostad.

Dels kan det populära och mycket välbesökta rekreationsområdet Röda Sten få se flytande bostäder redan till hösten. Det lär inte glädja särskilt många.

GP


4 responses to “Domstol stoppar tillfälliga boenden

  • mari svensson

   perfekt – massor av studenter i Östersund som behöver bostäder. Kunde inte bli mer lägligt. Eller??

   Gilla

 • Pica pica

  Jag tror att regeringen har ställt till det för Sverige och inte minst kommunerna genom omsvängningen i massinvandringen. Man tvingades i höstas att strypa tillförseln = fri invandring till Sverige. Men samtidigt hade man tagit ifrån kommunerna deras självbestämmanderätt och tvingar dem ta emot migranter.
  Det har poppat upp alltfler girigbukar som vill tjäna på invandringen och som gärna sålt in vansinniga avtal till Migrationsverket. Ofta löper dessa avtal på 4 -5 år oavsett beläggning, typ Piteå Havsbad och Ocean Gala.
  Samtidigt har många kommuner känt sig tvingade att snabbt ta fram bostäder till påtvingade potter och köpt in bostadsrätter och villor eller bygger modul- och Attefallshus. Nu står de där med sina tvättade halsar och långa dyra kontrakt. Här i Östersund råder det nu stor förvirring vad de ska göra med sina åtaganden när kvoten plötsligt sjönk. Risken finns att de får försöka få in studenter i de påbörjade Attefallshusen – och de är inte billiga.

  Gilla

 • mari svensson

  Tur att man inte behöver åka in till den stora staden så ofta!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: