Sverige har ”köpt” in sig i Säkerhetsrådet.


INSÄNDARE. Så har den humanistiska stormakten köpt in sig i FN:s säkerhetsråd med mer än 2/3 majoritet i generalförsamlingen. Det kan tyckas vara ett bevis för Sveriges ställning i världen och stats- och utrikesministrarna myser av förnöjsamhet. Men sanningen är att regeringen mutat sig in i säkerhetsrådet på ett omoraliskt och burdust sätt. Hela den så kallade kampanjen har kostat, vad UD uppger, drygt 20 miljoner kronor och säkerligen mer av oredovisade medel.

Eftersom varje stat på jorden har en röst i generalförsamlingen, oavsett hur stora de är ytmässigt eller befolkningsmässigt, har regeringen koncentrerat sig på de minsta staterna, de med ca 100 000 invånare eller mindre.  Flera av de små önationerna i Stilla Havet har bjudits in till Sverige under täckmantel av en klimatkonferens. De har flugits hit i biznissklass, bott på lyxhotell, ätit gott och fått presenter av regeringen, dvs skattebetalarna. Medel för detta har tagits av biståndsbudgeten. Vidare har byråkrater som Margot Wallström och kabinettssekreteraren Söder, en broiler ur den politiska adeln, rest till diktaturstater som Zimbabwe eller små öriken i Karibien som St Vincent.

Med många stater har man kohandlat, de stöder oss i säkerhetsrådet och vi stöder dem med t ex utnämningar i diverse FN-organ. Vilka uppgörelser regeringen har gjort med flera länder i den så kallade u-världen lär vi få se vid kommande omröstningar.

Hade UD varit ett företag hade det blivit åtalat för givande av muta, som Telia och Ericsson nu riskerar att bli. Men att en åklagare skulle inleda en förundersökning av regeringens handlande i detta fall lär inte ske.

Vi behöver ett FN, men inte det FN vi har (och inte det EU vi har heller för den delen). FN är föråldrat, skapat under andra världskriget då jorden såg annorlunda ut.  I säkerhetsrådet finns det fem permanenta medlemmar med vetomakt, USA, UK, Frankrike, Ryssland och Kina, och fyra av dessa består av ”vita” nationer, trots att vi vita kanske bara utgör 20 % av jordens befolkning.  Ingenting kan ske i säkerhetsrådet om inte de fem permanenta medlemmarna är eniga, så vad kan lilla Sverige förmås göra?

FN:s tjänstemän sitter med synnerligen höga löner och ser helst om sitt eget byråkratiska hus. Vår egen Britt Marie Ahlenius har riktat svidande kritik mot FN och dess generalsekreterare.  Istället för att lägga allt krut på att få en plats i säkerhetsrådet borde regeringen ägna sig åt EU:s problem och framförallt åt våra egna problem hemma i Sverige. Men det är kanske för jobbigt och tradigt, bättre att ägna sig åt nostalgi från Palmeåren och låta Sverige långsamt förfalla.

Lars Hässler


12 responses to “Sverige har ”köpt” in sig i Säkerhetsrådet.

 • Involuntarium

  ROTUM det är det som får hjulen att sno! Utan ROTUM ingen ruljans alls!

  Förlåt, ROTUM ska självklart vara MUTOR och ingenting annat!

  Det blir inga affärer utan korruption, varenda politiker och tjänsteman har sitt pris, precis som övriga medborgare! Det är värdet på tjänsten eller varan som avgör storleken på mutorna!

  Ni vet alla dessa förbannade uppförande koder och regelverk kring mutor och korruption, de gäller bara marginaliserade arbetare och tjänstemän med lägre rang i hierarkin!

  Jo det är klart en marginaliserad arbetare eller tjänsteman med lägre rang får självklart ta emot en ””gåva med ett värde understigande 500 SEK.”” Det är ju helt enligt reglerna för gåvor från arbetsgivare till marginaliserade arbetare och tjänstemän med lägre rang i hierarkin! Självklart gäller reglerna även gåva från leverantör till inköpare eller annan kontaktperson hos köparen!

  Tror inte att den offentliga sektorn och näringslivet skiljer sig speciellt mycket från varandra i det här avseendet!

  Det går väl att uttrycka girigheten på följande sätt ””mycket vill ha mer och helvetet blir aldrig fullt!

  Gilla

  • Involuntarium

   Ni som ger tummen ner, borde självklart ger Er version av Sveriges köp av en plats i Säkerhetsrådet!

   Undrar självklart hur Ni definierar mutor och korruption?

   Gilla

 • Fjodor

  FN är , som alla internationella organisationer, korrumperade i grunden. FN är heller inget demokratiskt projekt utan ett elitistisk projekt så varför ska man vara förvånad att det är mutor som ger position.

  Gilla

 • Ståfräs

  Nu kommer alla kvinnor i hela världen få det fina skyddsarmbandet som tryggar deras säkerhet mot våldtäkt, utom pursvenska flickor o kvinnor förstås, grattis PK

  Gilla

 • Mary Agnes

  Vi får se att Väggströms och regeringens angrepp på Israel kommer att bli hätska och än mer propagandistiska när alla köpta röster cashar in sina marker.

  Gilla

 • Bosse

  Vad händer om någon av de mutade inte förblir nöjda och hotar att avslöja taskspeleriet kring säkerhetsrådskampanjen? Något i den stilen är ju i nuläget inte helt uteslutet.

  Gilla

 • Tony

  Hånfullheten från andra länder kommer att öka, att mutkolvarna
  i vår värdelösa regering och köpt röster från alla blåbärsnationer
  imponerar inte på någon , men föraktet för Sverige ökar, för det
  är inte det första område som Sverige sticker ut på!

  Gilla

 • Lars Wibom

  Det verkligt hemska är att Margot Wallström nu kommer att exponeras ännu mer inför en häpen värld!

  Gilla

 • ossie

  Och Sverige som är så fritt från mutor och korruption.

  Gilla

 • Galten

  Någon som är förvånad?

  Gilla

 • Android77

  Man önskar att Margot Wallströms karriär skall var över snart men hon läxar väl upp hela världen med Svensk självgodhet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: