Asylbåten har fått grönt ljus

Den omstridda asylbåten Ocean Gala har nu fått alla papper klara och kan öppnas som asylboende så fort Migrationsverket ger klartecken.

Nu har bolaget bakom fått sin F-skattsedel, de är nu registrerade i momsregistret och som arbetsgivare och nu kan miljonerna börja trilla in.

SVT

Nu kan de cirka 200 invånarna i lilla Utansjö andas ut. De får nu sällskap av närmare 1 800 araber och afrikaner som säkert kommer att trivas på denna lilla ort ute i ingenmansland. Att den lilla byn kommer att märka av deras närvaro på olika sätt, råder det ingen tvekan om. Fast är de så glada…?

Läs själva

Fast 75-åriga Marion Andersson i Utansjö firar nog med skumpa idag. ”Åh, det är så spännande, det är fint väder och vi väntar på att den här båten ska komma. Det ska bli jätteroligt, spännande för byn”. Marion i all ära, men jag törs lova att den gamla damen aldrig läst alternativa medier och tagit del av vad ett gigantiskt asylboende inpå knuten innebär i verkligheten.

12 thoughts on “Asylbåten har fått grönt ljus

 1. Va va det jag sa?, ”Bara en tidsfråga så kommer alla papper och tillstånd att vara klar”.

 2. Ocean Gala bröt mot flertalet lagar, bl.a. genom att utan tillstånd anlöpa en svensk hamn och det var inte vilken hamn som helst utan en hamn som i sin tur också saknade tillstånd att ens ta emot båten och dessutom i ett militärt mycket strategiskt område.
  I ett normalt land hade skeppet beslagtagits omgående och belagts med kvarstad till dess böter i miljonklassen betalats och personalen hade fängslats!
  Ett utländsktregistrerat skepp som anlöper en svensk hamn på detta spektakulära och olagliga sätt är ju högst anmärkningsvärt och ett allvarligt intrång på svenskt territorium. Skulle även kunna klassas som en krigsförklaring.
  Att dom nu i efterskott fått alla papper och tillstånd tyder bara på en enda sak. Dom svenska myndigheterna är skurkar och landsförrädare, hela bunten!
  Det finns nu även långtgående planer på ännu ett lyxskepp till Timrå/Sundsvall, samt på ett par platser till i landet. Här kan dessa utländska skepp helt riskfritt också smuggla in vapen till dom muslimska soldaterna. Dom behöver inte ens SMUGGLA in vapnen längre utan det kan nu ske helt öppet, ingen tycks ändå reagera märkbart. Invasionen av Sverige har nu kommit in i ett nytt skede!
  Janne

  • Jag håller helt och hållet med Janne.
   Det som stör mig mycket är att båten överhuvudtaget fick lots. Det är lotsplikt för båtar av den storleken i det här området. Om det varit lite stake i någon myndighet någonstans(Krigsmakten/SÄPO)så bör ett telefonsamtal till Sjöfartsverket kunnat begärt att den här båten inte ska få lotshjälp och då har de helt enkelt inte kunnat gått in och lagt till…fast lots-Gunnar kanske är en god människovän som ställer upp för flyktingar vilka får åka ute på havet med något så uselt som ett lyxfartyg.
   Eller så ”gjorde han bara sitt jobb”.

 3. När kommer utrensningen med början i toppen och i styrelsen på Migrationsverket?

 4. Neeeej!! Måtte migrationsverket hålla hårt i pennan och INTE skriva på.
  Det måste finnas ett sätt att komma ur detta ”kontrakt”. Vad har hänt med hamntillståndet?? Det är ju inte klart vad jag vet och kommer förhoppningsvis inte att bli det heller. När gick tidsfristen ut för dem att ha allt färdigt? Måtte de inte ha detta klart tills dess.( 4 eller 7 juni har jag för mig)

   • Härnösands kommun kommer inte att kunna lösa problemet. Har de inte lyckats få bort båten hittills så blir den tyvärr liggande.
    Jag är fullkomligt övertygad om att ett ytterst fåtal tjänstemän/ev.någon enstaka politiker har fått eller kommer att få ett personligt samtal från Stockholm om att de förbjuds att försöka få bort båten.
    Jag är helt övertygad om det eftersom det är så uppruttet i Sverige idag, vi är långt borta från demokrati.
    Önskar att jag har fel men tyvärr, båten är nog där för att stanna.

Kommentera