64 dömda efter systemhotande assistansfusk


INVANDRARBROTT. Stoppade utbetalningar på 59 miljoner kronor, 46 miljoner i skadestånd till Försäkringskassan och hittills 64 personer som fällts för brott. Det är resultatet av en särskild insats mot assistansfusk, Operation Fjord.

26 utvalda assistansbolag har närgranskats.– Väldigt mycket återstår att göra, säger Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler.

Operationen – som har pågått i fem år – är nu avslutad, men myndighetssamarbetet fortsätter. – Vi behöver både mer resurser och en annorlunda kompetens. Vi behöver till exempel ha in duktiga revisorer och företagsekonomer som kan just de här frågorna, säger Ann-Marie Begler.

-Pettersson kan skryta med att ha skrivit om denna systemhotande invandringsindustri längre än vad försäkringskassan har granskat det.

”Fusket med assistentersättningar är extremt omfattande och mer än var tredje bidragskrona utgörs av fusk, enligt Karl-Arne Ockell vid länskriminalen i Halland år 2010. Det blir totalt över 10 miljarder per år eller 4 000 kronor för varje skattebetalare i Sverige.”

Visst, det är inte bara invandrare och människor med invandrarbakgrund som ägnar sig åt detta, men det är nästan bara de som döms och detfaktumet får ni tolka själva…

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.


4 responses to “64 dömda efter systemhotande assistansfusk

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: