Tyskjävlar!

SÖDERMANLAND. Missförstå mig inte, normalt har jag inget emot tyskar, tvärtom, det är ett duktigt folk, bara lite bullriga ibland men normalt trevliga och artiga.

De har sedan många år upptäckt hur vackert det är i Södermanland och spelar ofta in “Inga Lindström”-filmerna i trakten. Inga Lindström är pseudonym för Christiane Sadlo, som är en kvinnlig tysk manusförfattare och journalist. Filmerna handlar ofta om kärlek i svenska och sörmländska miljöer, de har hållet på sedan 2003 med fokus på Nyköping och sydöstra Södermanland.

Idag gick tyskarna dock lite för långt. – Pettersson tänkte ta sig sitt eftermiddagsdopp där han oftast får vara själv men kom inte fram, vägen var blockerad av filmteamet som spelar in film på “min” badstrand. De är totalt hänsynslösa.

Jag fick bada en bit bort där sanden är ersatt av sten, fan också.

Nåväl, efter tyskar och bad hade den oäkta hustrun plockat upp lite färskpotatis och dukat upp lite andra godsaker som silltårta och brännvin från sörmländska Nils Oscar, inte dumt alls, så här dan före dan…skål.

 

17 thoughts on “Tyskjävlar!

 1. Ja Ja vi är och förbli de hemska Tyskarna, efter Muslimerna det hemskaste som ha drabbad Sverige i modern tid.
  Jag be så mycket om ursäkt för mina fd. Landsmän. Som botgöring kan jag ställa mig framför Systemet med Systemkassen innehållande “En halv Böj” i handen, vifta med Svenska flaggan och sjunger “Jag är så gla att jag är Svensk!

  • Tyskar är inte hemska, jag känner inte helt och hållet igen den bild av tyskar som står i kommentarerna här. Har alltid kommit bra överens med tyskar.
   MEN
   En del tyskar är dryga, tom drygare än våra sydsvenskar. Men den tyska disciplinen och ordningen = helt ok.
   Fulla & skrålande svenskar förekommer däremot,
   som här typ: https://www.flashback.org/t2703014p2

  • Du är redan integrerad Kurt ! I övrigt delar jag din uppfattning,även om jag delvis är part i målet ! De som jag under alla mina år upptäckt,som bryter av mot andra (förutom svenskar) är engelsmän !

 2. En midsommar utan en Nils Oscar och en tysk….är ingen riktig midsommar.

  Så är det bara.

  Fortfarande har jag inte sett någon av de klassiska “”Inga Lindström”-filmerna” men de verkar vara populära I D-LAND.

  Oäkta hustrun vet hur man smälter en Petterssonare……………

  • Upplys mig! Jag har aldrig hört talas om en Nils Oscar. Vad innehåller förpackningenl Nu är jag ingen kännare av snaps men vissa rätter kräva sådana drycker.

 3. Det kommer att bli en eller två Nils Oscar nästa gång jag är i Sverige, lagom till kräftpremiären, Glad Midsommar till Er alla.


 4. …ingen ny företeelse att Tyskar gillar just Sörmland…en Tysk
  pilot från 1:a världskriget gillade trakterna kring Årdala, vid
  sjön Båvern…han va bundis med V-gurra å Bondeätten bl.a.
  Gissar de delvis va tack vare hans ställning i “Drittes Reich”
  vi fick följa kriget från åskådarplats?

 5. Eftersom jag bott i Tyskland och även träffat dem i olika andra länder har jag märkt en viss skillnad. Värst var det i Tunisien. Som de gick an och var rent rasistiska när de fick en uppassare som var lite mörkare. Så uppför de sig inte i hemlandet. Har också varit tvungen att ta ner dem här i min hemstad. De tror tydligen att ingen förstår deras språk.

  Men varför blir de extra högljudda utomlands? Händer inte med t ex österrikare och schweizare.

 6. Österrikiska krögare är tyskar på steroider. Var tvungen att sätta en sådan på plats en gång. Han fick problem med hjärtat och fick lägga sig i bilen. Sen blev vi vänner efter det.

 7. Härligt, Pettersson, när tyskarna försvunnit.
  Ha en fin modsommar!
  Trosa är också fint.

 8. Pettersson:
  Dan före dan ?..När firar du midsommarafton i Sörmland ? Själv sitter jag här nu stingmätt efter min lyxmiddag.. Nu är jag förstås lite konservativ,och låter inte politiker bestämma när jag skall fira årets höjdpunkt..
  Tjo flöjt,sa Janne Wengman (eller vad han nu hette) 🙂

 9. Litet pris att betala för att bo i en idyll. De är förhoppningsvis borta imorgon…….

Kommentera