Afrikanska Mali vårt intresse…….del två

Kära bloggläsare, samt alla skribenter från skattefinansierad hatmediaMali bistånd som bevisligen häckar här på Petterssons, man ska lägga sig i och ifrågasätta. Än så länge är jag endast i detta ärende i fasen att lägga mig i. För någon dag sedan basunerades det ut att vårt fosterland ökar ekonomiskt bidrag till Afrikanska Mali, då det landet är en ”drivbänk för terrorism”…….och att vi svenskar ”tjänar”på att gödsla ut pengar vi inte har till projekt till länder långt bort.

Jag skrev till svenska utrikesdepartementet HÄR, idag fick jag ”svar”………jag tror att utrikesdepartementet vill göra mig trött, men det är inte ofta som jag ger mig, jag kämpar på som en terrier 😉 

 

Hej,

Utrikesdepartementet har mottagit din begäran om att få ta del av handlingar/information rörande bistånd till Mali. Det är jag som kommer att vara ansvarig handläggare för ditt ärende. Du är välkommen att höra av dig till mig om du har några frågor under tiden som handläggningen av ärendet pågår.

 

Innan vi kan gå vidare med handläggningen av ditt ärende behöver jag en specificering från dig rörande vilka handlingar det är du vill ta del av. I din begäran hänvisar du till ett nyligen av regeringen fattat beslut rörande att under en fem-årsperiod betala ut per år à 240 miljoner till freds och konfliktslösning i Mali. Jag uppfattar din begäran som att du önskar ta del av detta regeringsbeslut och den nya strategin rörande Mali. Är det korrekt uppfattat?

 

I din begäran frågar du även hur mycket Mali tidigare har fått av Sverige. Jag har i anledning av din fråga gjort vissa efterforskningar och talat med ansvarig handläggare för Mali på UD som berättat att, vad gäller summor och projekt som finansierats under tidigare strategi ligger ansvaret på Sida. Sida har ett bra verktyg genom webbsidan Openaid.se (http://openaid.se/sv/aid/2015/) där man kan följa biståndet till alla länder för olika år. Jag hoppas detta verktyg kan vara till hjälp för att besvara din fråga. Om du önskar ta del av handlingar förvarade hos UD rörande tidigare bistånd eller strategi rörande Mali ber jag dig återkomma med specificering rörande detta: vilken typ av handling du vill ta del av och för vilken tidsperiod.

 

Med vänlig hälsning,

 

Åsa Pålsson

Ämnessakkunnig

Rättssekretariatet

Utrikesdepartementet

Regeringskansliet

103 39 Stockholm

08-405 51 35

asa.palsson@gov.se

www.regeringen.se

—————————————–

Hej Åsa!
Tack för ditt långa mejl till mig angående om att få ut handlingar om hur pengar tidigare har fördelats till biståndsprojekt Mali, samt om hur regeringen har för avsikt fördela nya och ökat ekonomiskt bistånd för svenska skattepengar till det Afrikanska landet Mali, som enligt uppgift är en ”drivbänk för terrorism”.

Jag vill ha tillsänt mig protokoll, handlingar och redovisning om var till vilka och till vem svenska pengar har använts och dito som i framtiden genom politiska beslut kommer att riktas till Mali.

Alltså jag vill få redovisat både vad det svenska ekonomiska bidraget är i utfall till svenska tjänstemän (vilka de är och hur mycket per år/månad de arvoderas/avlönas med) samt exakt vilka/vem och hur mycket personer/organisationer i Mali får av svenska skattebetalares pengar.

Sedan har vi det med resultat, jag önskar att få verksamhetsrapport, vad har svenska skattepengar åstadkommit i Mali, samt vad räknar man med att åstadkomma med nya ökade anslag av svenska pengar?

Vänliga hälsningar

Eva-Marie Olsson

Malmö

10 thoughts on “Afrikanska Mali vårt intresse…….del två

  1. Eva-Marie!
    Det hade funnits två beundrande och berömmande brev ytterligare om de inte hade ”försvunnit” på vägen när jag sände dem.
    Tack, beröm och beundran för det du gör, Eva-Marie, ändå!

  2. Mina beröm till dig Eva-Marie skall jag lagra,så jag slipper oupphörligt plita ner dem….Mitt STORA honnör till dig..

  3. Eva-Marie. tänk om vi hade flera som dig som synade vad våra politiker gör med våra skattepengar? Fast då skulle vi bli gråhåriga allihopa. Jag gillar särskilt din förfrågan om arvoderingen av svenska tjänstemän.

    Jag har länge varit misstänksam efter som Löfven & Co i var och varannan fråga som enkelt skulle kunna avhandlas istället har valt att tillsätta en utredning på nåt år eller så. Många sossar och MP:are tjänar extra på detta kan jag tänka mig.

    • Tack Pica, jag kan liksom inte låta bli att ställa frågor då jag undrar över någor, och sådant som jag starkt anar är orättfärdigt.

      Såklart att både svenska tjänstmän i politiskt tillsatta arvoderade anställningar skor sig…..pengar rinner iväg på skit helt enklt. Dessa svenska tjänstemän vill vara ifred därav det nonsenssvar jag fick mig tilldelat, såklart att jag förstår vad dom sysslar med, OM jag suttit i beslutande position då hade jag gjort om och gjort rätt.

      Sedan har vi det med afrikanerna i Mali, vilka får våra pengar, vem och vilka göder vi, vilka blir feta av våra skattepengar?????

Kommentera