En krönika med många frågor


Det gäller Aftonbladet igen. Nej, det är inte Lindberg eller Virtanen den här gången, även om deras alster ständigt ger människor huvudbry.

Det gäller Katrine Marcal (f.d. Kielos) som hävdar att britterna förgiftats av nationalismen när Storbritannien nu kan komma att lämna EU.

Följ med på resan och ställer er samma frågor som jag.

”I den bästa av världar skulle den brittiska folkomröstningen om EU-medlemskap nu på torsdag ha handlat om demokrati”

I de bästa av världar har man demokrati och vad är mer demokratiskt än att låta medborgarna i ett land vara med om att påverka deras vardag?

”Alla som röstar för utträde är inte rasister, men alla rasister röstar för EU-utträde. Det ligger mycket i den krassa analysen”

Alla muslimer är inte IS-anhängare, men alla IS-anhängare är muslimer. Är det också en krass analys Katrine?

”Storbritannien är ett land utan personnummer eller id-kort där ingen riktigt vet vem som använder sig av sjukvården eller egentligen ens befinner sig i landet”

Är inte det det stora problemet i såväl Storbritannien, Sverige och övriga EU? Vem vet egentligen vilka som går till folktandvården och får gratis tandvård? Vem vet egentligen vem din granne är eller vem du möter på gatan? Vem vet egentligen om mannen i fult skägg du möter på gatan är en hederlig nyanländ som är på väg till jobbet eller en terrorist som är ute och rekar inför ett kommande attentat?

”Migranterna från Öst- och Centraleuropa kommer för att arbeta, de lever inte på bidrag”

Okej, Katrine. De män och kvinnor i olika åldrar som sitter utanför butikerna och tigger pengar av andra, vill alla ha jobb och ingen vill ha bidrag av de västeuropeiska staterna eller de godhjärtade organisationerna? Hur är det då med de som verkligen kommer till Storbritannien och verkligen arbetar? Förvisso får just de inga bidrag, men är det inte så att deras familjer i hemlandet fått både barnbidrag och familjeskatteavdrag?

”…om Turkiet går med i EU. En enda okontrollerbar flod av invandring kommer att dränka Storbritannien”

Är det inte så att miljoner turkar kommer att se sin chans att lämna det allt mer islamiserade Turkiet, att många kommer att vilja återförenas med familjer och släktingar i Västeuropa, att kriminella kommer att utnyttja situationen, att fattiga turkar kommer att samsas med rumänska tiggare utanför butikerna och att terrorister från Mellanöstern får det lättare att ta sig till Europa?

”Sådan är nationalismen. Den bor granne med hatet”

Här använder Katrine Marcal den klassiska vänstersocialistiska utgångspunkten. Människor som älskar sitt land och inte vill se de gigantiska förändringar landet genomgår, bär på hat. Gäller det samtliga nationer Katrine? Skulle du vilja stå i en talarstol framför parlamenten i USA, Argentina, Japan, Somalia, Iran, Marocko, Frankrike, Australien, Kina eller valfritt land och hävda att ni bär på ett hat om ni främst värnar ert eget land och era egna medborgare?

Aftonbladet


6 responses to “En krönika med många frågor

 • Tony

  Det spelar ingen som helst roll vad fåntrattarna på Aftonlögnen
  heter, dom är lika jävla inkokta i huvudet alla, antagligen är det
  nog en förutsättning för att få jobba där, det lustiga är att dom
  säger sig vara Globallister, och ändå trängs hela högen av dem
  på Söder eller Östermalm?

  Gilla

 • ÅMÅL

  NATIONALISM ÄR DET MEST NATURLIGA!

  Katrine Marcal är globalisternas språkrör, ständigt.

  Gilla

 • Fjodor

  Alla folk i världen har rätt till egna länder enligt pk. Kurder, palestinier mfl.
  Alla utom de europeiska folken.

  Gilla

 • mari svensson

  Är inte det något bra att man förgiftats av nationalism??!! Skall man inte värna och vara stolt över sitt land? Undrar vem det är som förgiftats av PK-maffian?

  Gilla

 • jan

  Utan nationer får vi tyranni. Vem vill ha tyranni som styrs av oligarker? De superrika, Soros, Rockerfeller, Rotschild, Clinton, EU-kommissionen vill ha det.

  Gillad av 1 person

 • jgarn

  Vem bryr sig vad Aftonbladet och dess lågt stående begåvningsreserv tycker.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: